Odjel za talijanistiku

Novosti i obavijesti

EU-CONEXUS online događaj za studentice/e ˝How to Build your Career - Hints and Tips to make you more Employable˝ - 24. travnja 2023.


EU-CONEXUS organizira online događaj ˝How to Build your Career - Hints and Tips to make you more Employable˝ 26. travnja, od 15 sati te vas ovim putem molim da pozovete vaše studente da nam se pridruže.

Sretni smo što možemo najaviti da će tijekom ovogodišnjeg ConstructFEST-a (najvećeg sajma kojeg organiziraju naši partneri iz UTCB-a) naša alijansa održati online događaj pod nazivom ˝How to Build your Career- Hints and Tips to make you more Employable˝, za naše studente i alumnije.

Svrha ovog događaja je pomoći studentima da prepoznaju svoje talente i da ih transformiraju u aktivne snage kako bi bolje razvili ljudski kapital. Također nam je cilj omogućiti veću zapošljivost i razvoj karijere. Važnost ovih vrsta događaja leži u njihovoj sposobnosti da razviju vrijedne prenosive vještine i sposobnosti prikladne za osobni razvoj, zapošljivost i doprinos društvu i zajednici.

Događaj će se održati online s početkom u 15 sati. Zainteresirani studenti mogu se pridružiti putem ove poveznice: https://bit.ly/41AGrli.

Službeni jezik je engleski, a program je sljedeći:

15:00 – 15:15 – Warm Welcome

15:15 – 15:30 – Build Great Career's in Australia

15:30 – 15:45 – The EU–CONEXUS Careers Network and how it can support you on your career journey 

15:45 – 16:00 – Tricky Interview Questions: How to answer Tell me about Yourself and Do you have any questions for us

16:00 – 16:15 – Tell us what you need session – What support or advice students would like from us to provide to help them on their career journey?

16:15 – 16:45 – Presentation by Job Teaser a great resource for you  

16:45 – 17:00 – Thank you and Closing note.

Program je dostupan i ovdje: https://bit.ly/41X7hEl


 

 

Edukacija proaktivnih studenata/ica i idejni natječaj za pokretanje stratup-a - 21. ožujka 2023.


U tijeku je natjecanje „Start It Up” projekt u organizaciji Hrvatske studentske asocijacije (HSA), namijenjen mladim i budućim poduzetnicima s glavnim ciljem edukacije i pružanja financijske pomoći pri pokretanju vlastitog startup-a.   

Kroz tri jednodnevne edukacije, timovi će imati priliku educirati se o pokretanju vlastitog poslovanja i istaknuti se kroz razne izazove, a na završnom natjecanju najbolja ideja osvaja novčanu nagradu od 3.000 eura.  

Prijave na natjecanje su otvorene, te se zatvaraju 12.travnja.   

Prijavite svoje ideje ispunjavanjem obrasca: https://forms.gle/AfNiZYaicMPTeGxK8 i napravite korak ka uspjehu!  

Za više informacija i hodogram aktivnosti posjetite Instagram profil projekta: https://www.instagram.com/startitup_hsa/


 

 

EU-CONEXUS Festival studentskih umjetničkih projekata - 16. siječnja 2023.


Student si i imaš zanimljivu umjetničku ideju?
Baviš se slikarstvom, fotografijom, designeom, performansom, videom, glazbom, filmom, plesom, dramom, poezijom ili nekim drugim vidom umjetničkoga izričaja?

EU-CONEXUS Festival prilika je da pokažeš svoj umjetnički projekt!

Festival se održava od 28. do 30. ožujka 2023. u La Rochelleu i po prvi put uključuje studente iz svih članica EU-CONEXUS zajednice.

Tvoj umjetnički projekt (individualan ili timski) može trajati od 10 do 20 minuta, a sve druge detalje o propozicijama Natječaja vidi na poveznici.

Prijave za natječaj za umjetničke projekte produljene su do 20. siječnja 2023., a prijaviti ga možeš putem aplikacije DreamApply na poveznici.

Za eventualna pitanja javi se svojim EU-CONEXUS koordinatoricama Katici Burić Ćenan (kburic@unizd.hr) i Kati Barać (kbarac@unizd.hr).

Sretno!

Marino Perović, mag. geogr., voditelj projekata


 

 

Natjecanje Hrvatske studentske asocijacije za Start-up projekte studenata/ica - 11. travnja 2022.


Natjecanje „Start It Up powered by Sintezis Startup Studio” projekt je u organizaciji Hrvatske studentske asocijacije (HSA), namijenjen je mladim i budućim poduzetnicima s glavnim ciljem edukacije i pružanja financijske pomoći pri pokretanju vlastitog start up-a.  

Kroz četiri jednodnevne radionice, timovi će imati priliku educirati se o pokretanju vlastitog poslovanja i istaknuti se kroz razne izazove, a na završnom natjecanju najbolja ideja osvaja 15.000,00 kn

Prijave na natjecanje odvijaju se u dva kruga, prvi krug prijava zatvara se već 11. travnja, a drugi 18. travnja.  

Prijavite svoje ideje ispunjavanjem obrasca: https://forms.gle/sYuACdfhFqHczwMM8 i napravite korak ka uspjehu! 

Za više informacija i hodogram aktivnosti posjetite event: https://bit.ly/startitup2022


 

 

POZIV ZA SVE ZALJUBLJENIKE U GLAZBU - 7. travnja 2022.


Drage kolegice i kolege pozivamo vas da se svojim umijećem muziciranja (sviranja ili ispjevavanje vokala) priključite u studentski projekt "Student u urbanom kontekstu" podržan od strane Studentskog servisa sveučilišta u Zadru. Kolega Bruno Dugopoljac i ja (Juraj Šantorić) ranimo multimedijalnu instalaciju "IZBOR:reference strasti" u kojoj nastojimo tematizirati odnos između strasti kao kreativne energije i straha od iste. (Npr: želim cijeli dan svirati gitaru i uživati u zvuku no mogu li si to omogućiti uz sve druge obaveze koje imam - dakle imamo želju za strašću i strah od iste.)

Kao instalacija ima svoj likovni i zvukovni dio, vas zovemo da doprinesete njenom nastajanju što se tiče zvuka.

Sve što trebate je snimiti sami sebe (samo audio) dok svirate bilo koji glazbeni instrument, ili svirate kuhačom po poklopcima, dakle može sve bitno je da u tome uživate i da to u vama budi kreativnu strast. Dakako možete se igrati i sa svojim vokalima.

Snimke svojih audio materijala možete poslati meni na mail, također ako imate bilo kakvih pitanja molim vas da mi se javite.  jurajsantoric@gmail.com


 

 

14. rođendan Studentskog savjetovališta - 8. ožujka 2022.


Poštovani,

pridružite nam se na obilježavanju 14. rođendana Studentskog savjetovališta koje će se održati 10. ožujka u 13 sati u Studentskom klubu Božo Lerotić. Obilježavanje je zamišljeno kao strukturirano druženje s našim studentima volonterima, a koji sudjeluju u projektu podrške brucošima. Studenti će iznijeti svoje iskustvo sudjelovanja i održati nam kratko predavanje o samom projektu "Početna podrška", a predviđeno je i da svoje dojmove podijele studenti kojima je podrška pružena. Nakon toga će uslijediti druženje uz simboličnu zakusku kao zahvala našim studentima na njihovom angažmanu. 

Svi vi ste dobrodošli da zajedno poslušamo o aktivnostima naših volontera, a možda potaknemo i vas da nam se pridružite.

Obavezna je prijava na sudjelovanje putem poveznice: https://bit.ly/3tvfcsK,a broj mjesta za sudjelovanje je ograničen.

Molim vas da ovaj poziv proslijedite i svojim kolegama.

Radujemo se druženju sa svima vama!

Lijep pozdrav,

Severina Mamić, mag. psych.
Stručna suradnica
Studentsko savjetovalište,
Sveučilište u Zadru
Trg kneza Višeslava 9, 2. kat
HR - 23 000 Zadar
e-mail: smamic@unizd.hr
tel.: +385 23 200 820


 

 

Besplatni tečajevi: 50 tečajeva za studente za 50 godina Srca - 7. veljače 2022.Obrazovna akcija pod nazivom „50 tečajeva za studente za 50 godina Srca“ koju smo započeli prošle godine povodom obilježavanja 50 godina Srca, traje još do kraja travnja ove godine u kojoj obilježavamo 50 godina tradicije obrazovnih aktivnosti u Srcu. Obrazovnom akcijom Srce omogućava studentima besplatno pohađanje jednog od pet tečajeva za koje se inače plaća naknada. 

Pozivamo studente na dodatno usavršavanje u okviru ove jedinstvene akcije.

Akcija je namijenjena studentima visokih učilišta svih razina studija.

Obrazovna akcija uključuje pet tečajeva koji se održavaju svaki mjesec do kraja travnja 2022. godine, a to su:  

 • Uvod u HTML (12 školskih sati)
 • Osnove rada u WordPressu (12 školskih sati)
 • Osnove programiranja (Python) (16 školskih sati)
 • Osnove rada s alatima za grafički dizajn (Inkscape, GIMP) (16 školskih sati)
 • Upoznavanje sa sintaksom jezika R i njegova primjena u osnovnoj statističkoj i grafičkoj analizi podataka (20 školskih sati).

Tijekom razdoblja održavanja akcije svaki se student besplatno može prijaviti na jedan od tečajeva s popisa. U slučaju popunjavanja raspoloživih mjesta zainteresirani polaznici se mogu prijaviti na listu čekanja.

Raspored tečajeva u ožujku bit će objavljen 9. veljače 2022. na stranici akcije „50 tečajeva za studente za 50 godina Srca“ na kojoj ćemo i nadalje objavljivati termine održavanja tečajeva u okviru ove akcije.
Na tečajeve se prijavljuje isključivo putem sustava za prijavu na tečajeve abc.srce.hr. Prijave se obrađuju prema redoslijedu pristizanja. Zainteresirani polaznici se na sustav za prijavu trebaju prijaviti uporabom elektroničkog identiteta iz sustava AAI@EduHr.

Osim tečajeva u okviru akcije, studentima su na raspolaganju i besplatne jednodnevne radionice o uporabi uredskih alata i multimedijskih programa, kao i brojni tečajevi koje studenti mogu pohađati po posebno povoljnim cijenama. Prijava na sve radionice i tečajeve također se obavlja putem sustava za prijavu na tečajeve abc.srce.hr.

Tečajevi i radionice održavaju se u online okruženju uz vodstvo predavača. Za sudjelovanje na tečajevima potrebno je imati na raspolaganju računalo s omogućenim pristupom internetu te slušalice i mikrofonom.
 

 

ESN Buddy program povezivanja dolaznih i lokalnih studenata - 2. veljače 2022.


Buddy program ESN-a Zadar, kojem je cilj povezivanje lokalnih i dolaznih studenata u svrhu njihove bolje integracije u lokalnu zajednicu te širenje društvenog kruga i vidika kako lokalnih, tako i Erasmus studenata.

ESN Buddy System je međunarodni program čija je svrha zbližavanje erasmus studenata sa lokalnim studentima.
Buddy je osoba koja pomaže Erasmus studentu prije i za vrijeme njegova dolaska. Pomaže mu/joj oko snalaženja u novoj sredini i svemu ostalom neophodnom za vrijeme boravka u Zadru.

Kako postati Buddy? Na poveznici i/ili putem Trgovina Play obavi se registracija za program: link (https://papaya.iter-idea.com/auth)


 

 

Natječaj za financiranje i edukacija za natječaje Studentskog zbora - 1. veljače 2022.

Otvoren je natječaj Studentskog zbora za financiranje studentskih projekata, programa i studentskih udruga:

https://unizd-zbor.hr/natjecaj-za-financiranje-studentskih-projekata-programa-i-studentskih-udruga/

Također, Studentski zbor planira i edukaciju apliciranja na natječaj za studentske projekte 18. veljače 2022. godine u 18 sati.

Na edukaciju se može prijaviti na slijedećem linku:

https://forms.gle/YPi3VRpgkokqbYFV6

 

 

Ivan Franko

Tajnik Studentskog zbora 

--

Studentski zbor Sveučilišta u Zadru 

Mihovila Pavlinovića bb, 23000 Zadar, Hrvatska 

tel: 023/ 200-573 

mail: unizd.zbor@gmail.com 

web: www.unizd-zbor.hr

 

Svaku korespondenciju ovim putem mogu pročitati svi članovi Skupštine Studentskog zbora na drugoj adresi (noreply.unizd.zbor@gmail.com), na koju se svaki e-mail automatski prosljeđuje. Na Vaše upite e-mailom odgovaraju samo članovi Predsjedništva Studentskog zbora.


 

 

Obavijest zainteresiranim studentima/cama za rad na popisu stanovništva - 28. lipnja 2021.


Više za sve zainteresirane studentice/e za rad na popisu stanovništva možete pročitati ovdje


 

 

Predavanje agencije Ciklopea za studente/ice Proces pravnog prevođenja - 21. svibnja 2021.


Obaviještavamo zainteresirane student/ice da će u petak (28. svibnja) u 12. 00 sati biti održano predavanje na temu „Proces pravnog prevođenja". Predavanje će održati gosp. Hrvoje Havaić, a gđa. Zana Čizmin će predstaviti agenciju „Ciklopea".

Zoom poveznicu za sastanak je


Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/89437740781?pwd=andVZnRhemtpajEwRTdGMDBHeGcwZz09

Meeting ID: 894 3774 0781
Passcode: 184303
One tap mobile
+13462487799,,89437740781#,,,,*184303# US (Houston)
+14086380968,,89437740781#,,,,*184303# US (San Jose)

Dial by your location
+1 346 248 7799 US (Houston)
+1 408 638 0968 US (San Jose)
+1 646 876 9923 US (New York)
+1 669 900 6833 US (San Jose)
+1 253 215 8782 US (Tacoma)
+1 301 715 8592 US (Washington DC)
+1 312 626 6799 US (Chicago)
Meeting ID: 894 3774 0781
Passcode: 184303
Find your local number: https://us02web.zoom.us/u/kl2SDLfl0


 

 

Natječaj pod nazivom "Strategija od polja do stola - oblikovanje održive prehrambene politike - 28. travnja 2021.


Kriza uzrokovana bolešću COVID-19 ukazala je na potrebu ponovnog uspostavljanja ravnoteže između ljudskih aktivnosti i prirode te usmjeravanja prema održivijoj budućnosti. Europski zeleni plan predlaže novu strategiju održivog i uključivog rasta za poticanje gospodarstva, poboljšanje zdravlja i kvalitete života ljudi i brigu o prirodi. Strategija „od polja do stola” u središtu je zelenog plana, a njome se odgovara na izazove održivih prehrambenih sustava te potvrđuje neraskidiva veza između zdravih ljudi, zdravog društva i zdravog planeta. Povodom Dana planeta Zemlje kojega obilježavamo 22. travnja, a koji je podsjetnik na potrebu jačanja svijesti ljudi prema prirodnom okolišu, Ured zastupnika Tomislava Sokola poziva sve zainteresirane studente od 18 do 25 godina starosti na prijavu na natječaj pod nazivom „Strategija od polja do stola - prilika za oblikovanje održive prehrambene politike“. Sudionici se pozivaju da svoje ideje, projekte i kreativna rješenja prezentiraju putem PowerPoint prezentacije ili PDF dokumenta - do 10 slajdova. Prijavitelji su dužni ispuniti obrazac prijave te svoje radove poslati na tomislav.sokol@europarl.europa.eu. Natječaj traje od 22. travnja do 1. lipnja 2021. godine (23:59 CET). Više o uvjetima natječaja možete pročitati na: https://bit.ly/3gvtIMo


 

 

Poziv za sudjelovanje u Mreži za aktivaciju mladih - 26. travnja 2021.


Na poziv Mreže za aktivaciju mladih za sudjelovanje na konferenciji „Položaj mladih u Hrvatskoj u odnosu na aktivaciju i uključenost u lokalnoj zajednici" u sklopu projekta „Mreža za aktivaciju mladih" koja će se održati u Zadru, dana 27. travnja od 10 do 16 sati, mole se zainteresirani studenti/ce neka prihvate POZIV


 

 

Studentski projekti - otvoreni natječaju za studente/ice Sveučilišta u Zadru - 26. travnja 2021.


Kroz natječaj za studentske projekte, student pojedinac može aplicirati za dodjelu sredstava kako bi realizirao svoj projekt. Prema članku 13. Pravilnika o financiranju studentskog zbora, studentskih programa, Projekata i drugih studentskih aktivnosti financiraju se sljedeće kategorije projekata:

 1. Kulturno-društvena događanja
 2. Studentski skupovi i susreti
 3. Studentski mediji (vizualni i/ili pisani)
 4. Stručni susreti studenata
 5. Tribine i predavanja
 6. Posjet i/ili sudjelovanje na stručnim susretima (konferencije, simpoziji)
 7. Studentska istraživanja i studentski znanstveni rad
 8. Ostalo

Upute kako prijaviti projekt su na poveznici https://unizd-zbor.hr/projekti-faq-2/ (natječaj je otvoren do kraja mjeseca s mogućnošću produženja jer ga Senat odobrava krajem svibnja).


 

 

Studentski izbori - obavijest iz Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru - 19. travnja 2021.


Studentski izbori

Mislim kako svi znamo koliko su Studentski izbori bitni kako bi studenti sudjelovali u radu Odjelnih vijeća i drugih tijela Sveučilišta. Ide prema tome da će izbori biti održani 17.5.2021. online putem. Prije toga je potrebno kandidirati se prema uputama na linku: https://unizd-zbor.hr/kandidirati-se-na-studentskim-izborima/ .


 

 

Content

STUDENTSKI PREDSTAVNICI


Karla Mikšić

e-mail adresa: karlamiksic1@gmail.com

zamjenica: Gorana Bosančić


Doris Peranić

e-mail adresa: dperanic@student.unizd.hr

zamjenica: Lana Pavić