Odjel za talijanistiku

OBAVIJESTI

Obavijest o održavanju Jezičnih vježbi iz hrvatskog za talijaniste u akad.god. 2021./2022. - 7. listopada 2021.

VAŽNO! Obavijest za studente preddiplomskih studija Odjela za talijanistike – Jezične vježbe I i Jezične vježbe II

Studenti preddiplomskih studija s Odjela za talijanistiku dužni su tijekom svog studija odslušati i položiti izborne kolegije Jezične vježbe I (2 ECTS) ili Jezične vježbe II (2 ECTS) s Odjela za kroatistiku, koji se prema Redu predavanja 2021./2022. nude na našem Odjelu u prve dvije godine studija.

Predavanja iz Jezičnih vježbi I održavati će se četvrtkom od 8 do 10 sati, učionica je oglašena na Kroatistici.


 

 
Podsjetnik za nastavu za Talijanski jezik 3 - 7. listopada 2021.

Podsjećamo kako se ove akd.god. 2021./2022. nastava iz Talijanskog jezika 3 održava samo kod više lektorice Ane Maroević, prof. gdje studenti mogu birati termine grupa A i B (Grupa C kod više lektorice Manuele Kotalar, prof. se ne održava u ovoj akad.god.)


 

 
Održavanje konzultacija dr. S. Milanko - 7. listopada 2021.

Danas, četvrtak, 7. listopada 2021., dr. sc. Sandra Milanko konzultacije će održavati putem MsTeamsa.


 

 
Potvrde o preklapanju vremena predavanja (kolizije) - 5. listopada 2021.

U akademskoj godini 2021./2022. potvrde o preklapanju vremena predavanja (popularno: kolizije) će se izdavati putem e pošte ili kutija kraj vrata tajništva.

Popunjeni obrazac za koliziju OVDJE molimo poslati na adresu tajnice odjela mbotic@unizd.hr ili ubaciti u kutiju kraj vrata tajništva. Preuzimanje će se obaviti također putem elektronske pošte (po zahtjevu) i preuzimanjem iz zelene kutije također kraj vrata tajništva Odjela.

Napominjemo kako se preporučuje obrasce za koliziju tražiti onda kada se rasporedi predavanja ustale (nakon drugog tjedna predavanja).


 
Predavanja kod prof. Manuele Kotlar ( njena i gdje mijenja i Mirtu Tomas) - 4. listopada 2021.

Sva prerdavanja kod lektorice Manuele Kotlar počinju od 11. listopada 2021. , za treću godinu preddiplomskog  gdje mijenja prof. Mirtu Tomas održavati će se od 18. sati, a ne od 8. sati ujutro. Također za drugu godinu diplomskog satnice je u 18 sati.


 

 
Rezultati pismenog dijela Završnog ispita u dodatnom ispitnom roku - 1. listopada 2021.

Pismeni dio Završnog ispita 1. 10. 2021. položili su svi studenti/ce koji su pristupili. Usmeni dio Završnog ispita održava se 4. 10. 2021. sa početkom u 9 sati.


 

 
VAŽNO! Odobren dodatni rok za ispite i za Završne ispite - 22. rujna 2021.

Stručno vijeće Odjela za talijanistiku odobrilo je dodatni ispitni rok za sve ispite i dodatni rok Završnog ispita.

Studenti/ce se trebaju prijaviti isključivo putem maila na mbotic@unizd.hr, u kojem trebaju navesti: ime i prezime, svoj JMBAG (broj sa x-ice, studomata) i za koji se predmet prijavljuju. Za Završni ispit se treba ispuniti prijavnica (u wordu).

Rokovi se neće moći prijaviti putem studomata!

Način održavanja dodatnog ispitnog roka:

  1. Dozvoljen samo za 1 kolegij po studentu, ali nije uvjet da je samo jedan ispit preostao.

Ukoliko student s treće godine položi zadnji kolegij može pristupiti i završnom ispitu.

 

  1. Dodatni ispitni rok održavao se prema satnici kako slijedi:

 

Petak, 1. listopada 2021.:

- u 9:00, učionica 142 – pismeni ispiti (svi ispiti koji se održavaju pisanim putem zajedno) ili usmeni ispiti po uredima

           - u 12:00, učionica 142 – pisani dio Završnog ispita

 

Ponedjeljak, 4. listopada 2021.:

            - usmeni dio Završnog ispita, sa početkom u 9:00, povjerenstva po uredima.


 

 
Potvrde o preklapanju vremena predavanja (kolizije) - 20. rujna 2021.

U akademskoj godini 2021./2022. potvrde o preklapanju vremena predavanja (popularno: kolizije) će se izdavati putem e pošte ili kutija kraj vrata tajništva.

Popunjeni obrazac za koliziju OVDJE molimo poslati na adresu tajnice odjela mbotic@unizd.hr ili ubaciti u kutiju kraj vrata tajništva. Preuzimanje će se obaviti također putem elektronske pošte ili preuzimanjem iz zelene kutije također kraj vrata tajništva Odjela.

Napominjemo kako se preporučuje obrasce za koliziju tražiti onda kada se rasporedi predavanja ustale (nakon drugog tjedna predavanja).


 

 
Promjena satnice ispita iz Talijanskog jezika 4 - 20. rujna 2021.

Iispiti iz kolegija Talijanski jezik 4, kod lektorice Ane Maroević, prof. održavaju se prema rasporedu sutra, 21. 9. 2021. u 8.00 umjesto u 10.00 u dvorani 142. Dakle ranije, zbog čega molimo obavijest proširiti.


 

 
Rezultati pismenog dijela Završnog ispita u drugom jesenskom roku - 16. rujna 2021.

Svi koji su pristupili pismenom dijelu (Nastavnici i prevoditelji)  su položili. Usmeni dio održava se sutra prema rasporedu pod Studij>Završni ispit.


 

 
VAŽNO! Obavijest o načinu održavanja ispita kod prof.dr.sc. I. Grgić Marović i dr. sc. S. Milanko - 14. rujna 2021.

Iz svih kolegija prof. dr. sc. Ive Grgić Maroević i dr. sc. Sandre Milanko ispiti će se u drugom jesenskom roku održati elektronskim putem. Ispitna pitanja bit će postavljena u sustav Merlin.


 

 
Obavijest o održavanju Završnog ispita u 2. jesenskom roku - 14. rujna 2021.

Obavijest o načinu održavanju Završnog ispita u 2. jesenskom roku:

16.9.2021. pismeni dio - za oba smjera (i prevoditeljski i nastavnički)

17.9.2021. usmeni dio - održavaju se uživo sa početkom u 9 sati IZMJENE od 14. rujna 2021.          : nastavnički smjer prvo polažu jezik sa početkom u 9 sati, te nakon toga književnost

            : prevoditeljski smjer prvo polažu književnost sa početkom u 9 sati, te nakon toga on line putem MS Teams platforme traduktologiju sa početkom u 12 sati (napominjemo kako ćemu u slučaju studenata/ica koji nemaju dostupno računalo/tablet/mobitel sa internetom osigurati tehničke pretpostavke za on line ispit ovdje na Odjelu)


 

 
Upisi ocjena za kolegije kod lektorice Danijele Berišić Antić, prof. - 2. rujna 2021.

Profesorica će upisivati ocjene u utorak, 7. rujna od 9:30 do 10:15 u svom uredu.


 

 
Način održavanja ispita u jesenskom ispitnom roku - 27. kolovoza 2021.

Uvažavajući preporuke Uprave Sveučilišta, trenutne epidemiološke mjere i pitanja smještaja studenata/ica ispiti na jesenskom ispitnom roku na Odjelu za talijanistiku održavati će se na slijedeći način:

U prvom tjednu rokova od srijede, 1. rujna do 3. rujna 2021. ispiti, uključujući Završni ispit, održat će se on line, dok od drugog tjedna ispitnih rokova (ponedjeljak, 6. rujna 2021.) do kraja jesenskog ispitnog roka, predlaže se održavanje ispita uživo, uz napomenu mogućih opravdanih iznimki i naravno prilagodbi mjerama na razini županije/države.

Iznimke prema primljenim mišljenjima mogu biti i takve da se i prvi tjedan, ukoliko su se profesori ranije dogovorili sa studentima, ispiti održavaju uživo.


 

 
Rezultati pismenog dijela Završnog ispita za smjer; prevoditelji - 29. lipnja 2021.

Sve kandidatkinje koje su pristupila pismenom dijelu Završnog ispita za prevoditeljski smjer su položile.


 

 
Tajnica je odsutna iz ureda od 17. do 29. lipnja 2021. - 16. lipnja 2021.

Obavještavam studente/ica kako ću od četvrtka, 17. lipnja do utorka, 29. lipnja 2021. biti odsutna iz ureda. Molim stoga studente/ice da pažljivije prijavljuju ljetne ispitne rokove, a za hitne stvari kao i obično možete me kontaktirati putem maila kojeg ću nešto rjeđe, ali ipak redovno provjeriti. Završni ispit i dalje se prijavljuje prema redovnoj proceduri na Studij> Završni ispit, na moj mail:  <mbotic@unizd.hr> i molimo u slučaju uvjetne prijave, obaveznu potvrdu do ponedjeljaka, 26. lipnja 2021. da je preostali ispit položen i unesena ocjena u ISVU. Zahvaljujem na razumijevanju i želim svima uspješne ispite!


 

 
Rezultati pismenog dijela Završnog ispita za prevoditelje - 15. lipnja 2021.

Kolegice Ana Čagalj i Petra Roso prošle pismeni dio iz prevođenja.


 

 
Evaluacija nastave u ljetnom semestru - 10. svibnja 2021.

Studentska evaluacija nastave ljetnog semestra tekuće akademske godine provest će se od 17. svibnja do 6. lipnja 2021. Plan evaluacije tj. predmete koji će se evaluirati na Odjelu za talijanistiku možete pogledati ovdje

Molimo studente/ice neka se odazovu evaluaciji koja će se provoditi on line putem AAI računa i šifri predmeta sukladno Planu. Unaprijed se zahvaljujemo!


 

 
Obavijesti iz Studentskog zbora - novi modul na webu Odjela - 19. travnja 2021.

Studentski izbori i studentski projekti

Obaviještavamo sve Studentice o novo otvorenom modulu na webu Odjela za talijanistiku sa obavijestima iz studentskog zbora i drugih izstudentskog života.

 


 

 
Istraživanje poduzetničkih sklonosti GUESS_anketa za studente/ice - 9. travnja 2021.

Molimo Vas da izdvojite 10-15 minuta svog vremena i sudjelujete u međunarodnom istraživanju GUESSS 2021. Ovim se istraživanjem ispituje poduzetničke sklonosti, znanja i vještine studentske populacije.

 

U projektu sudjeluje preko 50 zemalja s preko 1000 visokoškolskih ustanova, a Republika Hrvatska je jedna od njih.

Vaše sudjelovanje je iznimno važno, budući da će se uspoređivati poduzetničke sklonosti studenata između različitih visokoškolskih ustanova i različitih zemalja.
Anketi možete pristupiti putem sljedeće poveznice:

https://tinyurl.com/g21-croatia


 

 
Anketiranje studenata/ica u svrhu izrade diplomskog rada iz područja psihologije - 22. ožujka 2021.

Drage kolegice i kolege,

Provodim istraživanje u sklopu završnog rada te bih Vas molila da ispunite ovaj upitnik. Cilj istraživanja je ispitati neke aspekte seksualnog ponašanja. Sudjelovati mogu svi studenti u Hrvatskoj, pa bih Vam bila jako zahvalna kada biste proslijedili i svojim prijateljima. Mogu sudjelovati i osobe bez seksualnog iskustva.

Ispunjavanje traje 5 minuta i vjerujem da će biti jako zanimljivo.

Vaši odgovori se nikako neće moći povezati s Vašim identitetom.

Sudjelovanjem u istraživanju možete osvojiti 100 kuna 💵💸

https://www.psytoolkit.org/c/3.3.2/survey?s=WpAgP

Hvala vam unaprijed :)🥰


 

 
Podsjetnik na načina izdavanja potvrda o koliziji - 22. veljače 2021.

U akademskoj godini 2020./2021. potvrde o preklapanju vremena predavanja (popularno: kolizije) će se izdavati putem e pošte ili kutija kraj vrata tajništva.

Popunjeni obrazac za koliziju OVDJE molimo poslati na adresu tajnice odjela mbotic@unizd.hr ili ubaciti u kutiju kraj vrata tajništva. Preuzimanje će se obaviti također putem elektronske pošte ili preuzimanjem iz zelene kutije također kraj vrata tajništva Odjela.

Napominjemo kako se preporučuje obrasce za koliziju tražiti onda kada se rasporedi predavanja ustale (nakon drugog tjedna predavanja).


 

 
Obavijest o virtualnom info danu o Erasmus+ mobilnosti. - 22. veljače 2021.

Obaviještavamo zainteresirane studente/ice o virtualnom info danu o  Erasmus+ mobilnosti:
 

Ured za međunarodnu suradnju organizira Erasmus+ info dan  povodom otvaranja Erasmus+ natječaja u svrhu studentske razmjene.

Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, Erasmus+ info dan organiziran je preko MS teams-a i to u tri termina;

 

1.       Srijeda, 24. veljače od 10,00 - 11,00 sati,

 

2.       Petak, 26. veljače od 13,00 - 14,00 sati,

 

3.       Ponedjeljak, 1. ožujka od 14,00 - 15,00 sati.

 

Studenti su slobodni odabrati termin koji im najviše odgovara te prisustvovati jednom ili više puta.

 

Poveznica za pristup MS teams Erasmus+ INFO dani 2021 je https://teams.microsoft.com/l/team/19%3a4aaebfc1531f45c2b2815df27611ba5e%40thread.tacv2/conversations?groupId=43c41415-a892-4647-b85b-653124d48d0e

<https://teams.microsoft.com/l/team/19%3a4aaebfc1531f45c2b2815df27611ba5e%40thread.tacv2/conversations?groupId=43c41415-a892-4647-b85b-653124d48d0e&tenantId=27e26e88-d66b-413b-832e-806da36639a1>

&tenantId=27e26e88-d66b-413b-832e-806da36639a1.

 

Natječaj za Erasmus+ mobilnost koju je moguće ostvariti tijekom zimskog semestra ili cijele akademske godine 21./22. objavljen je 15. veljače i bit će otvoren do 24. ožujka, a dostupan je OVDJE.

<https://www.unizd.hr/suradnja/obavijesti-i-natjecaji>


 

 
Obavijest o nizu virtualnih Književnih petaka koje organizira prof. Luca Badini Confalonieri - 22. veljače 2021.

Prosljeđujemo obavijest prof. Luce Badinija Confalonieri koji je gostovao na našem Odjelu o nizu Književnih petaka:

Care colleghe e cari colleghi,

vi invio in allegato il programma dei venerdì letterari dei prossimi mesi e la locandina del primo, che si terrà il 5 marzo. Con preghiera di diffusione.

Un caro saluto.

Luca Badini Confalonieri

 

Luca Badini Confalonieri

Professore Ordinario di Letteratura Italiana e di Letterature Comparate Dipartimento di Lingue e Letterature Straniere e Culture Moderne Università degli Studi Complesso Aldo Moro via sant'Ottavio angolo via Verdi

10124 TORINO

luca.badiniconfalonieri@unito.it

*http://www.lingue.unito.it/do/docenti.pl/Show?_id=lbadinic#profilo

<http://www.lingue.unito.it/do/docenti.pl/Show?_id=lbadinic#profilo>


 

 
Prilagodba upisivanja potrebnih ECTS bodova zbog novih redova predavanja u tekućoj ak. god. - 16. veljače 2021.

Odjel za talijanistiku je sukladno prihvaćenom na sjednici stručnog vijeća Odjela od 16. veljače donio načine prilagodbe na nove redove predavanja važeće u ovoj ak. god. 2020./2021.

 

  • Obvezni kolegij na II. semestru preddiplomskog studija, nastavničkog smjera: Teorija književnosti neće upisivati studenti/ce koji ponavljaju godinu, a koji su ga odslušali i položili. Također Teoriju književnosti neće upisivati studenti/ce ponavljači koji su 2019/2020. položili temeljni kolegij Hrvatska književnost i tako stekli dovoljan broj bodova za semestar koji ponovo slušaju. Takvi studenti upućuju se na kontrolu ostvarenih ECTS bodova po svakom semestru (min.15 ECTS bodova), koji ukoliko nisu ispunili, moraju upisati dodatni izborni kolegij iz ponuđenih na Odjelu za talijanistiku.

 

  • Za studente/ice koji nisu položili Talijanski jezik 2 ili Talijanski jezik 4 u akad. god. 2019/2020., pa obvezno slušaju i polažu te kolegije prema Redu predavanja 2020/2021., gdje oni sad nose 4 ECTS boda, a ne 6 kao u prošloj ak. god. obvezan je upis jednog dodatnog izbornog kolegija iz ponuđenih na Odjelu za talijanistiku. Ukoliko su kroz izborne do sad već odslušali i polagali većinu izbornih, pa im je ostala samo jedna mogućnost izbora s Odjela, moći će zamolbom na mail tajništva: mbotic@unizd.hr zatražiti izborni s nekog drugog Odjela/Centra.

 
Upute i obavijesti za upise u ljetni semestar ak.god. 2020./2021. - 1. veljače 2021.

Na stranicama Sveučilišta, pa ih prenosimo i ovdje objavljeni su uvjeti i rokovi upisa u ljetni semestar OVDJE, kao i upute za upis preko studomata OVDJE

Napominjemo kako se zamolbe za parcijalni upis redovno primaju do srijede, 24. veljače, a poslije su moguće jedino uz zamolbu za naknadni upis semestra. Ljetni se semestar treba upisati, sukladno uputama prije, a tek se onda mogu unijeti parcijalno odobreni predmeti (molimo detaljnije viditi; obavijesti o parcijalnim upisima pod Studij>Upisi i parcijalni upisi).

Također molimo studente koji upisuju Teoriju književnosti ili Dramu, prozu poeziju u scenskom izričaju 2 da se prije upisa putem studomata jave u tajništvo radi ograničenog broja koji se može upisati, sukladno posebnoj obavijesti u nastavku.


 

 
VAŽNO! Upis pojedinih IZBORNIH KOLEGIJA za ljetni semestar ak.god. 2020./2021. - 1. veljače 2021.

Za izborne predmete Teorija književnosti (izborni za prevoditelje; ograničen na pet mjesta) zainteresirani se PRIJE UPISA tog izbornog u STUDOMAT moraju javiti odjelnoj tajnici radi uvrštavanja na popis. Također za kolegij Drama, proza, poezija u scenskom izričaju 2 koji je ograničen na ukupno 20 mjesta za II. i IV.  semestar trebaju se PRIJE UPISA tog izbornog u STUDOMAT javiti tajnici. Za oba kolegija morati ćemo brisati eventualno samostalno više upisanih, koji nisu na popisu.

Za izborni kolegij Dijalektologija da bi se održavao potrebno je desetoro upisanih pa molimo zainteresirane neka se jave tajnici na mail <mbotic@unizd.hr>


 

 
Obavijest za pismeni dio Završnog ispita - 28. siječnja 2021.

Obavijest za prijevod za nastavnički smjer Talijanski jezik i književnost:Tekstovi koje kolegice i kolege nastavničkog smjera trebaju znati usmeno prevoditi na Završnom ispitu nalaze se u udžbeniku "Nuovo Qui Italia Più" na 99., 129., 147., 170.,180.strani, kao i ovdje .

Obavijest za prijevod za prevoditeljski smjer Talijanski jezik i književnost: smjer; prevoditeljski: pismeni dio Završnog ispita 4. veljače, (prevođenje) odvijati će se u sklopu e-kolegija Referada u koji se studentice i studenti moraju samostalno upisati da bi imali pristup polaganju ispita.

 
Obavijest o anketi: Ispitivanje prepreka kod ERASMUS mobilnosti za studente/ice - 21. siječnja 2021.

Anketa Sveučilišta u Zadru istražuje stavove studenata u vezi prepreka za ostvarivanje Erasmus+ mobilnosti u inozemstvu. Jednostavno i brzo može se popuniti na poveznici:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeMIbtAGV23p0XQSXSF-5Aqrv6uADOmUISiv3LKL-AtDjD-8Q/viewform?usp=pp_url

Budući su dobiveni rezultati bitn radi planiranja prijave za sredstva programa Erasmus+ u sljedećoj natječajnoj godini molimo sve studente/ice neka se odazovu ispunajvanju kratke ankete.


 

 

 
NOVO! Obavijest o upisima pojedinih IZBORNIH KOLEGIJA za ljetni semestar ak.god. 2020./2021. - 21. siječnja 2021.

Obavijest o upisima i odabiru izbornih kolegija za ljetni semestar

za studente preddiplomskog studija :

PROMJENA: Kolegij Talijanski jezik kroz kanconu ipak se održavati u ljetnom (II.)  semestru ak. god. 2020./2021. prema redu predavanja i može se upisivati kao izborni predmet!

Teorija književnosti kao izborni za prevoditeljski smjer u II: semestru ograničena je za pet studenata, zbog broja mjesta budući je obvezni predmet na nastavničkom smjeru.

Drama, proza, poezija u scenskom izričaju 2 ograničava se na 20 upisanih studenata.

Studenti mogu birati ostale izborne kolegije prema Redu predavanja za svoju godinu.

za studente diplomskog studija:

Kolegij Dijalektologija za ljetni semestar (II.) održavati će se uz uvijet upisa deset ili više studenata/ica na isti. Ukoliko se upiše manje studenata/ica uputiti će se na promjenu izbornog između drugih ponuđenih na semestru


 

 
Način održavanja zimskog ispitnog roka na Odjelu za talijanistiku - 12. siječnja 2021.

Budući mjere i upute Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, za održavanje nastave na Sveučilištu od 22. studenoga 2020. (na poveznici: https://www.unizd.hr/Portals/0/COVID19/Nove_upute_Uprave_Sveucilista_20201122.pdf  vrijede do njihova opoziva, napominjemo kako će se Zimski ispitni rok od 25. siječnja do 19. veljače 2021. na Odjelu za talijanistiku održavati sukladno uputama, on line korištenjem dostupnih sustava elektronske komunikacije. Odjelni raspored ispita i druge informacije o održavanju zimskog ispitnog roka, dostupni su na odjelnim web stranicama pod Studij>Ispitni rokovi.


 

 
Obavijest o odabiru mentora/ice i teme Diplomskog rada u ak.god.2020./2021. - 4. siječnja 2021.

U tekućoj akademskoj godini 2020./2021. odabir mentora/ice i teme Diplomskog rada obavlja se elektronskom komunikacijom prema uputuma dostupnima pod Odjel za talijanistiku>Studij>Diplomski rad; obavijest o odabiru mentora/ice i teme diplomskog rada. Rok za odabir mentora/ice i dogovor naslova teme je 22.02.2021. Obrazac dostupan kod detaljnijih uputa šalje se na adresu tajnice Odjela sa u cc dodanim odabranim mentorom/icom.


 

 
Evaluacija nastavnih procesa u zimskom semestru - 30. prosinca 2020.

Mole se studentice/i da od 4. do 24. siječnja 2021. sudjeluju u evaluaciji nastavnog procesa i rada nastavnica/ka prema za zimski semestar predviđenim kolegijima za evaluaciju koje možete preuzeti ovdje


 

 
Odgađaju se preuzimanja prvostupničkih diploma i isprava do nove obavijesti - 10. prosinca 2020.

Do poboljšanja epidemiološke situacije i snižavanja mjera odgađamo preuzimanje izrađenih prvostupničkih diploma i isprava.


 

 
Izvješće o dodjeljenim pohvalama studentima/cama Odjela za talijanistiku - 30. studenog 2020.

Povjerenstvo Odjela za talijanistiku za dodjelu pohvala studentima/cama u trima kategorijama, donijelo je odluku koja je dostupna ovdje


 

 
VAŽNO! Odgoda preuzimanja prvostupničkih isprava - 23. studenog 2020.

Kako zbog tehničkih problema sa štampanjem prvostupničkih isprava dio istih nije odštampan na vrijeme, te nismo uspjeli skupiti potpise svih pročelnika/ca. Zbog taga odgađamo preuzimanje prvostupničkih isprava koje je bilo predviđeno za srijedu, 25. studenog 2020. Za petak, 27. studenog 2020. u srijedu ćemo staviti obavijest. Uz isprike zbog odgode samo obavještavamo da se radi o potpisu u Knjigu prvostupnika i preuzimanju isprava, tako da se ne mora rezervirati posebno vrijeme već će se u novi dogovreni dan moći preuzeti u kojem god trenutku od 9:30 do 14:30.


 

 
Informativno predavanje Ureda za međunarodnu suradnju za prvu godinu - 12. studenog 2020.

Danas, četvrtak, 12. studenog 2020. sa početkom u 11:30 sati u dvorani 142 održati će se informativno predavanje Ureda za međunarodnu suradnju o studentskoj mobilnosti za studente/ice prve godine.


 

 
Prvi ciklus prvostupničkih isprava - 4. studenog 2020.

Prvostupničke diplome i dopunske isprave za 2020. godinu

 

Prvostupničke diplome i dopunske isprave za koje Odjel za talijanistiku zbog epidemioloških razloga nije radio promociju u svibnju 2020. godine moći će se preuzimati u tajništvu Odjela zbog potpisa u Knjigu prvostupnika u dva dana: srijeda;  25. 11. i petak; 27.11.2020.

Molimo stoga da se svi koji su navedeni* na listi, a koji su A1 predmet na talijanistici ili su se ranije prijavili kako žele promociju kod nas potvrde na mail tajnice odjela mbotic@unizd.hr  potvrde jesu li položili završne ispite/ završni rad na oba predmeta i koji bi im od ponuđenih datuma za preuzimanje odgovarao: Lista OVDJE

* Kako sve dopunske još nisu izrađene ili potpisane, lista se može nadopuniti ukoliko nekome odgovaraju ovi dani, ali zadnji rok za prijavu za prvi ciklus je 13.11.2020.

napomena:

U slučaju održavanja promocije za generaciju koja je završavala u 2020. godini svi koji su na ovaj način preuzeli dokumente moći će se na vlastiti zahtjev priključiti promociji.


 

 
Važno! Izdavanje potvrda o koliziji - 28. listopada 2020.

U akademskoj godini 2020./2021. potvrde o preklapanju vremena predavanja (popularno: kolizije) će se izdavati putem e pošte ili kutija kraj vrata tajništva.

Popunjeni obrazac za koliziju OVDJE molimo poslati na adresu tajnice odjela mbotic@unizd.hr ili ubaciti u kutiju kraj vrata tajništva. Preuzimanje će se obaviti također putem elektronske pošte ili preuzimanjem iz zelene kutije također kraj vrata tajništva Odjela.

Napominjemo kako se preporučuje obrasce za koliziju tražiti onda kada se rasporedi predavanja ustale (nakon drugog tjedna predavanja).


 

 
VAŽNO! Zamjena izbornog kolegija Talijanski kroz kanconu drugim izbornim - 19. listopada 2020.

Obavještavaju se studentice i studenti koji su kao upisali izborni kolegij Talijanski kroz kanconu u I. semestru kako se rečeni kolegij neće održavati zbog odsutnosti profesorice. Stoga je potrebno u ISVU sustavu izmijeniti eventualno upisani izborni kolegij Talijanski kroz kanconu na način da se na mail tajnice Odjela;  mbotic@unizd.hr  što prije jave sa imenom i prezimenom, te JMBAGom (broj s Xice) koji od ponuđenih drugih izbornih kolegija birate. Za nastavnički smjer to su: Drama, proza, poezija u scenskom izričaju 1, Uvod u prevođenje ili Jezične vježbe I (na Odjelu za kroatistiku), odnosno za prevoditeljski smjer: Drama, proza, poezija u scenskom izričaju 1, Jezični vježbe I (na Odjelu za kroatistiku)  i Osnove latinskog jezika I (na Odjelu za klasičnu filologiju). Nastavnike sa drugih Odjela obavijestiti ćemo preko njihovih tajništva, o našoj molbi da uvaže eventualno malo kasnije zamolbe za upis njihovih izbornih kolegija, nastalih zbog objektivnih okolnosti.


 

 
VAŽNO! Nemogućnost daljnjih upisa na kolegij Magični realizam - 15. listopada 2020.

Mole se svi studenti koji su zatražili kroz parcijalni upis slušanje kolegija Magični realizam Massimo Bontempelli da se jave na mail tajnice mbotic@unizd.hr radi novog odabira izbornog kolegija budući su kvote za ovaj kolegij potpuno ispunjene.


 

 
Obavijest o odsutnosti dr. sc. Sandre Milanko - 12. listopada 2020.

Predavanja kod dr. sc. Sandre Milanko iz kolegija Terminologija i prevođenje i Analiza prijevoda, u utorak, 13. listopada 2020 i kolegija Suvremena proza u prijevodnom zrcalu u srijedu, 14. listopada 2020. neće se održati zbog bolovanja profesorice.


 

 
Obavijest o predavanjima lektorice Kristine Jordan - 7. listopada 2020.

Sve studentice/i koji slušaju Talijanski jezik 3 kod lektorice Kristine Jordan, mole se prije srijede, 14. listopada javiti na MS Teams odnosno mail lektorice: kjordan@unizd.hr

Mole se studenti prve godine koji pohađaju kolegij Talijanski jezik 1 kod lektorice Kristine Jordan, da joj se jave na e-mail kjordan@unizd.hr kako bi dobili lozinku za daljnje obavijesti na Merlinu (Merlin je sustav za on line učenje, a napominjemo još da se jave samo studenti grupa A I B tj.koji slušaju kolegij Talijanski jezik 1 kod lektorice Jordan, pa je mailu dovoljno u naslovu upisati: Talijanski jezik 1).

Predavanja u četvrtak, 8. listopada također neće biti.

Starije:

Obavještavaju se studentice/i koji slušaju kolegije Talijanski jezik 1 i Talijanski jezik 3 kod lektorice Kristine Jordan, da danas; srijeda,  7. listopada 2020. neće biti predavanja.

Također se mole da prate obavijesti za sutra (četvrtak).


 

 
Obavijest o grupama za kolegije kod doc.dr.sc. Andrijane Jusup Magazin - 7. listopada 2020.

Molimo studentice/e koji slušaju kolegije Herojski spjev... i Magični realizam... kod doc. dr. sc. Andrijane Jusup Magazin da preuzmu obavijesti o podjelama u grupe:

grupe Herojski spjev... ovdje

grupe Magični realizam... ovdje


 

 
Upis grupa za kolegij Osnove latinskog jezika I - 2. listopada 2020.

Obavještavaju se svi studenti da je za praćenje nastave iz kolegija Osnova latinskog jezika I potrebno se upisati u grupe putem obrasca koji se nalazi na poveznici:

https://www.unizd.hr/klasicnafilologija/obavijesti/view/artmid/18337/articleid/42214/upisivanje-u-grupe-osnove-latinskog-jezika-i


 

 
OBAVIJEST ZA STUDENTE DRUGE GODINE ODJELA ZA TALIJANISTIKU - 2. listopada 2020.

KOLEGIJ:  HEROJSKI SPJEV I NJEGOVA PREOBRAZBA NA PRIMJERU PULCI, BOIARDO, ARIOSTO, TASSO, TASSONI

Mole se studenti da na predavanje dođu u dvije grupe:

- 1. Grupa – prezimena od A do M u 10.00 sati u dvoranu 154

- 2. Grupa – prezimena od N do Ž u 11.30 sati u dvoranu 142.

Andrijana Jusup Magazin


 

 
Obavijest o dodatnim ispitnim rokovima - 1. listopada 2020.

Dodatni ispitni rok održat će se 5. listopada u 12,00 sati. Svi ispiti održavat će se on-line na platformi Microsoft Teams. Studenti smiju prijaviti samo jedan ispit. Prijave se šalju mailom tajnici Odjela: mbotic@unizd.hr  do 4. listopada.

Dodatni ispitni rok za Završni ispit održat će se on-line 6. listopada. Satnica Završnog ispita bit će objavljena na web stranici Odjela 5. listopada. Prijave za Završni ispit šalju se mailom tajnici Odjela: mbotic@unizd.hr  do 4. listopada.

 

Ukoliko studente do Završnog dijeli samo jedan ispit, smiju prijaviti taj nepoloženi ispit i Završni. Pritom uz prijavu Završnog trebaju navesti da se radi o uvjetnoj prijavi kao i naziv kolegija kojeg polažu dan ranije.

Sve prijave trebaju sadržavati ime i prezime studenta/ice, predmet koji se polaže, kontakt adresu elektronske pošte i telefona. Prijave putem studomata nisu moguće!


 

 
Obrasci i pojašnjenja za parcijalni upis predmeta više godine - 30. rujna 2020.

Molimo prije upita o parcijalnim upisima pogledati obavijesti pod Studij> Uvjeti upisa i prarcijalni upis ili uz dozvolu tajnice germanistike pdf prezentaciju koju je izradila budući upute vrijede za sve dvopredmetne studije: PREZENTACIJA UPISA PARCIJALE

Obrazac za podnošenje zamolbi za parcijalni upis dostupan je ovdje i tamo I šalje se na mail tajnice odjela za talijanistiku mbotic@unizd.hr

Datum do kojeg se primaju zamolbe za parcijalni upis je 9. listopada 2020. budući je potrebno izraditi planove sjedenja u učionicama odmah na početku nastave!


 

 
Upisi izbornih predmeta na Odjelu za talijanistiku i zamolbe podsjetnik - 28. rujna 2020.

Mole se studenti/ce koji upisuju izborne kolegije na Odjelu za talijanistiku da izabrani kolegij upišu do 8. listopada 2020. u svoj upisni list putem studomata kako bi predmetni nastavici/ce mogli izraditi planove izvođenja nastave sukaldno propisanim mjerama.

Zamolbe može se stoga predati popunjavanjem obrazaca dostupnih na oglasnim pločama Odjela (web i ploča pokraj tajništva),  te njihovim slanjem na mail tajnice mbotic@unizd.hr i/ili ostavljanjem u kutiju postavljenu za tu svrhu kraj vrata Tajništva.

Riješene zamolbe scan-irane ćemo slati na mail adresu koje molimo obavezno navesti u zamolbi.

Obrazac zamolbi dostupan ovdje

Ostali obrasci ERASMUS i sl. ili prijave na za to dostupnim web mjestima stranica Odjela za talijanistiku i Sveučilišta.

Također podsjećamo na rokove za predaju zamolbi za parcijalni upis do 9. listopada (posebna obavijest u nastavku obavijesti, sa dostupnim obrascima).

Zahvaljujemo se na razumijevanju!


 

 
VAŽNO! Privremeni problemi odgovra na elektronsku poštu sa domene UNIZD.HR - 24. rujna 2020.

U posljednjih nekoliko dana primjećujemo da se za neke adrese više ne može odgovoriti na elektronsku poštu preko koje se dosad neometano komuniciralo. Ukoliko primjećujete takve probleme (ne odgovaram na mail) molimo pokušajte se javiti na mail tajnice mbotic@unizd.hr sa neke druge adrese, a iz informatičke službe naglašavaju kako bi bilo najbolje koristiti dodjeljenu student@unizd.hr adresu.

Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju!

 
Završni ispit_obavijesti za 18.9. - 17. rujna 2020.

Pismeni dio za prevoditelje položile su sve pristupnice. Usmeni dio ispita za dio: Književnost počinje u 9 sati, a za dio: Jezik u 10 sati, kao i usmeni dio za Prevođenje.

 

 
TAJNIŠTVO_Molimo pročitati obavijest prije dolaska u tajništvo Odjela - 7. rujna 2020.

Tajništvo Odjela za talijanistiku radi sukladno posebnim mjerama smanjivanja rizika zaraze COVID-19 virusom, budući tajnica spada u rizičnu skupinu.

Posebne mjere usmjerene su ponajviše na smanjivanje direktnih kontakata, stoga molimo sve studente/ice da se za sve potrebe intervencije tajništva, prvo jave elektronskom poštom na mail tajnice mbotic@unizd.hr

Za slučajeve kad je to nužno elektronskom poštom dogovaramo za termin dolaska u tajništvo i rješavanje takvih potreba studentica/a, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.


 

 
Obavijest o obrani diplomskog rada - 31. kolovoza 2020.

Kandidatkinja za obranu Diplomskog rada Eni Turkalj braniti će rad Il mito di Dirce nella riscrittura di Massimo Bontempelli, u petak, 4. rujna 2020. pred povjerenstvom u sastavu doc.dr.sc. Boško Knežić, izv.prof.dr.sc. Andrijana Jusup Magazin i dr. sc. Nikolina Gunjević Kosanović.

 
Obavijest o on line ispitima za prevoditeljski smjer na jesenskom roku - 31. kolovoza 2020.

Svi ispiti s prevoditeljskog smjera održati online kao i u ljetnom ispitnom roku, pismeni u sklopu e-kolegija (npr. ispit iz Analize prijevoda u e-kolegiju Analiza prijevoda) na platformi Merlin (osim kolegija Suvremena proza u prijevodnom zrcalu koji se polaže u e-kolegiju Referada), a usmeni dio, kad je predviđen, preko Microsoft Teamsa.

 
Obavijest za studente - ispiti A. Jusup Magazin - 27. kolovoza 2020.

Obavještavaju se studenti da će doc.dr.sc. Andrijana Jusup ispite iz svih kolegija u jesenskom roku održati online putem MS Teamsa. Mole se studenti, koji ne mogu na takav način pristupiti ispitu, da se jave mailom na: ajusup@unizd.hr.

 

 
Pismeni dio Završnog ispita za prevoditeljski smjer - 1. srpnja 2020.

Pismeni dio Završnog ispita za prevoditeljski smjer održan 1. srpnja 2020. položilisu svi pristupnici. Usmeni dio Završnog ispita održati će se 2. srpnja 2020.

 
Rezultati pismenog dijela Završnog ispita iz traduktologije - 16. lipnja 2020.

Obaviještavaju se studenti/ce kako su SVI kandidati/inje koji su pristupili pismenom dijelu Završnog ispita iz traduktologije uspješno položili. Usmeni prema rasporedu, 17.6.2020.

 
Popis prijavljenih za 1. ljetni rok Završnog ispita 16. i 17.lipnja 2020. - 15. lipnja 2020.

1. ljetni rok Završnog ispita koji će se polagati on line prema obavijestima dostupnima u prethodnoj obavijesti i pod Studij>Završni ispit prijavili su popis ovdje

Molimo za sve dodatne obavijesti i/ili pitanja javiti se na mail tajništva Odjela. (Odgovor na upit za prevoditeljski smjer: pismeni je 16.6. na platformi Merlin prema obavijesti)

 
Obavijest o obrani diplomskog rada - 9. lipnja 2020.

Kandidatkinja Pavlaković Paola dana, 18. lipnja 2020. pristupiti će obrani diplomskog rada pred sastavom Povjerenstva: doc.dr.sc. Boško Knežić, predsjednik Povjerenstva doc.dr.sc. Ana Bukvić, mentorica, članica dr.sc. Sanja Paša, poslijedoktorandica, članica

 
Obavijest o načinu polaganja ispita Usmeno prevođenje i pismenog dijela Završnog ispita iz tradukto. - 8. lipnja 2020.

Detaljnije upute možete preuzeti OVDJE

 
Završni ispit obavijest za ljetni ispitni rok 2019./2020. - 4. lipnja 2020.

Završni ispiti u ljetnom ispitnom roku održati će se on line. Molimo sve studentice/e da pod Završni ispiti ili OVDJE preuzmu detaljnije informacije.

 
Obavijest o načinu održavanja ljetnih ispitnih rokova - 1. lipnja 2020.

S obzirom na preporuke HZJZ-a od 20. svibnja 2020. da se samo nužno (neophodno) boravi u ustanovi Sveučilišta, Odjel za talijanistiku obavještava studente i nastavnike da će se prema dogovoru s nastavnicima ispiti u ljetnom ispitnom roku održati prema već navedenim terminima ispitnih rokova.

Svaki će nastavnik u dogovoru sa studentima organizirati on line usmene ispite ili elektroničke pismene ispite, te samo u neophodnim situacijama u prostorijama Sveučilišta, a sve prema preporukama HZJZ-a https://www.unizd.hr/Portals/0/COVID-19/Preporuke_COVID_19_sveucilista_20_05-1.pdf

Molimo studente koji nemaju odgovarajuću tehničku potporu da se jave nastavniku pojedinog  kolegija na vrijeme (7 dana prije ispitnog roka).

Prijave putem Studomata se u prvom terminu mogu provesti do datuma samog ispitnog roka, a u slučaju poteškoća molimo kontaktirati tajništvo Odjela putem maila: mbotic@unizd.hr

 
Anketa o zadovoljstvu studenata/ica nastavom on line na Sveučilištu u Zadru - 25. svibnja 2020.

Sveučilište u Zadru provodi ispitivanje o iskustvu studenata nastavom na daljinu koja se odvijala ovog semestra. Ispitivanje zadovoljstva studenata/ica trajati će do 31. svibnja o.g. Molimo studente/ce neka na poveznici:  poveznicu na anketu do naznačenog datuma ispune anketni obrazac.

 
Obavijest o obrani diplomskog rada - 22. svibnja 2020.

U četvrtak, 28. svibnja kandidatkinja Silvia Martin pristupit će obrani diplomskog rada pred povjerenstvom u sastavu dr. sc. Sanja Paša, poslijedoktorandica, doc.dr.sc. Boško Knežić i doc. dr. sc. Ana Bukvić.

 
Obavijest o obrani diplomskog rada - 8. svibnja 2020.

Dana petak, 15. svibnja 2020. kandidatkinja Vedrana Baršić pristupiti će obrani diplomskog rada pred povjerenstvom u sastavu: doc. dr. sc. Ana Bukvić, predsjednica povjerenstva, doc. dr. sc. Boško Knežić i dr. sc. Sanja Paša.

 
Obavijest o održavanju ispita iz vezanih kolegija Talijanski jezik 1, 3, 5 - 8. svibnja 2020.

Obavještavaju se studentice/I kako će se ispiti iz vezanih kolegija Talijanski jezik 1, 3, 5 održani on line;

prvi rok: petak, 15. svibnja 2020.

drugi rok: petak, 29. svibnja 2020.

Sat i način održavanja svaka će lektorica posebno obavijestiti studentice/e kojima predaje, na uobičajenoj on line platformi gdje prate predavanja. Ispite molimo prijaviti putem studomata, a ukoliko bude određenih problema javite se mailom na mail tajnice mbotic@unizd.hr

 
Obavijest o obrani diplomskog rada - 7. svibnja 2020.

Dana, četvrtak, 14. svibnja 2020. pred povjerenstvom u sastavu izv.prof.dr.sc. Ivana Škevin Rajko, izv.prof.dr.sc. Irena Marković i dr. sc. Sandra Milanko studentica Matea Sukno pristupiti će obrani diplomskog rada.

 
Odgoda vezanih i apsolventskih rokova - 17. ožujka 2020.

Zbog situacije spriječavanja zaraze COVID-19 virusom podsjećamo da su ispitni rokovi odgođeni i da će se prijave za vezane i apsolventske rokove od 16. do 20. ožujka izbrisati.

 
Obavijest o posebnom režimu rada tajništva uzrokovanog mjerama spriječavanja zaraze COVID-19 virusom - 16. ožujka 2020.

Obavještavamo sve studente/ice kako zbog novog režima uzrokovanog zarazom COVID-19 virusom tajništvo Odjela za talijanistiku radi skraćeno i prema posebnom režimu što manjih osobnih kontakata.

Zamolbe i ostala dokumentacija (koja ne trpi odgodu; molimo slanje samo hitnih pismena) može se stoga predati popunjavanjem obrazaca dostupnih na oglasnim pločama Odjela (web i ploča pokraj tajništva),  te njihovim slanjem na mail tajnice mbotic@unizd.hr i/ili ostavljanjem u kutiju postavljenu za tu svrhu kraj vrata Tajništva.

Riješene zamolbe scan-irane ćemo slati na mail adresu koje molimo obavezno navesti u zamolbi.

 

Obrazac zamolbi dostupan ovdje

Ostali obrasci ERASMUS i sl. ili prijave na za to dostupnim web mjestima stranica Odjela za talijanistiku i Sveučilišta.

 
Aktivacija AAI računa zbog on line nastave - 13. ožujka 2020.

Mole se svi studenti/ce da aktiviraju AAI račune budući se nastava u sustavu Merlin može pratiti samo priključivanjem sa studentskim AAI računom!

                                                                                            Iz Odjela

 
Obavijest studentima prve godine diplomskih studija - 4. ožujka 2020.

Nastava iz kolegija "Povijest suvremene talijanske književnosti" održavat će se utorkom od 12 do 14 sati u dvorani 154. 

Iz Odjela

 
Obavijest - 3. ožujka 2020.

Izv. prof. dr. sc. Irena Marković neće održati nastavu iz kolegija Talijanska fonologija u utorak, 3. ožujka 2020. ni satove primanja u srijedu 4. ožujka 2020. zbog bolesti.

Iz Odjela

 
Obavijest o odsutnosti tajnice u utorak, 3. ožujka 2020. - 2. ožujka 2020.

U utorak, 3. ožujka 2020. tajnica je službeno odsutna. U slučaju hitnosti molimo pošaljite mail na mbotic@unizd.hr


 

 
Kasniji početak nastave za Talijanski jezik 4 grupa A dana 27.2.20. - 26. veljače 2020.

U četvrtak, 27. veljače 2020. nastava iz kolegija Talijanski jezik 4 iznimno počinje kasnije u 11 sati umjesto u 10 sati.


 

 
Obavijest o neodržavanju predavanja doc. dr. sc. Boška Knežića - 25. veljače 2020.

U srijedu, 26. veljače 2020. doc. dr. sc. Boško Knežić neće održavati predavanja zbog spriječenosti.


 

 
Izvješće o rang listi stipendija - 24. veljače 2020.

Izvješće možete pogledati ovdje

U slučaju potrebe dodatnih infomacija molimo javiti se na kontakte Tajništva.


 

 
OBAVIJEST O PROMJENI TERMINA KONZULTACIJA KOD PROF. IRENE MARKOVIĆ - 24. veljače 2020.

Zbog neodgodivih obaveza prof. Irena Marković održat će konzultacije u srijedu, 26. veljače 2020. g. od 9:00 – 11:00.


 

 
Odluka o daljnjem dodatnom stipendiranju ERASMUS + mobilnosti - 24. veljače 2020.

Obavještavaju se studenti/ce kako je zbog promjene načina raspodjele sredstava Odjel za talijanistiku donio novu odluku kojom se za dodatno stipendiranje studentske mobilnosti u ERASMUS + programu, može podnijeti zamolba na Ured za znanost Sveučilišta u Zadru. (odluka ovdje)

Molimo također studentic/e koji su predali zamolbe za ljetni semestar neka ih preuzmu u Tajništvu Odjela gdje će dobiti dodatne informacije).


 

 
Rezultati pismenog dijela Završnog ispita održanog 20. veljače 2020. godine - 20. veljače 2020.

Pismeni dio završnog ispita položile su sljedeće studentice:

0269109311

0269065328.

Usmeni dio ispita održat će se u petak, 21. veljače 2020. u 9 sati (5. kat).


 

 

 
NATJEČAJ ZA DODJELU NAGRADA ODJELA ZA TALIJANISTIKU USPJEŠNIM STUDENTIMA TALIJANISTIKE - 20. veljače 2020.

Odjel za talijanistiku raspisuje Natječaj za dodjelu nagrada Odjela uspješnim studentima talijanistike. Pravo natjecanja za Nagradu imaju svi studenti i studentice preddiplomskih i diplomskih studija talijanistike Sveučilišta u Zadru. Prijave za natječaj predaju se tajništvu Odjela za talijanistiku na OBRASCU (ovdje) uz podnošenje potrebne dokumentacije. Rok za prijavu je do 6. ožujka 2020. Kategorije nagrada i poveznica na Pravilnik sa popisom potrebne dokumentacije pogledajte ovdje


 

 
Rezultati ispita i konzultacije kod doc.dr.sc. Irene Marković - 19. veljače 2020.

Danas, srijeda. 19. veljače prof. Marković održati će konzultacije umjesto u 11 sati, u 12 sati. Rezultate ispita kolegija Psiholingvistika pogledajte ovdje 


 

 
Obavijest za ispite kod lektorice Manuele Kotlar, prof. - 17. veljače 2020.

Obavještavaju se studenti/ce koji polažu ispite: Prevođenje s hrvatskog na talijanski 1, Prevođenje s talijanskog na hrvatski 3, Prevođenje s talijanskog na hrvatski, kod lektorice Manuele Kotlar, prof. da su za petak, 21. veljače SVI navedeni kolegiji predmetne nastavnice premještaju na 14 sati!


 

 
Rezultati ispita iz kolegija Talijanska kultura i civilizacija - 17. veljače 2020.

Rezultate ispita iz kolegija Talijanska kultura i civilizacija možete pogledati ovdje.

 
Obavijest o rezultatima ispita kod Ane Maroević, prof. - 12. veljače 2020.

Rezultate možete pogledati ovdje


 

 
Obavijest o zaprimanju molbi za parcijalni upis predmeta više godine - 11. veljače 2020.

Obaviještavaju se studenti/ce da se zamolbe za parcijalni upis kolegija više godini za ljetni semestar ak.god. 2019./2020. primaju u tajništvu Odjela do 24.veljače 2020.


 

 
Rezultati ispita iz Psiholingvistike 4.2.2020. - 7. veljače 2020.

Rezultate možete pogladati ovdje


 

 
Obavijesti o konzultacijama prof.dr.sc. Ive Grgić Maroević - 4. veljače 2020.

Obavještavaju se studenti/ce da će prof. I. Grgić Maroević održati konzultacije, umjesto u srijedu 5.2. od 10 do 12, u četvrtak 6.2. od 10 do 12.


 

 
Obavijest o odgodi konzultacija kod doc.dr.sc. Irene Marković - 4. veljače 2020.

Obavještavaju se studenti da doc. dr. sc. Irena Marković neće održavati konzultacija na dan, srijeda, 5. veljače 2020.


 

 
Rezultati ispita - Talijanska kultura i civilizacija - 3. veljače 2020.

Rezultate ispita iz kolegija Talijanska kultura i civilizacija možete vidjeti ovdje.

 
Obavijest o rezultatima ispita kod Ane Maroević, prof. - 30. siječnja 2020.

Rezultate ispita prvog zimskog ispitnog roka kod lektorice Ane Maroević možete pogledati OVDJE


 

 
Interni natječaj za dobivanje Rektorove nagrade - 24. siječnja 2020.

Odjel za talijanistiku raspisuje interni natječaj za izbor studenta/ice talijanistike za dodjelu Rektorove nagrade najuspješnijim studentima/cama Sveučilišta u Zadru, koji traje od do 24. veljače 2020.  Nagradu mogu dobiti studenti/ce treće godine preddiplomskog studija te studenti diplomskog studija. Mole se svi zainteresirani da prema dalje kriterijima OVDJE dostave propisanu dokumentaciju (u dva primjerka) do 14. veljače 2020. u tajništvo Odjela.


 

 
Obavijest - 20. siječnja 2020.

Dr. sc. Nikolina Gunjević Kosanović, poslijedoktorandica u utorak, 21. siječnja 2020. neće održati satove primanja ni predavanje iz kolegija "Talijanski kao svjetski jezik V" zbog bolesti.

Iz Odjela


 

 
Obavijest o odsutnosti Manuele Kotlar, prof. - 13. siječnja 2020.

Dana, ponedjeljak, 13. siječnja 2020. lektorica Manuela Kotalr, prof. neće održavati satove predavanja. Slijedeće dane planira se nastaviti prema rasporedu.


 

 
Obavijest o studentskoj evaluaciji nastave u zimskom semestru ak.god. 2019./2020. - 30. prosinca 2019.

Obavještavaju se studenti/ce da će se studentska evaluacija nastave zimskog semestra tekuće akademske godine provest od 6. do 26. siječnja 2020. Molimo sve studente koji slušaju kolegije navedene u tablici iz obavijesti: ovdje, neka se odazovu evaluaciji koja je dostupna putem studomata na poveznici: www.isvu.hr/studomat/prijava.


 

 
Promjena termina konzultacija u srijedu, 18. prosinca kod doc.dr.sc.Irene Marković - 17. prosinca 2019.

Obavještavaju se zainteresirane studentice/i da će doc.dr.sc. Irena Marković, sutra, srijeda, 18. prosinca 2019., održati konzultacija umjesto u 11:00 sati, u 13:00 sati.


 

 
Rezultati - Talijanska kultura i civilizacija - 16. prosinca 2019.

Rezultate I. kolokvija iz kolegija Talijanska kultura i civilizacija možete vidjeti ovdje.

 
Odabir tema diplomskih radova do kraja zimskog semestra ak.god. 2019./2020. - 12. prosinca 2019.

Podsjećamo studente/ice da do kraja zimskog semestra ak.god. 2019./2020. trebaju izabrati mentore/ice Diplomskih radova (na Odjelim web stranicama pod Diplomski rad objavljen je popis), a prijave se predaju na obrascu (također na Odjelnim stranicama pod Diplomski rad) koji se predaju u Tajništvu Odjela.


 

 
Obavijest o kolegiju doc.dr.sc. Ane Bukvić - 6. prosinca 2019.

Pirandellov teatar održat će se petak, 6.12.2019. u 15:30 u dvorani 154


 

 
Obavijest o konzultacijama kod dr.sc. S. Milanko - 21. studenog 2019.

Dr.sc. Sandra Milanko održat će konzultacije u četvrtak, 26. rujna 2019.

od 12 do 14 sati.


 

 
POZIV NA PREDSTAVU TRI VERZIJE ŽIVOTA (HNK ZADAR) - 19. studenog 2019.

Hrvatsko narodno kazalište Zadar organizira pretpremijeru predstave Tri verzije života (Tri verzije života (Yasmina Reza), Prijevod: Martina Mencer Salluzzo, Režija: Nina Kleflin ) za studente Sveučilišta u Zadru, u srijedu 4. prosinca 2019. u 20:00 sati. Pozivaju se studenti talijanistike koji su zainteresirani za gledanje predstave da se za ulaznicu predbilježe kod doc.dr.sc. Ane Bukvić, osobno ili putem e-maila (abukvic@unizd.hr) do utorka, 26. studenoga 2019. Trošak ulaznice snosi Sveučilište u Zadru, a broj mjesta je ograničen. Za sve informacije stojim vam na raspolaganju.


 

 
Obavijest o odsutnosti doc. dr. sc. Ivane Škevin Rajko - 19. studenog 2019.

Danas, utorak, 19. studenog 2019. doc.dr.sc. I. Škevin Rajko neće održati predavanja iz Sociologije, kao ni konzultacije od 12 do 14 sati.


 

 
Mogućnost potpore sudentima/cama u socijalnoj potrebi - 13. studenog 2019.

Na Sveučilištu u Zadru postoji mogćnost dodjela potpore studentima u stanju socijalne potrebe, a prema čl. 19., 20., 21. i 22. Pravilnika, o čemu se može detaljnije informirati na poveznici:  http://www.unizd.hr/Portals/0/doc/doc_pdf_dokumenti/pravilnici/pravilnik_o_dodjeli_stipendija_i_potpora_studentima_20181127.pdf

Za prijavu ne provodi se Natječaj, već se predaju individualne zamolbe na glavni Protokol (zgrada Rektorata III:kat desno).


 

 
Obavijesti za kolegije prof.dr.sc. Ive Grgić Maroević - 12. studenog 2019.

Zbog generalnog štrajka u utorak 12.11.2019. neće se održati nastava iz Kolegija Terminologija. Nadoknada nastave održat će se u četvrtak 14.11.2019. u 8.30 sati. Mole se studenti da u četvrtak u 8.30 sati dođu ispred dvorane 142. Studenti koji ne mogu doći zbog drugih predavanja, unaprijed su ispričani.

 

Zbog generalnog štrajka u utorak 12.11.2019. neće se održati nastava iz Kolegija Analiza prijevoda.

 

Zbog generalnog štrajka u utorak 12.11.2019. neće se održati nastava iz Kolegija Talijansko-hrvatsko književno prevođenje.


 

 
Obavijest za utorak, 12. studenog 2019. - 11. studenog 2019.

Iz sindikalne podružnice Nezavisnog sindikata visokog obrazovanja dobili smo obavijest o nastavku štrajka u utorak, 12. studenog 2019.


 

 
odsutnost lektorice Manuele Kotlar, prof. - 7. studenog 2019.

Danas, četvrtak, 7. studenog 2019. Manuela Kotlar, prof. neće održavati predavanja zbog bolesti.


 

 
Natječaj za preporuku za dobivanje stipendije redovnim izvrsnim studenticama/ima - 7. studenog 2019.

Odjel za talijanistiku može preporučiti jednog studenta/studenticu na natječaj za odjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima. Pozivamo zainteresirane studentice i studente da se prijave na interni natječaj otvoren do 19. studenog 2019. prijavom na odjelno tajništvo s dokumentacijom za natječaj (koju ćemo vratiti za daljnji proces prijave na Sveučilištu) .

Dodatni kriteriji našeg odjela pored kriterija navedenih u uvjetima Natječaja /natječaj na linku: http://www.unizd.hr/Portals/0/stipendije/2019_20/2019_20_stipendije_izvrsnim_studentima_natjecaj.pdf  biti će sudjelovanje u aktivnostima Odjela za talijanistiku.


 

 
Obavijest studentima - 5. studenog 2019.

U srijedu 6. i četvrtak 7. studenog, doc. dr. sc. Boško Knežić, zbog službene spriječenosti, neće održati predavanja ni konzultacije.

 
Obavijesti za kolegije prof.dr.sc. Ive Grgić Maroević - 5. studenog 2019.

Zbog generalnog štrajka neće se održati nastava iz kolegija Uvod u prevođenje. Nadoknada nastave održat će se u četvrtak 7.11.2019. u 12 sati. Mole se studenti da u četvrtak u 12 sati dođu ispred dvorane 142.

Studenti koji ne mogu doći zbog drugih predavanja, unaprijed su ispričani.

 


Zbog generalnog štrajka neće se održati nastava iz kolegija Suvremena proza u prijevodnom zrcalu. Nadoknada nastave održat će se u četvrtak 14.11.2019. u 12 sati. Mole se studenti da u četvrtak u 12 sati dođu ispred dvorane 142.

Studenti koji ne mogu doći zbog drugih predavanja, unaprijed su ispričani.


 

 
Obavijest o službenoj odsutnosti doc. dr. sc. Ane Bukvić - 5. studenog 2019.

U četvrtak, 7. studenog neće se održati predavanje iz kolegija Pirandellov teatar kod doc. dr. sc. Ane Bukvić zbog službenog puta.


 

 
Obavijest o predavanjima u srijedu, 30.10. 2019. kod prof.dr.sc. Ive Grgić Maroević - 29. listopada 2019.

U srijedu, 30.10. 2019. predavanja iz kolegija Uvod u prevođenje s početkom u 12 sati i Suvremena proza u prijevodnom zrcalu sa početkom u 14 sati neće se održavati zbog štrajka. Mole se studentice/i da se u to vrijeme jave prof. dr. sc. Ivi Grgić Maroević u njezinom kabinetu.


 

 
Promjena termina konzultacija kod doc.dr.sc.Ane Bukvić - 28. listopada 2019.

Doc.dr.sc. Ana Bukvić održati će konzultacije u četvrtak u vremenu od 14:30 do 15:30 umjesto u uobičajeni dan primanja (utorak).


 

 
Termin predavanja kolegija Povijesni pregled talijanske književnosti - 14. listopada 2019.

Predavanje Povijesni pregled talijanske književnosti za studente prve godine preddiplomskih studija Odjela za talijanistiku počinje u 8.30 sati.


 

 
Obavijest o odsutnosti doc. dr. sc. Ane Bukvić - 11. listopada 2019.

U utorak, 15. listopada 2109. doc. dr. sc. Ana Bukvić neće održavati predavanja iz kolegija Metode interpretacije dubinskih sekcija tal.književnosti, kao ni satove primanja, zbog službene odsutnosti.


 

 
Predavanja Talijanski jezik 3 grupa C - 10. listopada 2019.

Studenti/ce 2. godine preddiplomskog studija koji slušaju Talijanski jezik 3 u C-grupi trebaju sutra, petak 11.10.2019. odabrati termin rada sa izvornom govornicom Mariannom Maricosu i doći na predavanje u terminu 8:30 sati ili 10:00 sati prema vlastitom odabiru.


 

 
promjena termina konzultacija kod prof. dr. sc. Ive Grgić Maroević - 9. listopada 2019.

U srijedu 9. listopada prof. dr. sc. Iva Grgić Maroević održati će konzultacije od 14 do 16 sati umjesto od 10 do 12.


 

 
Obavijest o odsutnosti doc. dr. sc. Ivane Škevin Rajko - 7. listopada 2019.

U utorak, 15. listopada 2019. doc.dr.sc. Ivana Škevin Rajko neće održati satove primanja i nastavu iz kolegija Sociolingvistika zbog službene odsutnosti.


 

 
Obavijest - 4. listopada 2019.

Nastava iz kolegija "Jezici u kontaktu" održavat će se ponedjeljkom od 8:30 do 10:00 sati u dvorani 154.

Iz Odjela


 

 
Obavijest o odgodi predavanja M. Tomas, prof. - 3. listopada 2019.

Zbog izlaganja na skupu, danas, 3. listopada Mirta Tomas, prof. neće održati popodnevna predavanja sa 2. god. diplomskog studija (kolegij: Prevođenje sa hrv. na tal.).

Iz Odjela


 

 
Rezultati izvanrednog roka iz Fonologije - 2. listopada 2019.

Rezultate roka 2.10. možete pogledati ovdje


 

 
Rezultati ispita iz Fonologije - 30. rujna 2019.

Rezultate možete pogledati ovdje


 

 
OBAVIJEST O PRIMANJU STUDENATA/ICA PRVE GODINE - 30. rujna 2019.

OBAVIJEST

STUDENTIMA/CAMA PRVE PREDDIPLOMSKE GODINE STUDIJA

ODJELA ZA TALIJANISTIKU

 

Susret studenata/ica na Odjelu za talijanistiku (studenti/ce Talijanskog jezika i književnosti i studenti/ce Talijanskog jezika, smjer: prevoditeljski) , sa Pročelnicom Odjela i nastavnicama i nastavnikom, održati će se u

utorak, 1. listopada 2019., u 10:45 sati i 11:45 sati

(studenti sami odabiru termin za prvi odnosno drugi studij), u dvorani 142 (IV. kat, Obala kralja Petra Krešimira IV/2).


 

 
Teme za dodatni rok Završnog ispita - 30. rujna 2019.

Teme za dodatni rok Završnog ispita koji se održava u četvrtak, 3. listopada 2019. ipak ostaju jednake kao na Jesenskom roku. (Jutrošnja obavijest o promjeni se poništava).


 

 
Odobren dodatni izvanredni rok jesenskog ispitnog roka_obavijest - 25. rujna 2019.

Po preporuci Uprave Sveučilišta, Stručno vijeće Odjela za talijanistiku donijelo je odluku o održavanju dodatnog izvanrednog jesenskog roka.

 

Studentima/cama se dana srijeda, 2. listopada 2019. u vremenu od 10:00-12:00 u dvorani 142., pruža mogućnost polaganja samo jednog ispita (po njihovom odabiru) na Odjelu za talijanistiku, kako bi mogli upisati višu godinu studija i/ili zadržati studentska prava (usmeni ispiti se dogovaraju u istom terminu sa predmetnim nastavnikom/com).

Svi studenti prijavljuju ispit u tajništvu Odjela do utorka, 1. listopada 2019.

 

Također odobrava se dodatni rok Završnog ispita dana četvrtak, 3. listopada 2019.   u dvorani 142   sa početkom u 9 sati, kada se održava i pismeni i usmeni dio ispita.

Studenti prijavljuju Završni ispit do srijede, 2. listopada 2019. u tajništvu Odjela ili mailom na mbotic@unizd.hr


 

 
Obavijest o odsutnosti dr. sc. Sandre Milanko - 24. rujna 2019.

Dr. sc. Sandra Milanko neće održavati konzultacije u tjednu od 23. do 27. rujna 2019. zbog službene odsutnosti.


 

 
Rezultati ispita iz kolegija Talijanska kultura i civilizacija - 22. rujna 2019.

Rezultate ispita iz kolegija Talijanska kultura i civilizacija možete vidjeti ovdje.

 
Rezultati drugog jesenskog roka Završnog ispita - 19. rujna 2019.

Svi kandidati koji su pristupili pismenom dijelu završnog ispita su položili.

Usmeni ispit održat će se sutra, 20. rujna 2019. po sljedećem rasporedu:

Jezik - 9:00 sati

Književnost - 9:00 sati

Traduktologija - 9:30 sati

 Rezultate možete vidjeti ovdje


 

 
Rezultati ispita kod prof. M. Tomas - 17. rujna 2019.

Ispit iz kolegija Povijest jezika položili su sljedeći studenti:

m780m i angeltina2.

Uvid u ispite i upis ocjene obavit će se u utorak, 17.09.2019. u 8.30 sati.


 

 
Rezultati ispita iz Fonologije - 13. rujna 2019.

Rezultate možete vidjeti ovdje


 

 
Termin razredbenog ispita za upis u prvu godinu - 9. rujna 2019.

Razredbeni ispit za upis u prvu godinu, po jedinoj pristigloj prijavi održati će se u utorak, 10. rujna 2019. godine u uredu lektorica Odjela za talijanistiku (V kat, zgrada na Rivi) sa početkom u 14. sati.


 

 
Rezultati ispita iz kolegija Talijanska kultura i civilizacija - 8. rujna 2019.

Rezultate ispita iz kolegija Talijanska kultura i civilizacija možete vidjeti ovdje.

 
Rezultati ispita kod prof. M. Tomas - 6. rujna 2019.

Ispit iz kolegija Prevođenje u poslovnoj komunikaciji, koji je održan u četvrtak 5.09.2019., nije položio nijedan student.

Ispit iz kolegija Glotodidaktika, koji je održan u četvrtak 5.09.2019., položila je jedina studentica koja je pristupila ispitu.


 

 
Rezultati pismenog dijela Završnog ispita održanog 5. rujna 2019. - 5. rujna 2019.

Svi kandidati koji su pristupili pismenom dijelu završnog ispita su položili.

Usmeni ispit održat će se sutra, 6. rujna 2019. po sljedećem rasporedu:

Jezik - 9:00 sati

Književnost - 9:00 sati

Traduktologija - 9:30 sati

Iz Odjela


 

 
Rezultati pismenih kod prof. M. Tomas - 3. rujna 2019.

Pismeni ispit iz kolegija Povijest jezika položili su studenti pod šiframa: Amy Winehouse i LALA17 dok su pismeni ispit iz kolegija Metodika nastave talijanskog jezika položili studenti Blu1234 i Roma985. Uvid u ispite i upis ocjena održat će se u utorak, 3.09.2019. od 10.30 sati, u uredu predmetne nastavnice.