Odjel za talijanistiku

Održani Dani talijanistike

Na Odjelu za talijanistiku i u zadarskim školama od 12. do 13. svibnja 2022. odvijao se bogati program Dana talijanistike 2022.

U četvrtak, 12. svibnja 2022. godine održana je radionica pod naslovom "Un'estate italiana" (sudjelovale su studentice Gorana Bosančić, Ivana Pocrnjić, Paula Turu i Marta Jakušić i učenici 2. razreda Osnovne škole Stanovi). U poslijepodnevnim satima istoga dana na Odjelu za talijanistiku održana je projekcija filma "Nuovo Cinema Paradiso", iza čega je uslijedila radionica naslovljena "Alda Merini" zajedno sa kvizom (sudjelovale su studentice Desire Bačić, Sonja Maretić i Nikolina Anić a gostovali učenici Gimnazije Vladimir Nazor).

U petak, 13. svibnja 2022. godine s početkom u 13 sati održana je svečana promocija 14. generacije prvostupnica i prvostupnika iza čega je organizirano druženje uz prigodni domjenak. Osim toga, kasnije poslijepodne održana je prezentacija "Le più famose canzoni italiane – la storia dietro ogni canzone" (sudjelovale su studentice Laura Perković, Nikolina Kuzman, Leonarda Drljepan i Isabela Ledina i učenici 2. razreda Gimnazije Jurja Barakovića Zadar). Naposljetku, u Studentskom klubu Bože Lerotića održana je izvedba "La poesia ci fa volare" recitatorske sekcije studenata Odjela za talijanistiku te radionica "Il mondo della televisione italiana" i kviz "Passaparola" (sudjelovale su studentice Karla Gavran, Sara Matešić, Nikolina Matkovac, Lucija Klun, Tereza Milovčević i Sara D’Ausilio. Dani talijanistike zaključeni su glazbenom izvedbom Valentine Gudelj i Frane Brajkovića.