Odjel za talijanistiku

OBAVIJESTI

Rezultati pismenog dijela Završnog ispita 3. srpnja 2024. - 3. srpnja 2024.


Sve tri pristupnice položile su pismeni dio Završnog ispita održanog 3. srpnja. Popis pristupnica zausmeni možete pogledati ovdje

Usmeni dio započinje sutra u 9 sati pred povjerenstvima prema oglašenom rasporedu na webu odjela pod Studij>Završni ispiti.


 

 

Obavijest o promjeni termina konzultacija kod prof. dr. sc. I. Grgić Maroević - 2. srpnja 2024.


Umjesto u srijedu 3. srpnja prof. dr. sc. Iva Grgić Maroević konzultacije će održati u četvrtak, 4. srpnja u isto vrijeme.


 

 

Rezultati pismenog dijela Završnog ispita - 19. lipnja 2024.


Pismeni dio Završnog ispita položili su svi pristupnici nastavničkog smjera i prevoditeljskog smjera (Talijanski jezik i književnost i Talijanski jezik i književnost; smjer: prevoditeljski). Usmeni dio započinje sutra u 9 sati pred povjerenstvima prema oglašenom rasporedu. Mole se studenti koji nisu u mogućnosti doći na usmeni dio Završnog ispita neka potvrde na mail tajnice kako bi se povjerenstva mogla organizirati.


 

 

Obavijest o kraćoj odsutnosti tajnice Odjela - 27. svibnja 2024.


U studenskoj referadi talijanistike na platformi Merlin kao i ovdje obavještavam zainteresirane kako od utorka,  28. svibnja,  praznik 30.5. do petka 31. svibnja tajnica talijanistike, koristi godišnji odmor. Budući su omogućene prijave ispita za ljetni ispitni rok, u slučaju problema, tajnica se vraća 3. lipnja i biti će dovoljno vremena za ispraviti nepravilnosti koje sukladno oglašenoj proceduri, slobodno zajedno sa JMBAGom (broj sa Xice) možete javiti na mail tajnice; mbotic@unizd.hr jednako kao i za druge upite na koje će se odgovoriti u najkraćem roku. 


 

 

Studentska evaluacija nastave ljetnog semestra ak. god. 2023./2024. - podsjetnik - 13. svibnja 2024.


Studentska evaluacija nastave ljetnog semestra tekuće akademske godine provoditi će se od 20. svibnja do 10. lipnja 2024. godine.


 

 

Obavijest o premještanju obavijesti iz tajništva na modu e- referada na platformi Merlin - 28. ožujka 2024.


Obavijesti iz tajništva premještaju se na modul e referada na platformi Merlin. Lozinka za samostalni upis je TAL23 i mole se svi studenti/ce neka se na vrijeme upišu. Obavijesti iz tajništva na Odjelnom webu biti će vidljive do 1. svibnja 2024.


 

 

Obavijest o izdavanju potvrda o koliziji sa poveznicom na obrazac - 4. ožujka 2024.


U akademskoj godini 2023./2024. potvrde o preklapanju vremena predavanja (popularno: kolizije) će se izdavati putem e pošte ili kutija kraj vrata tajništva. U tajništvu talijanistike zatražite potvrdu za predavanje iz talijanistike, koje se ovjereno odnosi profesoru/ici drugog predmeta. (Jednako na vašem drugom predmetu u tajništvu dobivenu potvrdu donosite profesoru/ici talijanistike).

Popunjeni obrazac za koliziju  OVDJE  molimo poslati na adresu tajnice odjela mbotic@unizd.hr ili ubaciti u kutiju kraj vrata tajništva. Preuzimanje će se obaviti preuzimanjem iz zelene kutije također kraj vrata tajništva Odjela i samo zbog posebnih okolnosti scanom putem elektronske pošte (po zahtjevu uz obrazloženje).

Napominjemo kako se preporučuje obrasce za koliziju tražiti onda kada se rasporedi predavanja ustale.


 

 

Obavijest studentima Odjela za talijanistiku koji slušaju Jezične vježbe II kod prof. Edite Medić, više lektorice - 1. ožujka 2024.


Nastava iz kolegija Jezične vježbe II kod prof. Edite Medić, više lektorice održavat će se petkom, od 12:00 sati u dvorani 142 na Odjelu za talijanistiku, umjesto u ranije navedenim terminima (ponedjeljak 8:00 - 10:00 i četvrtak 10:00-12:00). Do promjene termina je došlo kako bi se izbjegle kolizije unutar istog studijskog programa.


 

 

Obavijest - 20. veljače 2024.

U srijedu, 21. veljače 2024. doc. dr. sc. Nikolina Gunjević Kosanović održat će satove primanja od 10 do 12 sati umjesto u uobičajenom terminu.

 

Obavijest o preuzimanju dopunskih isprava za promovirane prvostupnike/ce 20. prosinca 2023. - 16. veljače 2024.


Promoventi talijanistike od 20. prosinca 2023. mogu preuzeti svoje dopunske isprave u tajništvu ili se javiti na mail tajnice radi slanja isprava poštom na adresu.


 

 

Upisi u ljetni semestar_obavijest - 12. veljače 2024.


U tijeku su upisi u ljetni semestar, objavljeni na poveznici uz info za upise: https://www.unizd.hr/obavijesti/view/upis-u-ljetni-semestar

Na dan 12. veljače 2024. imamo informaciju kako zbog velikog broja paralelnih prijava sustav povremeno zablokira, pa zbog toga molimo za strpljenje i upornost za pristupanje upisima.


 

 

Upisi na EU-CONEXUS izborne kolegije - obavijest - 24. siječnja 2024.


Obavještavamo vas da je na stranici https://www.unizd.hr/obavijesti/eu-conexus objavljen prijavni obrazac za upis na EU-CONEXUS izborne kolegije, tzv. Minorse, u ljetnom semestru akademske godine 2023./2024. Na istoj stranici naši studenti mogu pronaći informacije o virtualnoj mobilnosti i programima Blue Economy and Growth i Coastal Development and Sustainable Maritime Tourism.

Prijave za upis na izborne kolegije EU-CONEXUS primaju se do 8. veljače 2024.


 

 

Obavijest o odsutnosti više lektorice Manuele Kotalr, prof. - 15. siječnja 2024.


Danas, ponedjeljak, 15. siječnja 2024. viša lektorica Manuela Kotlar, prof. neće održavati predavanja.                                                 


 

 

Obavijest studenti/cama iz Brodsko-posavske i Ličko-senjske županije - 11. siječnja 2024.


Mole se studenti Odjela za talijanistiku iz Brodsko-posavske i Ličko-senjske županije da se jave pročelnici Odjela za talijanistiku, izv. prof. dr. sc. Ani Bukvić, osobno ili putem e-maila (abukvic@unizd.hr) najkasnije do 20. siječnja 2024. godine zbog Javnog natječaja za dodjelu sredstava iz Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za 2024. godinu.


 

 

Studentska evaluacije nastave u zimskom semestru akad. god. 2023./2024. - 2. siječnja 2024.


Od 8. do 28. siječnja provodi se studentska evaluacija nastave. Putem AAI studentskog računa moći će se evalurati kvaliteta nastave u zimskom semestru akad. god. 2023./2024. za slijedeće kolegije: Metode interpretacije dubinskih sekcija iz talijanske književnosti nastavnice izv. prof. dr. sc. Ane Bukvić, Metodika lektorskih vježbi I nastavnice Manuele Kotlar, prof., Talijanski jezik 3 nastavnice Ane Maroević, Analiza prijevoda asistentice Mirele Kalcina i Sociolingvistika asistentice Dore Kapetanović. Mole se studenti/ce za što veći odaziv.


 

 

Podsjetnik na odabir mentora/ice i prijavu teme diplomskog rada u akad.god. 2023./2024. - 21. prosinca 2023.


Temu i mentora/icu diplomskog rada studenti/ce mogu odabrati u periodu od 8. siječnja do 14. veljače 2024.  Nakon dogovora s mentorom/icom potrebno je popuniti obrazac, koji je dostupan na mrežnoj stranici Odjela za talijanistiku pod Studij>Diplomski rad>Odabir teme i mentora/ice gdje su navedeni i svi mentori/ce i detaljnije upute.


 

Rezultati natječaja za dodjelu pohvala uspješnim studentima Odjela za talijanistiku - 4. prosinca 2023.


Na IV. sjednici Stručnog vijeća u akad. godini 2023./ 2024. i na temelju raspisanog natječaja pohvaljeni su sljedeći studenti Odjela za talijanistiku:

Andrea Raić - Pohvala za uspješnost u studiranju po godinama

Leonarda Drljepan - Pohvala za uspješnost u studiranju za završen studij

Domagoj Badžim - Pohvala za izvannastavne aktivnosti

 

Pohvaljeni studenti bit će pravovremeno obaviješteni o dodjeli plakete i prigodnog akademskog dara. Čestitamo od srca Andreji, Leonardi i Domagoju!


 

 

Obavijest o odsutnosti tajnice - 28. studenog 2023.


U srijedu, 29. studenog 2023. tajnica je odsutna zbog službene obaveze. Eventualna pitanja i zamolbe možete uputiti putem elektronske pošte mbotic@unizd.hr na koju će u najkraćem roku odgovoriti.


 

 

Obavijest o projektu promicanja studentske poduzetnosti GUESSS - 23. studenog 2023.


Istraživanje poduzetničkih sklonosti studentske populacije je glavna tema međunarodnog istraživačkog projekta GUESSS (Global University Entrepreneurial Spirit Students' Survey) sa ciljem boljeg uključivanja studenata/ica na tržište rada. Na na Sveučilištu u Zadru nositelj projekta je Odjel za turizam i komunikacijske znanosti i moli se uključivanje što većeg broja studentat/ica. S ciljem prikupljanja što većeg broja relevantnih podataka, nadamo se kako će naši studenti/ce na Sveučilištu u Zadru u što većoj mjeri ispuniti spomenuti anketni upitnik, koji je dostupan putem sljedeće poveznice:

https://tinyurl.com/g23-croatia

Više o GUESSS projektu možete pronaći na: https://www.guesssurvey.org/


 

 

Obavijest - satovi primanja - 22. studenog 2023.

Zbog službene odsutnosti sljedeći tjedan (od 27. studenoga do 1. prosinca 2023.) izv. prof. dr. sc. Andrijana Jusup Magazin, doc. dr. sc. Nikolina Gunjević Kosanović i doc. dr. sc. Sanja Paša Maračić neće održati satove primanja.

 

Obavijest o sastanku sa studentima/cama u vezi reakreditacije Sveučilišta u Zadru - 21. studenog 2023.


Poštovani studenti,

 

Sveučilište u Zadru prolazi postupak reakreditacije, koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje. U tu svrhu naše Sveučilište posjetit će Stručno povjerenstvo. Obvezan su dio protokola posjeta odvojeni sastanci s upravom visokog učilišta, predstavnicima nastavnog osoblja i studentima.

Stoga vas ljubazno molimo da se u utorak, 28. studenoga 2023. g. s početkom u 13:30 sati u što većem broju odazovete na sastanak sa Stručnim povjerenstvom koje bi željelo čuti i vaš glas. Sastanak će se održati u dvorani PDS-a (2.3) na 2. katu zgrade Rektorata, Mihovila Pavlinovića 1.

 

Više o samom postupku reakreditacije možete pronaći na mrežnoj stranici Agencije za znanost i visoko obrazovanje –

https://www.azvo.hr/hr/vrednovanja/postupci-vrednovanja-u-visokom-obrazovanju/reakreditacija-visokih-ucilista


 

 

Popis studenata/ica i njihovih mentora/ica nastavnika/ica za prve studijske godine - 15. studenog 2023.


Popis studenata/ica i njihovih mentora/ica nastavnika/ica tutora/ica za prve studijske godine, kojima se mogu obratiti zbog eventualnih nejasnoća u nastavnim procesima i studiranju možete pogledati ovdje.


 

 

Obavijest o odsutnosti više lektorice Manuele Kotalr, prof. - 6. studenog 2023.


Viša lektorica Manuela Kotlar prof., zbog smrtnog slučaja u obitelji neće održavati nastavu i konzultacije u tjednu od 6. studenog do 10. studenog 2023. Izražavamo i molimo tihu sućut.


 

 

Obavijest o odsutnosti više lektorice Ane Maroević, prof. - 25. listopada 2023.


Viša lektorica Ane Maroević, prof., spriječena je zbog bolesti održavati nastavu, pa je neće biti u četvrtak i petak, 26. i 27. listopada.


 

 

OBAVIJEST O ODSUTNOSTI TAJNICE - 16. listopada 2023.


U UTORAK, 17. listopada 2023. tajnica će biti odsutna zbog službenih obaveza. Slobodno možete kontaktirati na mail tajništva mbotic@unizd.hr, sa zamolbama, pitanjima, kolizijama… Jedino u slučaju hitnosti možete se javiti tajnici anglistike (ured na istom katu desno stepenicama preko puta talijanistike).


 

 

Obavijest o neodržavnju predavanja u četvrtak, 5.10 i petak, 6.10.2023. - 4. listopada 2023.


Obaviještavaju se studentice/i da u četvrtak, 5. 10. i u petak, 6. 10. 2023. neće se održavati redovna nastava na Odjelu za talijanistiku zbog održavanja XIV. Međunarodnog znanstvenog skupa Književnost, umjetnost, kultura između dviju obala Jadrana/ Letteratura, arte, cultura tra le due sponde dell’Adriatico. Studenti su pozvani da umjesto redovne nastave, upriliče svečano otvorenje skupa u četvrtak, 5. 10. 2023. u 9:30 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru te prate radni dio skupa. Program skupa i satnica oglašen je na webu i oglasnim pločama!


 

 

Obavijest o početku predavanja kod prof. Mirte Tomas - 4. listopada 2023.


Sva predavanja više predavačice Mirte Tomas održavati će se od drugog tjedna predavanja, a nadoknada prvog tjedna će se uklopiti u predavanja koja počinju od 9. listopada 2023.


 

 

Obavijest o izdavanju potvrda o koliziji sa poveznicom na obrazac - 26. rujna 2023.


U akademskoj godini 2023./2024. potvrde o preklapanju vremena predavanja (popularno: kolizije) će se izdavati putem e pošte ili kutija kraj vrata tajništva. U tajništvu talijanistike zatražite potvrdu za predavanje iz talijanistike, koje se ovjereno odnosi profesoru/ici drugog predmeta. (Jednako na vašem drugom predmetu u tajništvu dobivenu potvrdu donosite profesoru/ici talijanistike).

Popunjeni obrazac za koliziju  OVDJE  molimo poslati na adresu tajnice odjela mbotic@unizd.hr ili ubaciti u kutiju kraj vrata tajništva. Preuzimanje će se obaviti preuzimanjem iz zelene kutije također kraj vrata tajništva Odjela i samo zbog posebnih okolnosti scanom putem elektronske pošte (po zahtjevu uz obrazloženje).

Napominjemo kako se preporučuje obrasce za koliziju tražiti onda kada se rasporedi predavanja ustale (nakon drugog tjedna predavanja).

 

Odobren dodatni termin ispitnih rokova i Završnog ispita - 26. rujna 2023.


Stručno vijeće Odjela za talijanistiku odobrilo je dodatni termin jesenskog ispitnog roka akad. god. 2022. / 2023.

Pristupiti se može na jedan ispit talijanistike (bez obzira na drugu studijsku grupu), po izboru prema rasporedu:

- svi ispiti dodatnog ispitnog roka održavaju se u petak, 29. 09. 2023. godine točno u 9:00.

- pisani ispiti održavaju se u učionici 142.

- usmeni ispiti održavaju se u prostorijama Odjela i uredima predmetnih nastavnika prema dogovoru.

- može se prijaviti samo 1 ispit.

Prijava do četvrtka, 28. 09. 2023. godine do 12:00 (radi obavijesti predmetnim nastavnicima zakašnjele prijave neće se zaprimati), osobno u tajništvu Odjela za talijanistiku ili e-mailom na mbotic@unizd.hr.

 

Dodatni termin za Završni ispit u jesenskom roku akad. god. 2022./2023.

Prijava do petka 29. 09. 2023. godine do 12:00 osobno u tajništvu Odjela za talijanistiku ili e-mailom na mbotic@unizd.hr.

Pismeni dio ispita održava se u ponedjeljak, 02. 10. 2023. godine u 8:00.

Usmeni dio ispita održava se u ponedjeljak, 02. 10. 2023. godine nakon primanja studenata/ica prve godine (poslije 12:00 sati) prema obavijesti.


 

 

Odobren dodatni termin ispitnih rokova i Završnog ispita - 26. rujna 2023.


Stručno vijeće Odjela za talijanistiku odobrilo je dodatni termin jesenskog ispitnog roka akad. god. 2022. / 2023.

Pristupiti se može na jedan ispit talijanistike (bez obzira na drugu studijsku grupu), po izboru prema rasporedu:

- svi ispiti dodatnog ispitnog roka održavaju se u petak, 29. 09. 2023. godine točno u 9:00.

- pisani ispiti održavaju se u učionici 142.

- usmeni ispiti održavaju se u prostorijama Odjela i uredima predmetnih nastavnika prema dogovoru.

- može se prijaviti samo 1 ispit.

Prijava do četvrtka, 28. 09. 2023. godine do 12:00 (radi obavijesti predmetnim nastavnicima zakašnjele prijave neće se zaprimati), osobno u tajništvu Odjela za talijanistiku ili e-mailom na mbotic@unizd.hr.

 

Dodatni termin za Završni ispit u jesenskom roku akad. god. 2022./2023.

Prijava do petka 29. 09. 2023. godine do 12:00 osobno u tajništvu Odjela za talijanistiku ili e-mailom na mbotic@unizd.hr.

Pismeni dio ispita održava se u ponedjeljak, 02. 10. 2023. godine u 8:00.

Usmeni dio ispita održava se u ponedjeljak, 02. 10. 2023. godine nakon primanja studenata/ica prve godine (poslije 12:00 sati) prema obavijesti.


 

 

Rezultati pismenog dijela Završnog ispita održanog 20.9.2023. i početak usmenog dijela - 21. rujna 2023.


Sve pristupnice i pristupnik na pismeni dio Završnog ispita položili su pismeni dio. Usmeni dio za književnost i jezik za nastavnike, te za književnost i traduktologiju za prevoditelje počinju sutra, petak, 21. rujna 2023. sa početkom u 9:30 sati.


 

 

Raspored kolegija Dijalektologija u zimskom semestru akad.god. 2023./2024. - 18. rujna 2023.


Predavanja iz kolegija Dijalektologija u zimskom semestru akad.god. 2023./2024.održavati će se utorkom, od 11:30-13:00 u učionici 154.


 

 

Podsjetnik za prijave za upis na diplomske studije - 12. rujna 2023.


Sukladno na više mjesta obavljenih informacijama o natječaju za upis u diplomske studije podsjećamo sve studente/ice završne godine prijediplomskih studija, a koji  žele upisati diplomski studij u akad. god. 2023./24. da se trebaju već sad prijaviti u sustav https://www.studij.hr/  


 

 

Obavijest o neodržavanju konzultacija 13. rujna 2023. - 7. rujna 2023.


Konzultacije kod prof. dr. sc. Ive Grgić Maroević u srijedu, 13. rujna 2023. neće se održati zbog spriječenosti.


 

 

Natječaj Talijanskog instituta za kulturu - 31. kolovoza 2023.


Otvoren je natječaj za studente Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu povodom Tjedna talijanskog jezika koji se obilježava u mjesecu listopadu.

Natječaj Settimana della lingua italiana nel modno (16. – 22. 10. 2023.)

"L'italiano e la sostenibilità“

Obavještavamo sve studente talijanistike da je povodom održavanja manifestacije Settimana della linga italiana Talijanski institut za kulturu raspisao natječaj za najbolje radove u tri različite kategorije.  

Sudjelovati mogu svi studenti, ali samo u prve dvije kategorije (Traccia A i Traccia B), a najbolji radovi osvajaju izdašne novčane nagrade.

Radovi moraju biti poslani do 30. 09. 2023.

Ovdje je link na natječaj:

https://iiczagabria.esteri.it/iic_zagabria/it/avvisi/avviso-pubblico-per-l-affidamento.html


 

 

Rezultati pismenog dijela Završnog ispita održanog 4.7.2023. i početak usmenog dijela - 4. srpnja 2023.


Sve tri pristupnice nastavničkog smjera i pristupnik prevoditeljskog smjera na pismenom dijelu Završnog ispita položili su pismeni dio. Usmeni počinje sutra, 5. srpnja za nastavnički smjer sa književnošću u 9.30 (knjižnica i kabinet IV.kat), a za prevoditeljski sa traduktologijom u 9.30 (III.kat kabinet prof. dr. sc. Ive Grgić Maroević), a nastavlja se odmah sa usmenim iz jezika (V. kat).


 

 

Stipendije talijanske vlade za strane studente, rok prijave 9. lipnja - 25. svibnja 2023.


Talijanski insitut za kulturu proslijedio je uvjete natječaja za stipendije koje možete preuzeti OVDJE .


 

 

Književni natječaj za studente/ice talijanskoga kao stranoga jezika - 11. travnja 2023.


Književni natječaj za studente talijanskoga kao stranoga jezika

Talijanski časopis Bollettino Itals (“Ca' Foscari“ di Venezia) organizira književni natječaj za studente talijanskoga kao stranoga jezika. Na natječaj je potrebno poslati tekst teme po izboru, a koji može biti: opis sjećanja, pjesma, fantastična priča, tekst pod naslovom „Ja i …“ (npr. „ja i glazba / priroda / jezici“), ili pismo (u prvom ili trećem licu). Nagrada je knjiga po izboru poznatog izdavača Alma Edizioni. Rok za slanje teksta i prijave je 31.05.2023.

Detalji natječaja i obrazac za pristup nalaze se na poveznicama:

Bando_del concorso_letterario.pdf (itals.it)

scheda_di_iscrizione.docx (live.com)


 

 

LISTA KANDIDATA pojašnjenja_ Izbori za predstavnike/ce studenata/ica u Stručnom vijeću - 27. ožujka 2023.


Kandidature za predstavnike/ce studenata/ica

NAJNOVIJE: 8. svibnja 2023. pristegle su liste kandidata/inja za studentske izbore 11. svibnja 2023. Na Odjelu za talijanistiku imamo manju zabunu jer se za jednu kandidaturu zamjenica kandidirala na dva Odjela (molimo pogledati listu OVDJE) što prema novim pravilima nije dozvoljeno, pa se moli kandidatkinja da ili nađe drugu zamjenicu ili odustane od kandidature budući za talijanistiku gdje se prema novim pravilima bira samo jedan/a predstavnik/ca pa je na talijanistici dovoljan broj kandidatura. Ispričavamo se svim kandidatkinjama/tu na tim promjenama i novim info.uz napomenu kako je studnetski predstavnik/ca tim više važan za sudjelovanje u radu Stručnog vijeća-

NOVO: prijave su produžene do 1. svibnja 2023. za izbore koji se održavaju u četvrtak, 11. svibnja 2023.!  Također prema novom Pravilniku za Stručno vijeće našeg odjela obzirom na broj članica/a bira se jedan predstavnik/ca i jedan zamjenik/ca (ne dvoje kao do sada).

Prijave su do do 3. travnja 2023. stoga molimo sve zainteresirane neka se informiraju na poveznici Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru: Kako se kandidirati na studentskim izborima? - Studentski zbor Sveučilišta u Zadru (unizd-zbor.hr) (Popunjeni obrasci predstavnice/ka i zamjenice/ka – zajedno, predaju se Studentskom zboru do 3.4.2023. Za naše stručno  vijeće potrebno je izabrati predstavnika/cu i zamjenika/cu studentaa/ica u Stručnom vijeću Odjela).

Molimo također SVE DRUGE studentice/e svejedno prediplomskog ili diplomskog studija neka potpisom u tajništvu odjela podrže kandidaturu za sve kandidate budući je nužno da studentice/i imaju svoj predstavnice/ke odnosno GLASOVE kod odluka o dodatnim ispitnim rokovima, molbama, žalbama kolegica, kolega, programima i svim drugim odlukama važnim za naš odjel!


 

 

Obavijest o nastavi kolegija Semantika kod izv. prof. dr. sc. Ivane Škevin Rajko - 23. ožujka 2023.


Od utorka, 28. ožujka 2023. nastava iz kolegija Semantika kod izv. prof. dr. sc. Ivane Škevin Rajko, održavat će se od 14.00 sati u knjižnici Odjela.


 

 

Edukacija proaktivnih studenata/ica i idejni natječaj za pokretanje stratup-a - 21. ožujka 2023.


U tijeku je natjecanje „Start It Up” projekt u organizaciji Hrvatske studentske asocijacije (HSA), namijenjen mladim i budućim poduzetnicima s glavnim ciljem edukacije i pružanja financijske pomoći pri pokretanju vlastitog startup-a.   

Kroz tri jednodnevne edukacije, timovi će imati priliku educirati se o pokretanju vlastitog poslovanja i istaknuti se kroz razne izazove, a na završnom natjecanju najbolja ideja osvaja novčanu nagradu od 3.000 eura.  

Prijave na natjecanje su otvorene, te se zatvaraju 12.travnja.   

Prijavite svoje ideje ispunjavanjem obrasca: https://forms.gle/AfNiZYaicMPTeGxK8 i napravite korak ka uspjehu!  

Za više informacija i hodogram aktivnosti posjetite Instagram profil projekta: https://www.instagram.com/startitup_hsa/ 


 

 

Izbori za predstavnike/ce studenata/ica u Stručnom vijeću 13. travnja 2023. - 2. ožujka 2023.


Najavljujemo izbore za predstavnike/ce studenata/ica u Stručnom vijeću 13. travnja 2023. jer je za studente/ice izuzetno važno da imaju svoje glasove u vijeću, stoga molimo sve zainteresirane za kandidaduru za predstavnike/ce i zamjenike/ce da se informiraju u Studentskom zboru koji će provoditi izbore.


 

 

Potvrde o preklapanju predavanja _ kolizije - 27. veljače 2023.


U akademskoj godini 2022./2023. potvrde o preklapanju vremena predavanja (popularno: kolizije) će se izdavati putem e pošte ili kutija kraj vrata tajništva. U tajništvu talijanistike zatražite potvrdu za predavanje iz talijanistike, koje se ovjereno odnosi profesoru/ici drugog predmeta. (Jednako na vašem drugom predmetu u tajništvu dobivenu potvrdu donosite profesoru/ici talijanistike).

Popunjeni obrazac za koliziju  OVDJE  molimo poslati na adresu tajnice odjela mbotic@unizd.hr ili ubaciti u kutiju kraj vrata tajništva. Preuzimanje će se obaviti također putem elektronske pošte (po zahtjevu) i preuzimanjem iz zelene kutije također kraj vrata tajništva Odjela.

Napominjemo kako se preporučuje obrasce za koliziju tražiti onda kada se rasporedi predavanja ustale (nakon drugog tjedna predavanja).

 

Kolegij Talijansko hrvatsko književno prevođenje - 27. veljače 2023.


Kolegij Talijansko hrvatsko književno prevođenje kod prof. dr. sc. Ive Grgić Maroević počinje 7. ožujka 2023. u 18 sati dv. 142.


 

 

Izostanak lektorica zbog otežanog povratka sa konferencije - 27. veljače 2023.


Više lektorice Ana Maroević, prof. i Kristina Jordan, mag.philol.ital. sutra, utorak, 28. veljače 2023. neće održavati nastavu ni satove primanja zbog teškoća u povratku sa konferencije.


 

 

Rezultati pismenog dijela Završnog ispita održanog 23.2.2023. i podsjetinik usmenih - 23. veljače 2023.


Na pismenom dijelu Završnog ispita održanom 23. veljače jedna pristupnica nastavničkog smjera nije položila. Uvid u pismeni ispit može doći sutra nakon usmenog dijela za dvoje pristupnika kojima vrijedi pismeni dio sa prošlog termina 9. 2. , dakle oko 10:45 sati, 24. veljače u uredu lektorica. Usmeni dio ispita za dvoje pristupnika počinje u 9 sati.


 

 

PROJEKT U CILJU OČUVANJA MOLIŠKOHRVATSKOG JEZIKA: POZIV MLADIM UMJETNICIMA - 17. veljače 2023.

 

KUD Naš Život u suradnji s Udrugom za društveno promicanje Molise Explace, kulturnim udrugama Alta Marea i KroaTarantata, uz financiranje putem javnog poziva Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske poziva mlade umjetnike iz Hrvatske da se prijave na natječaj DOMA-Residenza d'Artista. Ovaj je projekt nastao iz potrebe za očuvanjem moliškohrvatske kulture i jezika kroz stvaranje umjetničke i kulturne mreže koja polazi od istraživanja i angažmana četiri umjetnika iz Hrvatske ili pripadnika hrvatske nacionalne manjine. Odabrani umjetnici će tijekom svog boravka živjeti sa zajednicom, stvarati, upoznavati zanate, način života i gastronomiju, a planira se da iz tog suživota nastanu umjetnička djela nadahnuta lokalnom kulturom. Zainteresirani se umjetnici mogu prijaviti na email adresu residenzadartista@gmail.com od 10. veljače do 10. ožujka 2023. Realizaciju umjetničkih ostvarenja podržat će nositelji projekta “Doma” pružajući logističku podršku. Ostali detalji i uvjeti natječaja (portfelj, kratak opis projekta koji bi pripremio/la i dr.) opisani su na hrvatskom, engleskom i talijanskom na linkovima u nastavku: 

https://www.molisewow.com/domaresidenzadartista

https://www.molisewow.com/_files/ugd/3d60e4_989192df721c4687a94aa50c61d271a1.pdf

 

 

Erasmus+ Info dan - 14. veljače 2023.

Erasmus+ Info dan održat će se 1. ožujka 2023. u 10 sati u studentskom klubu Božo Lerotić.

 

Završni ispit – rezultati pismenog dijela održanog 9. veljače 2023. - 9. veljače 2023.


Oboje pristupnika položili su pismeni dio Završnog ispita. Usmeni dio je sutra, petak. 10. veljače 2023. s početkom u 9 sati.


 

 

PODSJETNIK ZA ODABIR TEME DIPLOMSKOG RADA - 13. siječnja 2023.


PODSJETNIK ZA ODABIR TEME DIPLOMSKOG RADA: Odabir teme i mentorice/a diplomskog rada potrebno je poslati na obrascu dostupnom OVDJE koji se dostavlja izabranom/im mentoru/mentoricama od  2. siječnja 2023. do početka nastave u drugom semestru 27. veljače 2023. na e-mail adresu tajnice mbotic@unizd.hr. Odabrani mentor/ica moraju biti dodani u cc te elektronske pošte kao potvrda odabira.

Napominjemo kako se naslov teme može u određenoj mjeri mijenjati tijekom izrade Diplomskog rada, ali je prijava do zadanog roka važna zbog broja studenata/ica kod svakog mentora/ice. Prijave će se početi zaprimati, po gore opisanoj proceduri, od 2. siječnja do 27. veljače 2023.


 

 

Obavijest o održavanju predavanja kolegija Glotodidaktika - 2. prosinca 2022.


Obavještavaju se studenti/ce druge godine diplomskog studija da će se predavanja iz kolegija GLOTODIDAKTIKA kod više predavačice Mirte Tomas, prof., zbog kumulativne nadoknade predavanja odvijati počevši od ponedjeljka, 5. prosinca 2022., prema slijedećoj satnici:

od 8 do 12 sati,

od 14 do 16 sati i

od 18 do 20 sati

do kraja semestra svaki ponedjeljak u učionici 142.


 

 

Pisanje diplomskog rada - radionica - 1. prosinca 2022.

Pozivaju se studentice i studenti diplomskih studija Odjela za talijanistiku na radionicu Pisanje diplomskog rada koja će se održati u ponedjeljak, 12. prosinca 2022. godine u 14 sati u dvorani 142. Plakat

 

Otvoren natječaj Odjela za talijanistiku za pohvale uspješnim studentima/cama - 21. studenog 2022.


Odjel za talijanistiku raspisuje natječaj za dodjelu pohvala uspješnim studentima; sukladno novom sveučilišnom pravilniku dostupnom na poveznici: https://klfil.unizd.hr/Portals/7/docs/pravilnik_o_dodjeli_nagrada_i_pohvala_uspjesnim_studentima_20200929.pdf 

Odjel za talijanistiku raspisuje natječaj za dodjelu pohvala u tri kategorije:

a) Pohvala za uspješnost u studiranju po godinama (studenti/ce završne godine 3 godina preddiplomskog i druga diplomskog, redovnih studenata/ica, koji nisu ponavljali godinu i imaju prosjek iznad 4,5)

b) Pohvala za uspješnost u studiranju za završni studij (na osnovi pisani preporuke mentora/ice za diplomski rad ili osobne prijave studenta/ice),

c) Pohvala za izvannastavne aktivnosti (jedan student/ica prediplomskog ili diplomskog i prosjek veći od 4,0, predlažu studenti/ce ili članovi Odjela).

Mole se svi studenti da do 28. studenog 2022. podnesu prijedloge i/ili prijave na natječaj sa potrebnom dokumentacijom prema uvjetima dostupnima na gornjoj poveznici, pošalju na mail tajnice: mbotic@unizd.hr, sa naznakom: "prijava pohvale uspješnim studentima/cama".

Prijava treba sadržavati: ime i prezime, JMBAG, naznačen postignuti prosjek ocjena te navedeno za koju kategoriju se prijavljuje uz ukratko opisane aktivnosti i/ ili potvrde. Kandidati/kinje se mogu prijaviti samostalno i/ili ga predlažu drugi studenti/ce ili nastavnici/ce, osim za kategoriju c) koju se prijavljuju isključivo na preporuku drugih studenta/ica i/ili članova/ica Odjela).


 

 

Obavijest o neodržavanju konzultacija izv.prof.dr.sc. Irene Marković - 16. studenog 2022.


Danas u srijedu, 16. studenog izv. prof. dr. sc. Irena Marković neće održavati satove primanja. U slučaju hitnosti možete se javiti na mail: imarkov@unizd.hr


 

 

Obavijest - satovi primanja - 14. studenog 2022.

Doc. dr. sc. Ana Bukvić u tjednu od 14. do 17. studenoga 2022. neće održati predavanja ni satove primanja.

Iz Odjela

 

Tutori nastavnici studentima/cama prvih godina - 9. studenog 2022.


S ciljem olakšavanja prilagodbe na nastavne procese studentima/cama prvih godina obavještavamo o delegiranim profesorima/cama- tutorima kojima se možete javiti sa eventualnim pitanjima o nastavnom procesu i drugim sa studiranjem povezanim pitanjima. Popis tutora/ica sa studentima/cama je možete otvoriti ovdje; za prediplomsku razinu i za diplomsku razinu. I nadalje se za sve dodatne informacije naravno možete obratiti na tajništvo na mail tajnice mbotic@unizd.hr


 

 

Obavijest o otvorenom natječaju Ministarstva za dodjelu socio-ekonomskih stipendija studentima/cama - 17. listopada 2022.


 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je Natječaj za dodjelu 12.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2022./2023. redovitim studentima koji studiraju na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj na poveznici.

Rok za prijavu je 2. studenoga 2022. do 12.00 sati.


 

 

Obavijest o terminu predavanja kolegija Prijevodne teorije kod prof. dr. sc. Ive Grgić Maroević - 11. listopada 2022.


U četvrtak, 13. listopada zbog obveza na Vijeću humanističkih znanosti predavanja iz predmeta Prijevodne teorije kod prof. dr. sc. Ive Grgić Maroević umjesto u 10 sati početi će u 10.45 sati


 

 

Obavijest o neodržavanju predavanja iz kolegija Glotodidaktika (do 1.12.2022.) - 4. listopada 2022.


Obaviještavajuće studenti/ce druge godine diplomskih studija kako će se kolegij Glotodidaktika održavati kumulativno počevši od početka prosinca. Do tada se predavanja neće održavati.


 

 

Izdavanje potvrda o preklapanju vremena predavanja (kolizijama) - 3. listopada 2022.


U akademskoj godini 2022./2023. potvrde o preklapanju vremena predavanja (popularno: kolizije) će se izdavati putem e pošte ili kutija kraj vrata tajništva. U tajništvu talijanistike zatražite potvrdu za predavanje iz talijanistike, koje se ovjereno odnosi profesoru/ici drugog predmeta. (Jednako na vašem drugom predmetu u tajništvu dobivenu potvrdu donosite profesoru/ici talijanistike).

Popunjeni obrazac za koliziju  OVDJE  molimo poslati na adresu tajnice odjela mbotic@unizd.hr ili ubaciti u kutiju kraj vrata tajništva. Preuzimanje će se obaviti također putem elektronske pošte (po zahtjevu) i preuzimanjem iz zelene kutije također kraj vrata tajništva Odjela.

Napominjemo kako se preporučuje obrasce za koliziju tražiti onda kada se rasporedi predavanja ustale (nakon drugog tjedna predavanja).


 

 

REZULTATI Završnog ispita_dodatni rok pismeni dio - 3. listopada 2022.


Svi studenti/ce koji su pristupili pismenom dijelu Završnog ispita su položili i pristupaju usmenom dijelu u 13:30 (zajedno sa studenticama koje su pismeni dio položile na prethodnim termina jesenskog roka).

Dodatni rok Završnog ispita pismeni dio održati će se 3. listopada u 8 sati u učionici 142. Usmeni dio dodatnog roka Završnog ispita održati će se za studente koji su prošli pismeni (uvažavaju se i prolazi na prethodnim terminima jesenskog roka) u 13:30 sati u učionicama i uredima.


 

 

Za studente koji upisuju Osnove latinskog jezika upisi u grupe - 26. rujna 2022.


Za praćenje nastave predmeta Osnove latinskog jezika I, studenti se moraju upisati u grupe. Upisivanje u grupe se vrši putem ovog linka: https://forms.gle/bsiFtyeNFsUxyiBk7


 

 

Dodatni ispitni rok (dekanski) ispita i Završnog ispita - 22. rujna 2022.


Obaviještavaju se studenti/ce kako je odobren dodatni ispitni rok (dekanski). Zajednički pismeni ispit za sve prijave (prijave se obavljaju se u tajništvu mailom do srijede, 28.9. sa navedenim imenom, prezimenom, JMBAGOM (broj s Xice) i kolegijem koji se dodatno polaže. Mogu se prijaviti i oni kojima je ostalo više od tog jednog kolegija, ali se polaže samo jedan ispit, piše se u petak, 30.9. 2022. u 10 sati učionica 142, svi prijavljeni zajedno, a usmeni se dogovaraju izravno sa predmetnim nastavnicama/kom.

Dodatni rok Završnog ispita (za one koji u petak polažu zadnji ispit) održati će se u ponedjeljak, 3. 10. 2022.

Također molimo prijave na mail tajnice  <mbotic@unizd.hr>. Napominjemo da se i na dodatnom roku uvažava u rujanskom redovnom roku položen pismeni dio ispita, a da je za one koji nisu položili, smjer nastavnički prijevodna tema br. 2.


 

 

Završni ispit – rezultati pismenog dijela održanog 21. rujna 2022. - 21. rujna 2022.

 


Sve pristupnice položile su pismeni dio (kao i oni koji su pismeni dio položili u prvom terminu 7. rujna)  i mogu pristupiti usmenom dijelu  22. rujna 2022. sa početkom u 9 sati dio književnost i 10 sati traduktologija i jezik.


 

 

Raspored intenzivnog tečaja za upisane studente/ice koji ranije nisu učili talijanski jezik - 16. rujna 2022.


Raspored za prvi tjedan intenzivnog tečaja za početnike:

Ponedjeljak, 19. 9 . 2022. - 8.30 u dvorani 142,

Utorak, 20.9. 2022. - 10.00 u dvorani 142,

srijeda, 21. 9. 2022. - 9.00 u dvorani 142,

četvrtak, 22.9. 2022.- 9.00 u dvorani 142,

petak, 23. 9. 2022. - 9.00 u dvorani 142.

Drugi tjedan intenzivnog tečaja satnica:

ponedjeljak, 26. 9. 2022. -  predavanje se neće održavati

utorak, 27.9. 2022. - 14.00 u dvorani 142,

srijeda, 28. 9. 2022. - 14.00 u dvorani 142,

četvrtak, 29.9. 2022.- 14.00 u dvorani 142,

petak, 30. 9. 2022. - 14.00 u dvorani 142.

subota. 1. 10. 2022. -  u 10.00 u dvorani 142


 

 

Obavijest o promjeni termina konzultacija doc. dr. sc. Boška Knežića - 13. rujna 2022.


Promjenjen je termin konzultacija kod doc. dr. sc. Boška Knežića sa srijede, 14. rujna, na petak, 16. rujna od 10.00 do 12.00 sati.


 

 

Obavijest o promjeni termina konzultacija prof. dr. sc. Ive Grgić Maroević - 13. rujna 2022.


Prof. dr. sc. Iva Grgić Maroević, umjesto u srijedu, 14. 9. od 10 do 12 sati, održat će konzultacije u isto vrijeme u četvrtak, 15. 9. 2022.


 

 

Završni ispit – rezultati pismenog dijela održanog 7. rujna 2022. - 7. rujna 2022.


Sve pristupnice položile su pismeni dio i mogu pristupiti usmenom dijelu 8. rujna 2022. sa početkom u 9 sati dio književnost i 10 sati traduktologija.


 

 

Obavijest o odgodi ispita u srijedu, 7. rujna kod prof.dr.sc.Nedjeljke Balić-Nižić - 6. rujna 2022.


Zbog spriječenosti nastavnice kolegiji Pjesničke škole i velikani srednjovjekovne talijanske književnosti i Povijest suvremene talijanske književnosti premještaju se sa srijede, 7. 9. 2022. na četvrtak 8. 9. 2022. sa početkom u 9 sati u dvorani 142.


 

 

Završni ispit – rezultati pismenog dijela održanog 6. srpnja 2022. - 6. srpnja 2022.


Svi pristupnici/ce položili su pismeni dio Završnog ispita. Usmeni dio počinje 7. srpnja  ispitom iz književnosti u 9 sati, jezik u 9:30, a traduktologija usmeni počinje u 10:15 sati u uredu prof. dr. sc. Ive Grgić Maroević (III. kat)


 

 

Posljednji rok za podnošenje prijava za stipendije Vlade Republike Italije stranim studentima/cama - 3. lipnja 2022.


Podsjećamo kako su na poveznicama objavljeni posljednji rokovi za podnošenje prijava za stipendije Vlade Republike Italije stranim studentima/cama:

https://ambzagabria.esteri.it/ambasciata_zagabria/it/ambasciata/news/dall_ambasciata/2022/06/borse-di-studio-del-governo-italiano.html

https://www.facebook.com/408298765925286/posts/5209256155829499/


 

 

Radionica za studente/ice; Akademska čestitost - 31. svibnja 2022.


Pozivaju se studenti/ce preddiplomskih i diplomskih studija da u četvrtak, 2. lipnja 2022. dođu na radionicu: Akademska čestitost, koju organizira  Povjerenstvo za kvalitetu Odjela za talijanistiku sa početkom u 15:20 u dvorani 154.  PLAKAT


 

 

Mogućnost stažiranja u Europskom parlamentu - 24. svibnja 2022.


Preko djelatnice odjela doc. dr. sc. Sandre Milanko koja se nalazi na slobodnom semestru u Europskom parlamentu, dobili smo obavijest o mogućnosti stažiranja u Parlamentu diplomiranih prvostupnica i prvostupnika. Poziv i informacije klikom.


 

 

SISTEMATSKI PREGLEDI ZA 1. GOD. PREDDIPLOMSKIH STUDIJA - 18. svibnja 2022.


U školskoj ambulanti Zavoda za javno zdravstvu (nova Poliklinika), ul. Ljudevita Posavskog 7a, 2 kat 8. i 9. lipnja organiziraju se obavezni sistematski pregledi za studentice/e prve godine prediplomskog studija talijanistike prema rasporedu; nastavnički smjer 8. lipnja raspored ovdje, prevoditeljski smjer 9. lipnja raspored ovdje. Molimo odazovite se pregledu, a naravno, moguća su sitna odstupanja u satnici i danu prema mogućnostima dolazaka studenata, koja ukoliko ne odstupaju previše ne morate posebno nazivati ordinaciju Zavoda radi promjene. Na oglašeni telefon nazvati samo ukoliko niste u mogućnosti navedene dane uopće doći, radi dodjele novih termina.


 

 

Studentska evaluacija nastave za ljetni semestar ak.god.2021./2022._popis predmeta - 16. svibnja 2022.


Studentska evaluacija nastave ljetnog semestra tekuće akademske godine provest će se od 20. svibnja do 10. lipnja 2022. prema u tablici navedenim kolegijima. Mole se studentice/i neka se odazovu evaluaciji putem studomata.


 

 

Obavijest o oblačenju toga za promociju prvostupnica/ka talianistike u petak, 13. svibnja - 6. svibnja 2022.

Za svečanost promocije 14. generecija prvostupnica/ka Odjela za talijanistiku koja počinje u 13 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta, molimo sve promoventice/e neka dođu malo ranije, točnije oko 12:30 do 12:45 kako bi se obukli u toge i zauzeli svoja mjesta u dvorani (promoventi/ce sjede zajedno naprijed u prvim redovima, a uzvanici iza njih). Zahvaljum na odazivu. Ažuriran popis promovenata/ica ovdje


 

 

Stipendije Vlade Republike Italije za studente/ice - 6. svibnja 2022.


Ambasada Republike Italije oglašava kako su za akademsku godinu 2022./2023. dostupne stipendije Vlade Republike Italije za inozemne studente.

Sve informacije o spomenutim stipendijama možete pronaći na poveznici u nastavku.

https://ambzagabria.esteri.it/ambasciata_zagabria/hr/ambasciata/news/dall_ambasciata/2022/05/bando-per-l-assegnazione-di-borse_0.html


 

 

Obavijest o izostanku prof. M. Maglice - 19. travnja 2022.


Asistentica Matea Maglica neće održati današnja, utorak, 19. travnja 2022. predavanja u 16. i 18. sati zbog bolesti.


 

 

Ukidanje epidemioloških mjera na Sveučilištu - 11. travnja 2022.


Objavljene su nove preporuke HZJZ-a vezano za ukidanje dosadašnjih epidemioloških mjera i preporuka u odgojno-obrazovnim ustanovama tijekom COVID-19 pandemije.

Nove preporuke dostupne su na poveznici: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2021/11/Preporuke-za-sve-odgojno-obrazovne-ustanove-od-pred%C5%A1kolskog-uzrasta-do-visokog-obrazovanja-uklju%C4%8Duju%C4%87i-u%C4%8Deni%C4%8Dke-i-studentske-domove.pdf, a uskoro će biti objavljene i na službenoj mrežnoj stranici HZJZ-a.


 

 

Ažuriran popis i obavijest za kape za promociju prvostupnica/ka - 8. travnja 2022.


Molim sve koji su zainteresirani za kupovinu kape za promociju da mi se jave na mbotic@unizd.hr kako bi izdala uplatnice i naručila potreban broj. Oni koji su već potvrdili kapu već imaju oznake.

Podsjećam također sve kolegice/u da se do 13. travnja 2022. na isti mail mogu javiti sa svim dodatnim informacijama koje bi željeli uvrstiti u dopunske isprave; nagrade, stipendije, sudjelovanja na događajima vezanima za Sveučilište, ERASMUS boravci i sl. 

Ažuriran popis promoventica/a OVDJE


 

 

Obavijest o izostanku prof. Manuele Kotlar - 28. ožujka 2022.


U srijedu, 30. ožujka 2022 viša lektorica Manuela Kotlar neće održati predavanja u 18 sati (Prevođenje sa hrv. na tal.2) zbog osobne spriječenosti.


 

 

Obavijest o ukinutim mjerama i preporukama za održavanje nastave u vrijeme Covid-19 pandemije - 21. ožujka 2022.


Obzirom na pitanja nekih studenata/ica i nastavnika/ica vezanih za online nastavu i praćenja nastave putem MS Teamsa molim Vas da primite na znaje preporuke HZJZ-a od 4. ožujka 2022. godine OVDJE.

U skraćenom obliku; UKIDAJU SE SVE MJERE I PREPORUKE za održavanje nastave na visokim učilištima u razdoblju pandemije bolesti COVID-19 (predavanja, seminari, vježbi, ispita, konzultacija) na visokim učilištima, što znači da se nastava izvodi prema akreditiranome studijskom programu na klasičan, kontaktan način, kao nastava uživo, uz prisutnost nastavnika i studenta na visokom učilištu.

Ukoliko je student bolestan i ne može doći na nastavu, nastavnici ne bi trebali uključivati studente preko MS Teamsa. Isto vrijedi i za nastavnike, nastavu koju nastavnik nije mogao održati zbog bolesti ili samoizolacije trebala bi biti nadoknađena samo uživo. Ukoliko se radi o studentu/ci s prilagodbom studija koji želi pratiti online nastavu, molbe se upućuju Studentskom savjetovalištu, no do bilo kakve pisane potvrde ili odluke nastava na odjelima ne smije se održavati online, već isključivo uživo sukladno akreditiranim programima studija.


 

 

PROMOCIJA PRVOSTUPNIKA/CA 13. SVIBNJA 2022. - 21. ožujka 2022.


Promocija 14. generacije prvostupnika/ca Odjela za talijanistiku planira se za 13. svibnja 2022. godine u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru sa početkom u 13 sati. Mole se kolegice/a da OVDJE preuzmu popis predviđenih promoventica/a, kao i obavijest za nadopunu dodatnih informacija o stupendijama, sudjelovanjima, ERASMUS boravku i sl. koji se mogu dostaviti do 13. travnja 2022.


 

 

Izdavanje potvrda o koliziji_obrazac - 8. ožujka 2022.U akademskoj godini 2021./2022. potvrde o preklapanju vremena predavanja (popularno: kolizije) će se izdavati putem e pošte ili kutija kraj vrata tajništva.

Popunjeni obrazac za koliziju OVDJE molimo poslati na adresu tajnice odjela mbotic@unizd.hr ili ubaciti u kutiju kraj vrata tajništva. Preuzimanje će se obaviti također putem elektronske pošte (po zahtjevu) i preuzimanjem iz zelene kutije također kraj vrata tajništva Odjela.

Napominjemo kako se preporučuje obrasce za koliziju tražiti onda kada se rasporedi predavanja ustale (nakon drugog tjedna predavanja).


 

 

Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU - 1. ožujka 2022.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije provodi projekt pod nazivom „Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU“ čiji je cilj promicanje europskih politika te informiranje i edukacija studentske populacije o mogućnostima korištenja fondova Europske unije kao i brojnim mogućnostima koje proizlaze iz EU fondova i Programa Unije.

Kroz različite aktivnosti te predavanja i radionice polaznici Akademije će upoznati sustav EU fondova te će ujedno imati priliku sudjelovati u raznim informativnim događanjima o EU fondovima, raditi na pripremi promotivnih materijala, kreirati sadržaj za društvene mreže te se upoznati s projektima na lokalnoj i regionalnoj razini kao i s radom regionalnih razvojnih agencija. Po završetku provedbe svih aktivnosti, polaznici dobivaju potvrdu o sudjelovanju u Akademiji regionalnoga razvoja i fondova EU.  

Sudjelovanje u projektu je besplatno, a prijaviti se mogu studenti preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija kao i studenti preddiplomskih i specijalističkih diplomskih stručnih studija.

Prijave za sudjelovanje otvorene su do 13. ožujka 2022. godine do 23:59 sati, a detaljnije informacije o uvjetima i načinu prijave nalaze se na sljedećoj poveznici: ARRFEU.

 

Obavijest o odsutnosti tajnice Odjela od 28. veljače do 8. ožujka 2022. - 25. veljače 2022.


Tajnica Odjela bit će odsutna sa posla od 28. veljače do 8. ožujka 2022. Molimo sve studente/ice neka pošalju mailove u vezi redovnih pitanja oko upisa u ljetni semestar, promjena, parcijala i sl. na koje će se odgovoriti nakon povratka tajnice, budući da ne spadaju u hitne poslove koji se moraju odmah rješavati. Samo za hitne slučajeve studenti/ce se kao i do sada mogu obratiti Pročelnici i Zamjenici pročelnice Odjela.


 

 

Završni ispita na drugom zimskom roku_Zapisnik preuzimanje i upute - 24. veljače 2022.


Zapisnike Završnih ispita studenti/ce koji su ih položili u drugom terminu zimskog ispitnog roka 25. veljače 2022. moći će preuzeti , zajedno sa uplatnicama ukoliko su A1 talijanistika nakon 8. ožujka 2022. Ocjene Završnih u ISVU sustav radi regulacije eventualnih upisa u ljetni semestar biti će upisane na dan polaganja. Čestitke svima koji su položili Završni ispit!

Pismeni dio Završnog ispita zimski ispitni rok akad.god. 2021./2022. za prevoditeljski i za nastavnički smjer pisan danas, u četvrtak, 24. veljače položili su SVI pristupnici/ i nastavničkog i prevoditeljskog smjera.

Usmeni dio Završnog ispita počinje sutra, u petak, 25. veljače u 9 sati sa usmenim iz književnosti (za oba smjera), nastavlja se za prevoditeljski smjer sa traduktologijom (u 10 sati), a za nastavnički smjer (također oko 10 sati) sa usmenim iz jezika.


 

 

Raspisan natječaj za dodjelu Rektorove nagrade - 14. veljače 2022.


Raspisuje se natječaj za dodjelu Rektorove nagrade studentima Sveučilišta u Zadru, sukladno uvjetima i kriterijima propisanim Pravilnikom o dodjeli Rektorove nagrade.
Natječaj / Odluka / Izjava / Prijavni obrazac

Mole se zainteresirani studenti/ce da na glavnim stranicama Sveučilišta poprate Natječaj za koji se za dvopredmetne studente/ice prijepis ocjena izdaje na studentskoj referedi. Sretno!


 

 

Završni ispit – preuzimanje Zapisnika i uplatnica za diplome - 10. veljače 2022.


Ocjene Završnog ispita su unesene, te se mogu doći  preuzeti zapisnici u tajništvo, kada će se izdati i uplatnice za izradu diploma (za A1 studentice talijanistike).

Čestitke svima koji su uspješno položili Završni ispit.

Rezultate pismenog dijela pogledajte ovdje


 

 

Obavijest o promjeni termina usmenih ispita kod doc. dr. sc. Marijane Fabijanić - 9. veljače 2022.


Zbog bolesti Profesorice otkazani sve termine u ovom tjednu (7. do 12. veljače).
Novi termini usmenog ispita iz Glotodidaktike: ponedjeljak/ lunedi', 14/2/2022, u/ alle 16:00, utorak/ marterdi', 15/2/2022, u/ alle 16:00.
Mjesto održavanja usmenog ispita/ Luogo dell'esame orale:Odjel za turizam i komunikacijske znanosti, Ul. dr. Franje Tuđmana 24i (Novi kampus)
kabinet 106 (1. kat) 

 

Prijave za 1.rok zimskog Završnog ispita - 8. veljače 2022.


Popis prijavljenih za 1. rok Završnog ispita možete pogledati ovdje

Pismeni dio Završnog ispita zimski ispitni rok akad.god. 2021./2022. biti će zajednički za prevoditeljski i za nastavnički smjer u četvrtak, 10. veljače sa početkom u 9 sati učionica 142.

Usmeni dio Završnog ispita počinje u petak u 9 sati sa usmenim iz književnosti (za oba smjera), nastavlja se (oko 9:30 sati) za prevoditeljski smjer sa traduktologijom, a za nastavnički smjer (oko 10 sati) sa usmenim iz jezika.


 

 

Prilagodba studija za studente/ice kojima je potrebna - 28. siječnja 2022.


Prilagodba načina studiranja za studente/ice čiji zdravstveni status kolidira s izvršavanjem studentskih obveza, odnosno zahtjeva specifičan pristup studiranju odsad se može dobiti na zahtjev studenta/ice. Molimo u slučaju potrebe prilagodbe, ispunite obrazac koji je dostupan na poveznici https://bit.ly/32HHUNM, a nakon čega se uključuje Studentsko savjetovalište.


 

 

Studentska evaluacija nastave za zimski semestar ak.god.2021./2022._popis predmeta - 3. siječnja 2022.


Studentska evaluacija nastave zimskog semestra tekuće akademske godine provest će se od 10. do 28. siječnja 2022. Popis predmeta koji su predviđeni za evaluaciju možete provjeriti ovdje. Molimo sve studente/ice na ovim predmetima da se odazovu evaluaciji.


 

 

Konzultacija doc. dr. sc. Sandre Milanko _ termin - 15. prosinca 2021.


Konzultacije kod doc. dr. sc. Sandre Milanko, u srijedu, 22.12.2021., održati će se od 11:30 do 13:30 sati.


 

 

Prvostupničke diplome i dopunske isprave za 13.generaciju prvostupnika (Završili 2020. god.) - 13. prosinca 2021.


Uz ispriku tajnice zbog dužeg perioda za preuzimanje diploma i dopunskih isprava, obavještavaju se kolegice sa popisa ovdje da diplome mogu preuzeti u tajništvu Odjela i upisati se u knjigu prvostupnika. Ukoliko se situacija sa javnim okupljanjima normalizira prijedlog je da se svečana promocija organizira u svibnju kad su se na Odjelu za talijanistiku redovno održavale promocije.


 

 

Promjena termina konzultacija kod izv. prof. dr. sc. Irene Marković - 7. prosinca 2021.


U srijedu, 8. 12. 2021. kod izv. prof. dr. sc. Irene Marković pomaknuti će vrijeme konzultacija na vrijeme od 10:00  do 11:30.


 

 

Obavijest - odsutstvo tajnice - 16. studenog 2021.

Tajnica Odjela za talijanistiku odsutna je do daljnjega zbog bolovanja. 

 

Obavijest o odsutnosti tajnice - 26. listopada 2021.


U srijedu, 27. listopada 2021. tajnica je službeno odsutna. U slučaju potrebe molimo javiti se putem elektroničke pošte  mbotic@unizd.hr

 Zahvaljujemo na razumijevanju!


 

 

Obavijest studenticama/ima druge godine diplomskih studija - 26. listopada 2021.


Odabir mentorice/a i teme diplomskog rada studenti druge godine diplomskih studija prijavljuju na propisanom obrascu u periodu od 3. siječnja do 22. veljače 2022., te nije potrebno slati preuranjene zahtjeve.

Detaljna obavijest i popis mentora/ica je kao i uvijek na našoj web strani pod Studij>Diplomski rad>Prijava teme diplomskog rada


 

 

II. jesenski upisni krug na diplomske studije Odjela za talijanistiku - 18. listopada 2021.


Na osnovi pristiglih prijava Odjel za talijanistiku donio je slijedeću rang listu za upis u prvu godinu diplomskog studija ovdje


 

 

Obavijest o održavanju Jezičnih vježbi iz hrvatskog za talijaniste u akad.god. 2021./2022. - 7. listopada 2021.


VAŽNO! Obavijest za studente preddiplomskih studija Odjela za talijanistike – Jezične vježbe I i Jezične vježbe II

Studenti preddiplomskih studija s Odjela za talijanistiku dužni su tijekom svog studija odslušati i položiti izborne kolegije Jezične vježbe I (2 ECTS) ili Jezične vježbe II (2 ECTS) s Odjela za kroatistiku, koji se prema Redu predavanja 2021./2022. nude na našem Odjelu u prve dvije godine studija.

Predavanja iz Jezičnih vježbi I održavati će se četvrtkom od 8 do 10 sati, učionica je oglašena na Kroatistici.


 

 

Održavanje konzultacija dr. S. Milanko - 7. listopada 2021.


Danas, četvrtak, 7. listopada 2021., dr. sc. Sandra Milanko konzultacije će održavati putem MsTeamsa.


 

 

Podsjetnik za nastavu za Talijanski jezik 3 - 7. listopada 2021.


Podsjećamo kako se ove akd.god. 2021./2022. nastava iz Talijanskog jezika 3 održava samo kod više lektorice Ane Maroević, prof. gdje studenti mogu birati termine grupa A i B (Grupa C kod više lektorice Manuele Kotalar, prof. se ne održava u ovoj akad.god.)


 

 

Potvrde o preklapanju vremena predavanja (kolizije) - 5. listopada 2021.


U akademskoj godini 2021./2022. potvrde o preklapanju vremena predavanja (popularno: kolizije) će se izdavati putem e pošte ili kutija kraj vrata tajništva.

Popunjeni obrazac za koliziju OVDJE molimo poslati na adresu tajnice odjela mbotic@unizd.hr ili ubaciti u kutiju kraj vrata tajništva. Preuzimanje će se obaviti također putem elektronske pošte (po zahtjevu) i preuzimanjem iz zelene kutije također kraj vrata tajništva Odjela.

Napominjemo kako se preporučuje obrasce za koliziju tražiti onda kada se rasporedi predavanja ustale (nakon drugog tjedna predavanja).


 

Predavanja kod prof. Manuele Kotlar ( njena i gdje mijenja i Mirtu Tomas) - 4. listopada 2021.


Sva prerdavanja kod lektorice Manuele Kotlar počinju od 11. listopada 2021. , za treću godinu preddiplomskog  gdje mijenja prof. Mirtu Tomas održavati će se od 18. sati, a ne od 8. sati ujutro. Također za drugu godinu diplomskog satnice je u 18 sati.


 

 

Rezultati pismenog dijela Završnog ispita u dodatnom ispitnom roku - 1. listopada 2021.


Pismeni dio Završnog ispita 1. 10. 2021. položili su svi studenti/ce koji su pristupili. Usmeni dio Završnog ispita održava se 4. 10. 2021. sa početkom u 9 sati.


 

 

VAŽNO! Odobren dodatni rok za ispite i za Završne ispite - 22. rujna 2021.


Stručno vijeće Odjela za talijanistiku odobrilo je dodatni ispitni rok za sve ispite i dodatni rok Završnog ispita.

Studenti/ce se trebaju prijaviti isključivo putem maila na mbotic@unizd.hr, u kojem trebaju navesti: ime i prezime, svoj JMBAG (broj sa x-ice, studomata) i za koji se predmet prijavljuju. Za Završni ispit se treba ispuniti prijavnica (u wordu).

Rokovi se neće moći prijaviti putem studomata!

Način održavanja dodatnog ispitnog roka:

  1. Dozvoljen samo za 1 kolegij po studentu, ali nije uvjet da je samo jedan ispit preostao.

Ukoliko student s treće godine položi zadnji kolegij može pristupiti i završnom ispitu.

 

  1. Dodatni ispitni rok održavao se prema satnici kako slijedi:

 

Petak, 1. listopada 2021.:

- u 9:00, učionica 142 – pismeni ispiti (svi ispiti koji se održavaju pisanim putem zajedno) ili usmeni ispiti po uredima

           - u 12:00, učionica 142 – pisani dio Završnog ispita

 

Ponedjeljak, 4. listopada 2021.:

            - usmeni dio Završnog ispita, sa početkom u 9:00, povjerenstva po uredima.


 

 

Promjena satnice ispita iz Talijanskog jezika 4 - 20. rujna 2021.


Iispiti iz kolegija Talijanski jezik 4, kod lektorice Ane Maroević, prof. održavaju se prema rasporedu sutra, 21. 9. 2021. u 8.00 umjesto u 10.00 u dvorani 142. Dakle ranije, zbog čega molimo obavijest proširiti.


 

 

Potvrde o preklapanju vremena predavanja (kolizije) - 20. rujna 2021.


U akademskoj godini 2021./2022. potvrde o preklapanju vremena predavanja (popularno: kolizije) će se izdavati putem e pošte ili kutija kraj vrata tajništva.

Popunjeni obrazac za koliziju OVDJE molimo poslati na adresu tajnice odjela mbotic@unizd.hr ili ubaciti u kutiju kraj vrata tajništva. Preuzimanje će se obaviti također putem elektronske pošte ili preuzimanjem iz zelene kutije također kraj vrata tajništva Odjela.

Napominjemo kako se preporučuje obrasce za koliziju tražiti onda kada se rasporedi predavanja ustale (nakon drugog tjedna predavanja).


 

 

Rezultati pismenog dijela Završnog ispita u drugom jesenskom roku - 16. rujna 2021.


Svi koji su pristupili pismenom dijelu (Nastavnici i prevoditelji)  su položili. Usmeni dio održava se sutra prema rasporedu pod Studij>Završni ispit.


 

 

VAŽNO! Obavijest o načinu održavanja ispita kod prof.dr.sc. I. Grgić Marović i dr. sc. S. Milanko - 14. rujna 2021.


Iz svih kolegija prof. dr. sc. Ive Grgić Maroević i dr. sc. Sandre Milanko ispiti će se u drugom jesenskom roku održati elektronskim putem. Ispitna pitanja bit će postavljena u sustav Merlin.


 

 

Obavijest o održavanju Završnog ispita u 2. jesenskom roku - 14. rujna 2021.


Obavijest o načinu održavanju Završnog ispita u 2. jesenskom roku:

16.9.2021. pismeni dio - za oba smjera (i prevoditeljski i nastavnički)

17.9.2021. usmeni dio - održavaju se uživo sa početkom u 9 sati IZMJENE od 14. rujna 2021.          : nastavnički smjer prvo polažu jezik sa početkom u 9 sati, te nakon toga književnost

            : prevoditeljski smjer prvo polažu književnost sa početkom u 9 sati, te nakon toga on line putem MS Teams platforme traduktologiju sa početkom u 12 sati (napominjemo kako ćemu u slučaju studenata/ica koji nemaju dostupno računalo/tablet/mobitel sa internetom osigurati tehničke pretpostavke za on line ispit ovdje na Odjelu)


 

 

Upisi ocjena za kolegije kod lektorice Danijele Berišić Antić, prof. - 2. rujna 2021.


Profesorica će upisivati ocjene u utorak, 7. rujna od 9:30 do 10:15 u svom uredu.


 

 

Način održavanja ispita u jesenskom ispitnom roku - 27. kolovoza 2021.


Uvažavajući preporuke Uprave Sveučilišta, trenutne epidemiološke mjere i pitanja smještaja studenata/ica ispiti na jesenskom ispitnom roku na Odjelu za talijanistiku održavati će se na slijedeći način:

U prvom tjednu rokova od srijede, 1. rujna do 3. rujna 2021. ispiti, uključujući Završni ispit, održat će se on line, dok od drugog tjedna ispitnih rokova (ponedjeljak, 6. rujna 2021.) do kraja jesenskog ispitnog roka, predlaže se održavanje ispita uživo, uz napomenu mogućih opravdanih iznimki i naravno prilagodbi mjerama na razini županije/države.

Iznimke prema primljenim mišljenjima mogu biti i takve da se i prvi tjedan, ukoliko su se profesori ranije dogovorili sa studentima, ispiti održavaju uživo.


 

 

Rezultati pismenog dijela Završnog ispita za smjer; prevoditelji - 29. lipnja 2021.


Sve kandidatkinje koje su pristupila pismenom dijelu Završnog ispita za prevoditeljski smjer su položile.


 

 

Tajnica je odsutna iz ureda od 17. do 29. lipnja 2021. - 16. lipnja 2021.


Obavještavam studente/ica kako ću od četvrtka, 17. lipnja do utorka, 29. lipnja 2021. biti odsutna iz ureda. Molim stoga studente/ice da pažljivije prijavljuju ljetne ispitne rokove, a za hitne stvari kao i obično možete me kontaktirati putem maila kojeg ću nešto rjeđe, ali ipak redovno provjeriti. Završni ispit i dalje se prijavljuje prema redovnoj proceduri na Studij> Završni ispit, na moj mail:  <mbotic@unizd.hr> i molimo u slučaju uvjetne prijave, obaveznu potvrdu do ponedjeljaka, 26. lipnja 2021. da je preostali ispit položen i unesena ocjena u ISVU. Zahvaljujem na razumijevanju i želim svima uspješne ispite!


 

 

Rezultati pismenog dijela Završnog ispita za prevoditelje - 15. lipnja 2021.


Kolegice Ana Čagalj i Petra Roso prošle pismeni dio iz prevođenja.


 

 

Evaluacija nastave u ljetnom semestru - 10. svibnja 2021.


Studentska evaluacija nastave ljetnog semestra tekuće akademske godine provest će se od 17. svibnja do 6. lipnja 2021. Plan evaluacije tj. predmete koji će se evaluirati na Odjelu za talijanistiku možete pogledati ovdje

Molimo studente/ice neka se odazovu evaluaciji koja će se provoditi on line putem AAI računa i šifri predmeta sukladno Planu. Unaprijed se zahvaljujemo!


 

 

Obavijesti iz Studentskog zbora - novi modul na webu Odjela - 19. travnja 2021.


Studentski izbori i studentski projekti

Obaviještavamo sve Studentice o novo otvorenom modulu na webu Odjela za talijanistiku sa obavijestima iz studentskog zbora i drugih izstudentskog života.

 


 

 

Istraživanje poduzetničkih sklonosti GUESS_anketa za studente/ice - 9. travnja 2021.


Molimo Vas da izdvojite 10-15 minuta svog vremena i sudjelujete u međunarodnom istraživanju GUESSS 2021. Ovim se istraživanjem ispituje poduzetničke sklonosti, znanja i vještine studentske populacije.

 

U projektu sudjeluje preko 50 zemalja s preko 1000 visokoškolskih ustanova, a Republika Hrvatska je jedna od njih.

Vaše sudjelovanje je iznimno važno, budući da će se uspoređivati poduzetničke sklonosti studenata između različitih visokoškolskih ustanova i različitih zemalja.
Anketi možete pristupiti putem sljedeće poveznice:

https://tinyurl.com/g21-croatia


 

 

Anketiranje studenata/ica u svrhu izrade diplomskog rada iz područja psihologije - 22. ožujka 2021.


Drage kolegice i kolege,

Provodim istraživanje u sklopu završnog rada te bih Vas molila da ispunite ovaj upitnik. Cilj istraživanja je ispitati neke aspekte seksualnog ponašanja. Sudjelovati mogu svi studenti u Hrvatskoj, pa bih Vam bila jako zahvalna kada biste proslijedili i svojim prijateljima. Mogu sudjelovati i osobe bez seksualnog iskustva.

Ispunjavanje traje 5 minuta i vjerujem da će biti jako zanimljivo.

Vaši odgovori se nikako neće moći povezati s Vašim identitetom.

Sudjelovanjem u istraživanju možete osvojiti 100 kuna 💵💸

https://www.psytoolkit.org/c/3.3.2/survey?s=WpAgP

Hvala vam unaprijed :)🥰


 

 

Obavijest o virtualnom info danu o Erasmus+ mobilnosti. - 22. veljače 2021.


Obaviještavamo zainteresirane studente/ice o virtualnom info danu o  Erasmus+ mobilnosti:
 

Ured za međunarodnu suradnju organizira Erasmus+ info dan  povodom otvaranja Erasmus+ natječaja u svrhu studentske razmjene.

Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, Erasmus+ info dan organiziran je preko MS teams-a i to u tri termina;

 

1.       Srijeda, 24. veljače od 10,00 - 11,00 sati,

 

2.       Petak, 26. veljače od 13,00 - 14,00 sati,

 

3.       Ponedjeljak, 1. ožujka od 14,00 - 15,00 sati.

 

Studenti su slobodni odabrati termin koji im najviše odgovara te prisustvovati jednom ili više puta.

 

Poveznica za pristup MS teams Erasmus+ INFO dani 2021 je https://teams.microsoft.com/l/team/19%3a4aaebfc1531f45c2b2815df27611ba5e%40thread.tacv2/conversations?groupId=43c41415-a892-4647-b85b-653124d48d0e

<https://teams.microsoft.com/l/team/19%3a4aaebfc1531f45c2b2815df27611ba5e%40thread.tacv2/conversations?groupId=43c41415-a892-4647-b85b-653124d48d0e&tenantId=27e26e88-d66b-413b-832e-806da36639a1>

&tenantId=27e26e88-d66b-413b-832e-806da36639a1.

 

Natječaj za Erasmus+ mobilnost koju je moguće ostvariti tijekom zimskog semestra ili cijele akademske godine 21./22. objavljen je 15. veljače i bit će otvoren do 24. ožujka, a dostupan je OVDJE.

<https://www.unizd.hr/suradnja/obavijesti-i-natjecaji>


 

 

Obavijest o nizu virtualnih Književnih petaka koje organizira prof. Luca Badini Confalonieri - 22. veljače 2021.


Prosljeđujemo obavijest prof. Luce Badinija Confalonieri koji je gostovao na našem Odjelu o nizu Književnih petaka:

Care colleghe e cari colleghi,

vi invio in allegato il programma dei venerdì letterari dei prossimi mesi e la locandina del primo, che si terrà il 5 marzo. Con preghiera di diffusione.

Un caro saluto.

Luca Badini Confalonieri

 

Luca Badini Confalonieri

Professore Ordinario di Letteratura Italiana e di Letterature Comparate Dipartimento di Lingue e Letterature Straniere e Culture Moderne Università degli Studi Complesso Aldo Moro via sant'Ottavio angolo via Verdi

10124 TORINO

luca.badiniconfalonieri@unito.it

*http://www.lingue.unito.it/do/docenti.pl/Show?_id=lbadinic#profilo

<http://www.lingue.unito.it/do/docenti.pl/Show?_id=lbadinic#profilo>


 

 

Podsjetnik na načina izdavanja potvrda o koliziji - 22. veljače 2021.


U akademskoj godini 2020./2021. potvrde o preklapanju vremena predavanja (popularno: kolizije) će se izdavati putem e pošte ili kutija kraj vrata tajništva.

Popunjeni obrazac za koliziju OVDJE molimo poslati na adresu tajnice odjela mbotic@unizd.hr ili ubaciti u kutiju kraj vrata tajništva. Preuzimanje će se obaviti također putem elektronske pošte ili preuzimanjem iz zelene kutije također kraj vrata tajništva Odjela.

Napominjemo kako se preporučuje obrasce za koliziju tražiti onda kada se rasporedi predavanja ustale (nakon drugog tjedna predavanja).


 

 

Prilagodba upisivanja potrebnih ECTS bodova zbog novih redova predavanja u tekućoj ak. god. - 16. veljače 2021.


Odjel za talijanistiku je sukladno prihvaćenom na sjednici stručnog vijeća Odjela od 16. veljače donio načine prilagodbe na nove redove predavanja važeće u ovoj ak. god. 2020./2021.

 

  • Obvezni kolegij na II. semestru preddiplomskog studija, nastavničkog smjera: Teorija književnosti neće upisivati studenti/ce koji ponavljaju godinu, a koji su ga odslušali i položili. Također Teoriju književnosti neće upisivati studenti/ce ponavljači koji su 2019/2020. položili temeljni kolegij Hrvatska književnost i tako stekli dovoljan broj bodova za semestar koji ponovo slušaju. Takvi studenti upućuju se na kontrolu ostvarenih ECTS bodova po svakom semestru (min.15 ECTS bodova), koji ukoliko nisu ispunili, moraju upisati dodatni izborni kolegij iz ponuđenih na Odjelu za talijanistiku.

 

  • Za studente/ice koji nisu položili Talijanski jezik 2 ili Talijanski jezik 4 u akad. god. 2019/2020., pa obvezno slušaju i polažu te kolegije prema Redu predavanja 2020/2021., gdje oni sad nose 4 ECTS boda, a ne 6 kao u prošloj ak. god. obvezan je upis jednog dodatnog izbornog kolegija iz ponuđenih na Odjelu za talijanistiku. Ukoliko su kroz izborne do sad već odslušali i polagali većinu izbornih, pa im je ostala samo jedna mogućnost izbora s Odjela, moći će zamolbom na mail tajništva: mbotic@unizd.hr zatražiti izborni s nekog drugog Odjela/Centra.

 

VAŽNO! Upis pojedinih IZBORNIH KOLEGIJA za ljetni semestar ak.god. 2020./2021. - 1. veljače 2021.


Za izborne predmete Teorija književnosti (izborni za prevoditelje; ograničen na pet mjesta) zainteresirani se PRIJE UPISA tog izbornog u STUDOMAT moraju javiti odjelnoj tajnici radi uvrštavanja na popis. Također za kolegij Drama, proza, poezija u scenskom izričaju 2 koji je ograničen na ukupno 20 mjesta za II. i IV.  semestar trebaju se PRIJE UPISA tog izbornog u STUDOMAT javiti tajnici. Za oba kolegija morati ćemo brisati eventualno samostalno više upisanih, koji nisu na popisu.

Za izborni kolegij Dijalektologija da bi se održavao potrebno je desetoro upisanih pa molimo zainteresirane neka se jave tajnici na mail <mbotic@unizd.hr>


 

 

Upute i obavijesti za upise u ljetni semestar ak.god. 2020./2021. - 1. veljače 2021.


Na stranicama Sveučilišta, pa ih prenosimo i ovdje objavljeni su uvjeti i rokovi upisa u ljetni semestar OVDJE, kao i upute za upis preko studomata OVDJE

Napominjemo kako se zamolbe za parcijalni upis redovno primaju do srijede, 24. veljače, a poslije su moguće jedino uz zamolbu za naknadni upis semestra. Ljetni se semestar treba upisati, sukladno uputama prije, a tek se onda mogu unijeti parcijalno odobreni predmeti (molimo detaljnije viditi; obavijesti o parcijalnim upisima pod Studij>Upisi i parcijalni upisi).

Također molimo studente koji upisuju Teoriju književnosti ili Dramu, prozu poeziju u scenskom izričaju 2 da se prije upisa putem studomata jave u tajništvo radi ograničenog broja koji se može upisati, sukladno posebnoj obavijesti u nastavku.


 

 

Obavijest za pismeni dio Završnog ispita - 28. siječnja 2021.


Obavijest za prijevod za nastavnički smjer Talijanski jezik i književnost:Tekstovi koje kolegice i kolege nastavničkog smjera trebaju znati usmeno prevoditi na Završnom ispitu nalaze se u udžbeniku "Nuovo Qui Italia Più" na 99., 129., 147., 170.,180.strani, kao i ovdje .

Obavijest za prijevod za prevoditeljski smjer Talijanski jezik i književnost: smjer; prevoditeljski: pismeni dio Završnog ispita 4. veljače, (prevođenje) odvijati će se u sklopu e-kolegija Referada u koji se studentice i studenti moraju samostalno upisati da bi imali pristup polaganju ispita.

 

Obavijest o anketi: Ispitivanje prepreka kod ERASMUS mobilnosti za studente/ice - 21. siječnja 2021.

Anketa Sveučilišta u Zadru istražuje stavove studenata u vezi prepreka za ostvarivanje Erasmus+ mobilnosti u inozemstvu. Jednostavno i brzo može se popuniti na poveznici:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeMIbtAGV23p0XQSXSF-5Aqrv6uADOmUISiv3LKL-AtDjD-8Q/viewform?usp=pp_url

Budući su dobiveni rezultati bitn radi planiranja prijave za sredstva programa Erasmus+ u sljedećoj natječajnoj godini molimo sve studente/ice neka se odazovu ispunajvanju kratke ankete.


 

 

 

NOVO! Obavijest o upisima pojedinih IZBORNIH KOLEGIJA za ljetni semestar ak.god. 2020./2021. - 21. siječnja 2021.


Obavijest o upisima i odabiru izbornih kolegija za ljetni semestar

za studente preddiplomskog studija :

PROMJENA: Kolegij Talijanski jezik kroz kanconu ipak se održavati u ljetnom (II.)  semestru ak. god. 2020./2021. prema redu predavanja i može se upisivati kao izborni predmet!

Teorija književnosti kao izborni za prevoditeljski smjer u II: semestru ograničena je za pet studenata, zbog broja mjesta budući je obvezni predmet na nastavničkom smjeru.

Drama, proza, poezija u scenskom izričaju 2 ograničava se na 20 upisanih studenata.

Studenti mogu birati ostale izborne kolegije prema Redu predavanja za svoju godinu.

za studente diplomskog studija:

Kolegij Dijalektologija za ljetni semestar (II.) održavati će se uz uvijet upisa deset ili više studenata/ica na isti. Ukoliko se upiše manje studenata/ica uputiti će se na promjenu izbornog između drugih ponuđenih na semestru


 

 

Način održavanja zimskog ispitnog roka na Odjelu za talijanistiku - 12. siječnja 2021.


Budući mjere i upute Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, za održavanje nastave na Sveučilištu od 22. studenoga 2020. (na poveznici: https://www.unizd.hr/Portals/0/COVID19/Nove_upute_Uprave_Sveucilista_20201122.pdf  vrijede do njihova opoziva, napominjemo kako će se Zimski ispitni rok od 25. siječnja do 19. veljače 2021. na Odjelu za talijanistiku održavati sukladno uputama, on line korištenjem dostupnih sustava elektronske komunikacije. Odjelni raspored ispita i druge informacije o održavanju zimskog ispitnog roka, dostupni su na odjelnim web stranicama pod Studij>Ispitni rokovi.


 

 

Obavijest o odabiru mentora/ice i teme Diplomskog rada u ak.god.2020./2021. - 4. siječnja 2021.


U tekućoj akademskoj godini 2020./2021. odabir mentora/ice i teme Diplomskog rada obavlja se elektronskom komunikacijom prema uputuma dostupnima pod Odjel za talijanistiku>Studij>Diplomski rad; obavijest o odabiru mentora/ice i teme diplomskog rada. Rok za odabir mentora/ice i dogovor naslova teme je 22.02.2021. Obrazac dostupan kod detaljnijih uputa šalje se na adresu tajnice Odjela sa u cc dodanim odabranim mentorom/icom.


 

 

Evaluacija nastavnih procesa u zimskom semestru - 30. prosinca 2020.


Mole se studentice/i da od 4. do 24. siječnja 2021. sudjeluju u evaluaciji nastavnog procesa i rada nastavnica/ka prema za zimski semestar predviđenim kolegijima za evaluaciju koje možete preuzeti ovdje


 

 

Odgađaju se preuzimanja prvostupničkih diploma i isprava do nove obavijesti - 10. prosinca 2020.


Do poboljšanja epidemiološke situacije i snižavanja mjera odgađamo preuzimanje izrađenih prvostupničkih diploma i isprava.


 

 

Izvješće o dodjeljenim pohvalama studentima/cama Odjela za talijanistiku - 30. studenog 2020.


Povjerenstvo Odjela za talijanistiku za dodjelu pohvala studentima/cama u trima kategorijama, donijelo je odluku koja je dostupna ovdje


 

 

VAŽNO! Odgoda preuzimanja prvostupničkih isprava - 23. studenog 2020.


Kako zbog tehničkih problema sa štampanjem prvostupničkih isprava dio istih nije odštampan na vrijeme, te nismo uspjeli skupiti potpise svih pročelnika/ca. Zbog taga odgađamo preuzimanje prvostupničkih isprava koje je bilo predviđeno za srijedu, 25. studenog 2020. Za petak, 27. studenog 2020. u srijedu ćemo staviti obavijest. Uz isprike zbog odgode samo obavještavamo da se radi o potpisu u Knjigu prvostupnika i preuzimanju isprava, tako da se ne mora rezervirati posebno vrijeme već će se u novi dogovreni dan moći preuzeti u kojem god trenutku od 9:30 do 14:30.


 

 

Informativno predavanje Ureda za međunarodnu suradnju za prvu godinu - 12. studenog 2020.


Danas, četvrtak, 12. studenog 2020. sa početkom u 11:30 sati u dvorani 142 održati će se informativno predavanje Ureda za međunarodnu suradnju o studentskoj mobilnosti za studente/ice prve godine.


 

 

Prvi ciklus prvostupničkih isprava - 4. studenog 2020.


Prvostupničke diplome i dopunske isprave za 2020. godinu

 

Prvostupničke diplome i dopunske isprave za koje Odjel za talijanistiku zbog epidemioloških razloga nije radio promociju u svibnju 2020. godine moći će se preuzimati u tajništvu Odjela zbog potpisa u Knjigu prvostupnika u dva dana: srijeda;  25. 11. i petak; 27.11.2020.

Molimo stoga da se svi koji su navedeni* na listi, a koji su A1 predmet na talijanistici ili su se ranije prijavili kako žele promociju kod nas potvrde na mail tajnice odjela mbotic@unizd.hr  potvrde jesu li položili završne ispite/ završni rad na oba predmeta i koji bi im od ponuđenih datuma za preuzimanje odgovarao: Lista OVDJE

* Kako sve dopunske još nisu izrađene ili potpisane, lista se može nadopuniti ukoliko nekome odgovaraju ovi dani, ali zadnji rok za prijavu za prvi ciklus je 13.11.2020.

napomena:

U slučaju održavanja promocije za generaciju koja je završavala u 2020. godini svi koji su na ovaj način preuzeli dokumente moći će se na vlastiti zahtjev priključiti promociji.


 

 

Važno! Izdavanje potvrda o koliziji - 28. listopada 2020.


U akademskoj godini 2020./2021. potvrde o preklapanju vremena predavanja (popularno: kolizije) će se izdavati putem e pošte ili kutija kraj vrata tajništva.

Popunjeni obrazac za koliziju OVDJE molimo poslati na adresu tajnice odjela mbotic@unizd.hr ili ubaciti u kutiju kraj vrata tajništva. Preuzimanje će se obaviti također putem elektronske pošte ili preuzimanjem iz zelene kutije također kraj vrata tajništva Odjela.

Napominjemo kako se preporučuje obrasce za koliziju tražiti onda kada se rasporedi predavanja ustale (nakon drugog tjedna predavanja).


 

 

VAŽNO! Zamjena izbornog kolegija Talijanski kroz kanconu drugim izbornim - 19. listopada 2020.


Obavještavaju se studentice i studenti koji su kao upisali izborni kolegij Talijanski kroz kanconu u I. semestru kako se rečeni kolegij neće održavati zbog odsutnosti profesorice. Stoga je potrebno u ISVU sustavu izmijeniti eventualno upisani izborni kolegij Talijanski kroz kanconu na način da se na mail tajnice Odjela;  mbotic@unizd.hr  što prije jave sa imenom i prezimenom, te JMBAGom (broj s Xice) koji od ponuđenih drugih izbornih kolegija birate. Za nastavnički smjer to su: Drama, proza, poezija u scenskom izričaju 1, Uvod u prevođenje ili Jezične vježbe I (na Odjelu za kroatistiku), odnosno za prevoditeljski smjer: Drama, proza, poezija u scenskom izričaju 1, Jezični vježbe I (na Odjelu za kroatistiku)  i Osnove latinskog jezika I (na Odjelu za klasičnu filologiju). Nastavnike sa drugih Odjela obavijestiti ćemo preko njihovih tajništva, o našoj molbi da uvaže eventualno malo kasnije zamolbe za upis njihovih izbornih kolegija, nastalih zbog objektivnih okolnosti.


 

 

VAŽNO! Nemogućnost daljnjih upisa na kolegij Magični realizam - 15. listopada 2020.


Mole se svi studenti koji su zatražili kroz parcijalni upis slušanje kolegija Magični realizam Massimo Bontempelli da se jave na mail tajnice mbotic@unizd.hr radi novog odabira izbornog kolegija budući su kvote za ovaj kolegij potpuno ispunjene.


 

 

Obavijest o odsutnosti dr. sc. Sandre Milanko - 12. listopada 2020.


Predavanja kod dr. sc. Sandre Milanko iz kolegija Terminologija i prevođenje i Analiza prijevoda, u utorak, 13. listopada 2020 i kolegija Suvremena proza u prijevodnom zrcalu u srijedu, 14. listopada 2020. neće se održati zbog bolovanja profesorice.


 

 

Obavijest o predavanjima lektorice Kristine Jordan - 7. listopada 2020.


Sve studentice/i koji slušaju Talijanski jezik 3 kod lektorice Kristine Jordan, mole se prije srijede, 14. listopada javiti na MS Teams odnosno mail lektorice: kjordan@unizd.hr

Mole se studenti prve godine koji pohađaju kolegij Talijanski jezik 1 kod lektorice Kristine Jordan, da joj se jave na e-mail kjordan@unizd.hr kako bi dobili lozinku za daljnje obavijesti na Merlinu (Merlin je sustav za on line učenje, a napominjemo još da se jave samo studenti grupa A I B tj.koji slušaju kolegij Talijanski jezik 1 kod lektorice Jordan, pa je mailu dovoljno u naslovu upisati: Talijanski jezik 1).

Predavanja u četvrtak, 8. listopada također neće biti.

Starije:

Obavještavaju se studentice/i koji slušaju kolegije Talijanski jezik 1 i Talijanski jezik 3 kod lektorice Kristine Jordan, da danas; srijeda,  7. listopada 2020. neće biti predavanja.

Također se mole da prate obavijesti za sutra (četvrtak).


 

 

Obavijest o grupama za kolegije kod doc.dr.sc. Andrijane Jusup Magazin - 7. listopada 2020.


Molimo studentice/e koji slušaju kolegije Herojski spjev... i Magični realizam... kod doc. dr. sc. Andrijane Jusup Magazin da preuzmu obavijesti o podjelama u grupe:

grupe Herojski spjev... ovdje

grupe Magični realizam... ovdje


 

 

Upis grupa za kolegij Osnove latinskog jezika I - 2. listopada 2020.


Obavještavaju se svi studenti da je za praćenje nastave iz kolegija Osnova latinskog jezika I potrebno se upisati u grupe putem obrasca koji se nalazi na poveznici:

https://www.unizd.hr/klasicnafilologija/obavijesti/view/artmid/18337/articleid/42214/upisivanje-u-grupe-osnove-latinskog-jezika-i


 

 

OBAVIJEST ZA STUDENTE DRUGE GODINE ODJELA ZA TALIJANISTIKU - 2. listopada 2020.


KOLEGIJ:  HEROJSKI SPJEV I NJEGOVA PREOBRAZBA NA PRIMJERU PULCI, BOIARDO, ARIOSTO, TASSO, TASSONI

Mole se studenti da na predavanje dođu u dvije grupe:

- 1. Grupa – prezimena od A do M u 10.00 sati u dvoranu 154

- 2. Grupa – prezimena od N do Ž u 11.30 sati u dvoranu 142.

Andrijana Jusup Magazin


 

 

Obavijest o dodatnim ispitnim rokovima - 1. listopada 2020.


Dodatni ispitni rok održat će se 5. listopada u 12,00 sati. Svi ispiti održavat će se on-line na platformi Microsoft Teams. Studenti smiju prijaviti samo jedan ispit. Prijave se šalju mailom tajnici Odjela: mbotic@unizd.hr  do 4. listopada.

Dodatni ispitni rok za Završni ispit održat će se on-line 6. listopada. Satnica Završnog ispita bit će objavljena na web stranici Odjela 5. listopada. Prijave za Završni ispit šalju se mailom tajnici Odjela: mbotic@unizd.hr  do 4. listopada.

 

Ukoliko studente do Završnog dijeli samo jedan ispit, smiju prijaviti taj nepoloženi ispit i Završni. Pritom uz prijavu Završnog trebaju navesti da se radi o uvjetnoj prijavi kao i naziv kolegija kojeg polažu dan ranije.

Sve prijave trebaju sadržavati ime i prezime studenta/ice, predmet koji se polaže, kontakt adresu elektronske pošte i telefona. Prijave putem studomata nisu moguće!


 

 

Obrasci i pojašnjenja za parcijalni upis predmeta više godine - 30. rujna 2020.


Molimo prije upita o parcijalnim upisima pogledati obavijesti pod Studij> Uvjeti upisa i prarcijalni upis ili uz dozvolu tajnice germanistike pdf prezentaciju koju je izradila budući upute vrijede za sve dvopredmetne studije: PREZENTACIJA UPISA PARCIJALE

Obrazac za podnošenje zamolbi za parcijalni upis dostupan je ovdje i tamo I šalje se na mail tajnice odjela za talijanistiku mbotic@unizd.hr

Datum do kojeg se primaju zamolbe za parcijalni upis je 9. listopada 2020. budući je potrebno izraditi planove sjedenja u učionicama odmah na početku nastave!


 

 

Upisi izbornih predmeta na Odjelu za talijanistiku i zamolbe podsjetnik - 28. rujna 2020.


Mole se studenti/ce koji upisuju izborne kolegije na Odjelu za talijanistiku da izabrani kolegij upišu do 8. listopada 2020. u svoj upisni list putem studomata kako bi predmetni nastavici/ce mogli izraditi planove izvođenja nastave sukaldno propisanim mjerama.

Zamolbe može se stoga predati popunjavanjem obrazaca dostupnih na oglasnim pločama Odjela (web i ploča pokraj tajništva),  te njihovim slanjem na mail tajnice mbotic@unizd.hr i/ili ostavljanjem u kutiju postavljenu za tu svrhu kraj vrata Tajništva.

Riješene zamolbe scan-irane ćemo slati na mail adresu koje molimo obavezno navesti u zamolbi.

Obrazac zamolbi dostupan ovdje

Ostali obrasci ERASMUS i sl. ili prijave na za to dostupnim web mjestima stranica Odjela za talijanistiku i Sveučilišta.

Također podsjećamo na rokove za predaju zamolbi za parcijalni upis do 9. listopada (posebna obavijest u nastavku obavijesti, sa dostupnim obrascima).

Zahvaljujemo se na razumijevanju!


 

 

VAŽNO! Privremeni problemi odgovra na elektronsku poštu sa domene UNIZD.HR - 24. rujna 2020.

U posljednjih nekoliko dana primjećujemo da se za neke adrese više ne može odgovoriti na elektronsku poštu preko koje se dosad neometano komuniciralo. Ukoliko primjećujete takve probleme (ne odgovaram na mail) molimo pokušajte se javiti na mail tajnice mbotic@unizd.hr sa neke druge adrese, a iz informatičke službe naglašavaju kako bi bilo najbolje koristiti dodjeljenu student@unizd.hr adresu.

Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju!

 

Završni ispit_obavijesti za 18.9. - 17. rujna 2020.

Pismeni dio za prevoditelje položile su sve pristupnice. Usmeni dio ispita za dio: Književnost počinje u 9 sati, a za dio: Jezik u 10 sati, kao i usmeni dio za Prevođenje.

 

 

TAJNIŠTVO_Molimo pročitati obavijest prije dolaska u tajništvo Odjela - 7. rujna 2020.


Tajništvo Odjela za talijanistiku radi sukladno posebnim mjerama smanjivanja rizika zaraze COVID-19 virusom, budući tajnica spada u rizičnu skupinu.

Posebne mjere usmjerene su ponajviše na smanjivanje direktnih kontakata, stoga molimo sve studente/ice da se za sve potrebe intervencije tajništva, prvo jave elektronskom poštom na mail tajnice mbotic@unizd.hr

Za slučajeve kad je to nužno elektronskom poštom dogovaramo za termin dolaska u tajništvo i rješavanje takvih potreba studentica/a, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.


 

 

Obavijest o on line ispitima za prevoditeljski smjer na jesenskom roku - 31. kolovoza 2020.

Svi ispiti s prevoditeljskog smjera održati online kao i u ljetnom ispitnom roku, pismeni u sklopu e-kolegija (npr. ispit iz Analize prijevoda u e-kolegiju Analiza prijevoda) na platformi Merlin (osim kolegija Suvremena proza u prijevodnom zrcalu koji se polaže u e-kolegiju Referada), a usmeni dio, kad je predviđen, preko Microsoft Teamsa.

 

Obavijest o obrani diplomskog rada - 31. kolovoza 2020.

Kandidatkinja za obranu Diplomskog rada Eni Turkalj braniti će rad Il mito di Dirce nella riscrittura di Massimo Bontempelli, u petak, 4. rujna 2020. pred povjerenstvom u sastavu doc.dr.sc. Boško Knežić, izv.prof.dr.sc. Andrijana Jusup Magazin i dr. sc. Nikolina Gunjević Kosanović.

 

Obavijest za studente - ispiti A. Jusup Magazin - 27. kolovoza 2020.

Obavještavaju se studenti da će doc.dr.sc. Andrijana Jusup ispite iz svih kolegija u jesenskom roku održati online putem MS Teamsa. Mole se studenti, koji ne mogu na takav način pristupiti ispitu, da se jave mailom na: ajusup@unizd.hr.

 

 

Pismeni dio Završnog ispita za prevoditeljski smjer - 1. srpnja 2020.

Pismeni dio Završnog ispita za prevoditeljski smjer održan 1. srpnja 2020. položilisu svi pristupnici. Usmeni dio Završnog ispita održati će se 2. srpnja 2020.

 

Rezultati pismenog dijela Završnog ispita iz traduktologije - 16. lipnja 2020.

Obaviještavaju se studenti/ce kako su SVI kandidati/inje koji su pristupili pismenom dijelu Završnog ispita iz traduktologije uspješno položili. Usmeni prema rasporedu, 17.6.2020.

 

Popis prijavljenih za 1. ljetni rok Završnog ispita 16. i 17.lipnja 2020. - 15. lipnja 2020.

1. ljetni rok Završnog ispita koji će se polagati on line prema obavijestima dostupnima u prethodnoj obavijesti i pod Studij>Završni ispit prijavili su popis ovdje

Molimo za sve dodatne obavijesti i/ili pitanja javiti se na mail tajništva Odjela. (Odgovor na upit za prevoditeljski smjer: pismeni je 16.6. na platformi Merlin prema obavijesti)

 

Obavijest o obrani diplomskog rada - 9. lipnja 2020.

Kandidatkinja Pavlaković Paola dana, 18. lipnja 2020. pristupiti će obrani diplomskog rada pred sastavom Povjerenstva: doc.dr.sc. Boško Knežić, predsjednik Povjerenstva doc.dr.sc. Ana Bukvić, mentorica, članica dr.sc. Sanja Paša, poslijedoktorandica, članica

 

Obavijest o načinu polaganja ispita Usmeno prevođenje i pismenog dijela Završnog ispita iz tradukto. - 8. lipnja 2020.

Detaljnije upute možete preuzeti OVDJE

 

Završni ispit obavijest za ljetni ispitni rok 2019./2020. - 4. lipnja 2020.

Završni ispiti u ljetnom ispitnom roku održati će se on line. Molimo sve studentice/e da pod Završni ispiti ili OVDJE preuzmu detaljnije informacije.

 

Obavijest o načinu održavanja ljetnih ispitnih rokova - 1. lipnja 2020.

S obzirom na preporuke HZJZ-a od 20. svibnja 2020. da se samo nužno (neophodno) boravi u ustanovi Sveučilišta, Odjel za talijanistiku obavještava studente i nastavnike da će se prema dogovoru s nastavnicima ispiti u ljetnom ispitnom roku održati prema već navedenim terminima ispitnih rokova.

Svaki će nastavnik u dogovoru sa studentima organizirati on line usmene ispite ili elektroničke pismene ispite, te samo u neophodnim situacijama u prostorijama Sveučilišta, a sve prema preporukama HZJZ-a https://www.unizd.hr/Portals/0/COVID-19/Preporuke_COVID_19_sveucilista_20_05-1.pdf

Molimo studente koji nemaju odgovarajuću tehničku potporu da se jave nastavniku pojedinog  kolegija na vrijeme (7 dana prije ispitnog roka).

Prijave putem Studomata se u prvom terminu mogu provesti do datuma samog ispitnog roka, a u slučaju poteškoća molimo kontaktirati tajništvo Odjela putem maila: mbotic@unizd.hr

 

Anketa o zadovoljstvu studenata/ica nastavom on line na Sveučilištu u Zadru - 25. svibnja 2020.

Sveučilište u Zadru provodi ispitivanje o iskustvu studenata nastavom na daljinu koja se odvijala ovog semestra. Ispitivanje zadovoljstva studenata/ica trajati će do 31. svibnja o.g. Molimo studente/ce neka na poveznici:  poveznicu na anketu do naznačenog datuma ispune anketni obrazac.

 

Obavijest o obrani diplomskog rada - 22. svibnja 2020.

U četvrtak, 28. svibnja kandidatkinja Silvia Martin pristupit će obrani diplomskog rada pred povjerenstvom u sastavu dr. sc. Sanja Paša, poslijedoktorandica, doc.dr.sc. Boško Knežić i doc. dr. sc. Ana Bukvić.

 

Obavijest o obrani diplomskog rada - 8. svibnja 2020.

Dana petak, 15. svibnja 2020. kandidatkinja Vedrana Baršić pristupiti će obrani diplomskog rada pred povjerenstvom u sastavu: doc. dr. sc. Ana Bukvić, predsjednica povjerenstva, doc. dr. sc. Boško Knežić i dr. sc. Sanja Paša.

 

Obavijest o održavanju ispita iz vezanih kolegija Talijanski jezik 1, 3, 5 - 8. svibnja 2020.

Obavještavaju se studentice/I kako će se ispiti iz vezanih kolegija Talijanski jezik 1, 3, 5 održani on line;

prvi rok: petak, 15. svibnja 2020.

drugi rok: petak, 29. svibnja 2020.

Sat i način održavanja svaka će lektorica posebno obavijestiti studentice/e kojima predaje, na uobičajenoj on line platformi gdje prate predavanja. Ispite molimo prijaviti putem studomata, a ukoliko bude određenih problema javite se mailom na mail tajnice mbotic@unizd.hr

 

Obavijest o obrani diplomskog rada - 7. svibnja 2020.

Dana, četvrtak, 14. svibnja 2020. pred povjerenstvom u sastavu izv.prof.dr.sc. Ivana Škevin Rajko, izv.prof.dr.sc. Irena Marković i dr. sc. Sandra Milanko studentica Matea Sukno pristupiti će obrani diplomskog rada.

 

Odgoda vezanih i apsolventskih rokova - 17. ožujka 2020.

Zbog situacije spriječavanja zaraze COVID-19 virusom podsjećamo da su ispitni rokovi odgođeni i da će se prijave za vezane i apsolventske rokove od 16. do 20. ožujka izbrisati.

 

Obavijest o posebnom režimu rada tajništva uzrokovanog mjerama spriječavanja zaraze COVID-19 virusom - 16. ožujka 2020.

Obavještavamo sve studente/ice kako zbog novog režima uzrokovanog zarazom COVID-19 virusom tajništvo Odjela za talijanistiku radi skraćeno i prema posebnom režimu što manjih osobnih kontakata.

Zamolbe i ostala dokumentacija (koja ne trpi odgodu; molimo slanje samo hitnih pismena) može se stoga predati popunjavanjem obrazaca dostupnih na oglasnim pločama Odjela (web i ploča pokraj tajništva),  te njihovim slanjem na mail tajnice mbotic@unizd.hr i/ili ostavljanjem u kutiju postavljenu za tu svrhu kraj vrata Tajništva.

Riješene zamolbe scan-irane ćemo slati na mail adresu koje molimo obavezno navesti u zamolbi.

 

Obrazac zamolbi dostupan ovdje

Ostali obrasci ERASMUS i sl. ili prijave na za to dostupnim web mjestima stranica Odjela za talijanistiku i Sveučilišta.

 

Aktivacija AAI računa zbog on line nastave - 13. ožujka 2020.

Mole se svi studenti/ce da aktiviraju AAI račune budući se nastava u sustavu Merlin može pratiti samo priključivanjem sa studentskim AAI računom!

                                                                                            Iz Odjela

 

Obavijest studentima prve godine diplomskih studija - 4. ožujka 2020.

Nastava iz kolegija "Povijest suvremene talijanske književnosti" održavat će se utorkom od 12 do 14 sati u dvorani 154. 

Iz Odjela

 

Obavijest - 3. ožujka 2020.

Izv. prof. dr. sc. Irena Marković neće održati nastavu iz kolegija Talijanska fonologija u utorak, 3. ožujka 2020. ni satove primanja u srijedu 4. ožujka 2020. zbog bolesti.

Iz Odjela

 

Obavijest o odsutnosti tajnice u utorak, 3. ožujka 2020. - 2. ožujka 2020.


U utorak, 3. ožujka 2020. tajnica je službeno odsutna. U slučaju hitnosti molimo pošaljite mail na mbotic@unizd.hr


 

 

Kasniji početak nastave za Talijanski jezik 4 grupa A dana 27.2.20. - 26. veljače 2020.


U četvrtak, 27. veljače 2020. nastava iz kolegija Talijanski jezik 4 iznimno počinje kasnije u 11 sati umjesto u 10 sati.


 

 

Obavijest o neodržavanju predavanja doc. dr. sc. Boška Knežića - 25. veljače 2020.


U srijedu, 26. veljače 2020. doc. dr. sc. Boško Knežić neće održavati predavanja zbog spriječenosti.


 

 

Izvješće o rang listi stipendija - 24. veljače 2020.


Izvješće možete pogledati ovdje

U slučaju potrebe dodatnih infomacija molimo javiti se na kontakte Tajništva.


 

 

Odluka o daljnjem dodatnom stipendiranju ERASMUS + mobilnosti - 24. veljače 2020.


Obavještavaju se studenti/ce kako je zbog promjene načina raspodjele sredstava Odjel za talijanistiku donio novu odluku kojom se za dodatno stipendiranje studentske mobilnosti u ERASMUS + programu, može podnijeti zamolba na Ured za znanost Sveučilišta u Zadru. (odluka ovdje)

Molimo također studentic/e koji su predali zamolbe za ljetni semestar neka ih preuzmu u Tajništvu Odjela gdje će dobiti dodatne informacije).


 

 

OBAVIJEST O PROMJENI TERMINA KONZULTACIJA KOD PROF. IRENE MARKOVIĆ - 24. veljače 2020.


Zbog neodgodivih obaveza prof. Irena Marković održat će konzultacije u srijedu, 26. veljače 2020. g. od 9:00 – 11:00.


 

 

Rezultati pismenog dijela Završnog ispita održanog 20. veljače 2020. godine - 20. veljače 2020.


Pismeni dio završnog ispita položile su sljedeće studentice:

0269109311

0269065328.

Usmeni dio ispita održat će se u petak, 21. veljače 2020. u 9 sati (5. kat).


 

 

 

NATJEČAJ ZA DODJELU NAGRADA ODJELA ZA TALIJANISTIKU USPJEŠNIM STUDENTIMA TALIJANISTIKE - 20. veljače 2020.


Odjel za talijanistiku raspisuje Natječaj za dodjelu nagrada Odjela uspješnim studentima talijanistike. Pravo natjecanja za Nagradu imaju svi studenti i studentice preddiplomskih i diplomskih studija talijanistike Sveučilišta u Zadru. Prijave za natječaj predaju se tajništvu Odjela za talijanistiku na OBRASCU (ovdje) uz podnošenje potrebne dokumentacije. Rok za prijavu je do 6. ožujka 2020. Kategorije nagrada i poveznica na Pravilnik sa popisom potrebne dokumentacije pogledajte ovdje


 

 

Rezultati ispita i konzultacije kod doc.dr.sc. Irene Marković - 19. veljače 2020.


Danas, srijeda. 19. veljače prof. Marković održati će konzultacije umjesto u 11 sati, u 12 sati. Rezultate ispita kolegija Psiholingvistika pogledajte ovdje 


 

 

Obavijest za ispite kod lektorice Manuele Kotlar, prof. - 17. veljače 2020.


Obavještavaju se studenti/ce koji polažu ispite: Prevođenje s hrvatskog na talijanski 1, Prevođenje s talijanskog na hrvatski 3, Prevođenje s talijanskog na hrvatski, kod lektorice Manuele Kotlar, prof. da su za petak, 21. veljače SVI navedeni kolegiji predmetne nastavnice premještaju na 14 sati!


 

 

Rezultati ispita iz kolegija Talijanska kultura i civilizacija - 17. veljače 2020.

Rezultate ispita iz kolegija Talijanska kultura i civilizacija možete pogledati ovdje.

 

Obavijest o rezultatima ispita kod Ane Maroević, prof. - 12. veljače 2020.


Rezultate možete pogledati ovdje


 

 

Obavijest o zaprimanju molbi za parcijalni upis predmeta više godine - 11. veljače 2020.


Obaviještavaju se studenti/ce da se zamolbe za parcijalni upis kolegija više godini za ljetni semestar ak.god. 2019./2020. primaju u tajništvu Odjela do 24.veljače 2020.


 

 

Rezultati ispita iz Psiholingvistike 4.2.2020. - 7. veljače 2020.


Rezultate možete pogladati ovdje


 

 

Obavijesti o konzultacijama prof.dr.sc. Ive Grgić Maroević - 4. veljače 2020.


Obavještavaju se studenti/ce da će prof. I. Grgić Maroević održati konzultacije, umjesto u srijedu 5.2. od 10 do 12, u četvrtak 6.2. od 10 do 12.


 

 

Obavijest o odgodi konzultacija kod doc.dr.sc. Irene Marković - 4. veljače 2020.


Obavještavaju se studenti da doc. dr. sc. Irena Marković neće održavati konzultacija na dan, srijeda, 5. veljače 2020.


 

 

Rezultati ispita - Talijanska kultura i civilizacija - 3. veljače 2020.

Rezultate ispita iz kolegija Talijanska kultura i civilizacija možete vidjeti ovdje.

 

Obavijest o rezultatima ispita kod Ane Maroević, prof. - 30. siječnja 2020.


Rezultate ispita prvog zimskog ispitnog roka kod lektorice Ane Maroević možete pogledati OVDJE


 

 

Interni natječaj za dobivanje Rektorove nagrade - 24. siječnja 2020.


Odjel za talijanistiku raspisuje interni natječaj za izbor studenta/ice talijanistike za dodjelu Rektorove nagrade najuspješnijim studentima/cama Sveučilišta u Zadru, koji traje od do 24. veljače 2020.  Nagradu mogu dobiti studenti/ce treće godine preddiplomskog studija te studenti diplomskog studija. Mole se svi zainteresirani da prema dalje kriterijima OVDJE dostave propisanu dokumentaciju (u dva primjerka) do 14. veljače 2020. u tajništvo Odjela.


 

 

Obavijest - 20. siječnja 2020.


Dr. sc. Nikolina Gunjević Kosanović, poslijedoktorandica u utorak, 21. siječnja 2020. neće održati satove primanja ni predavanje iz kolegija "Talijanski kao svjetski jezik V" zbog bolesti.

Iz Odjela


 

 

Obavijest o odsutnosti Manuele Kotlar, prof. - 13. siječnja 2020.


Dana, ponedjeljak, 13. siječnja 2020. lektorica Manuela Kotalr, prof. neće održavati satove predavanja. Slijedeće dane planira se nastaviti prema rasporedu.


 

 

Obavijest o studentskoj evaluaciji nastave u zimskom semestru ak.god. 2019./2020. - 30. prosinca 2019.


Obavještavaju se studenti/ce da će se studentska evaluacija nastave zimskog semestra tekuće akademske godine provest od 6. do 26. siječnja 2020. Molimo sve studente koji slušaju kolegije navedene u tablici iz obavijesti: ovdje, neka se odazovu evaluaciji koja je dostupna putem studomata na poveznici: www.isvu.hr/studomat/prijava.


 

 

Promjena termina konzultacija u srijedu, 18. prosinca kod doc.dr.sc.Irene Marković - 17. prosinca 2019.


Obavještavaju se zainteresirane studentice/i da će doc.dr.sc. Irena Marković, sutra, srijeda, 18. prosinca 2019., održati konzultacija umjesto u 11:00 sati, u 13:00 sati.


 

 

Rezultati - Talijanska kultura i civilizacija - 16. prosinca 2019.

Rezultate I. kolokvija iz kolegija Talijanska kultura i civilizacija možete vidjeti ovdje.

 

Odabir tema diplomskih radova do kraja zimskog semestra ak.god. 2019./2020. - 12. prosinca 2019.


Podsjećamo studente/ice da do kraja zimskog semestra ak.god. 2019./2020. trebaju izabrati mentore/ice Diplomskih radova (na Odjelim web stranicama pod Diplomski rad objavljen je popis), a prijave se predaju na obrascu (također na Odjelnim stranicama pod Diplomski rad) koji se predaju u Tajništvu Odjela.


 

 

Obavijest o kolegiju doc.dr.sc. Ane Bukvić - 6. prosinca 2019.


Pirandellov teatar održat će se petak, 6.12.2019. u 15:30 u dvorani 154


 

 

Obavijest o konzultacijama kod dr.sc. S. Milanko - 21. studenog 2019.


Dr.sc. Sandra Milanko održat će konzultacije u četvrtak, 26. rujna 2019.

od 12 do 14 sati.


 

 

POZIV NA PREDSTAVU TRI VERZIJE ŽIVOTA (HNK ZADAR) - 19. studenog 2019.


Hrvatsko narodno kazalište Zadar organizira pretpremijeru predstave Tri verzije života (Tri verzije života (Yasmina Reza), Prijevod: Martina Mencer Salluzzo, Režija: Nina Kleflin ) za studente Sveučilišta u Zadru, u srijedu 4. prosinca 2019. u 20:00 sati. Pozivaju se studenti talijanistike koji su zainteresirani za gledanje predstave da se za ulaznicu predbilježe kod doc.dr.sc. Ane Bukvić, osobno ili putem e-maila (abukvic@unizd.hr) do utorka, 26. studenoga 2019. Trošak ulaznice snosi Sveučilište u Zadru, a broj mjesta je ograničen. Za sve informacije stojim vam na raspolaganju.


 

 

Obavijest o odsutnosti doc. dr. sc. Ivane Škevin Rajko - 19. studenog 2019.


Danas, utorak, 19. studenog 2019. doc.dr.sc. I. Škevin Rajko neće održati predavanja iz Sociologije, kao ni konzultacije od 12 do 14 sati.


 

 

Mogućnost potpore sudentima/cama u socijalnoj potrebi - 13. studenog 2019.


Na Sveučilištu u Zadru postoji mogćnost dodjela potpore studentima u stanju socijalne potrebe, a prema čl. 19., 20., 21. i 22. Pravilnika, o čemu se može detaljnije informirati na poveznici:  http://www.unizd.hr/Portals/0/doc/doc_pdf_dokumenti/pravilnici/pravilnik_o_dodjeli_stipendija_i_potpora_studentima_20181127.pdf

Za prijavu ne provodi se Natječaj, već se predaju individualne zamolbe na glavni Protokol (zgrada Rektorata III:kat desno).


 

 

Obavijesti za kolegije prof.dr.sc. Ive Grgić Maroević - 12. studenog 2019.


Zbog generalnog štrajka u utorak 12.11.2019. neće se održati nastava iz Kolegija Terminologija. Nadoknada nastave održat će se u četvrtak 14.11.2019. u 8.30 sati. Mole se studenti da u četvrtak u 8.30 sati dođu ispred dvorane 142. Studenti koji ne mogu doći zbog drugih predavanja, unaprijed su ispričani.

 

Zbog generalnog štrajka u utorak 12.11.2019. neće se održati nastava iz Kolegija Analiza prijevoda.

 

Zbog generalnog štrajka u utorak 12.11.2019. neće se održati nastava iz Kolegija Talijansko-hrvatsko književno prevođenje.


 

 

Obavijest za utorak, 12. studenog 2019. - 11. studenog 2019.


Iz sindikalne podružnice Nezavisnog sindikata visokog obrazovanja dobili smo obavijest o nastavku štrajka u utorak, 12. studenog 2019.


 

 

odsutnost lektorice Manuele Kotlar, prof. - 7. studenog 2019.


Danas, četvrtak, 7. studenog 2019. Manuela Kotlar, prof. neće održavati predavanja zbog bolesti.


 

 

Natječaj za preporuku za dobivanje stipendije redovnim izvrsnim studenticama/ima - 7. studenog 2019.


Odjel za talijanistiku može preporučiti jednog studenta/studenticu na natječaj za odjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima. Pozivamo zainteresirane studentice i studente da se prijave na interni natječaj otvoren do 19. studenog 2019. prijavom na odjelno tajništvo s dokumentacijom za natječaj (koju ćemo vratiti za daljnji proces prijave na Sveučilištu) .

Dodatni kriteriji našeg odjela pored kriterija navedenih u uvjetima Natječaja /natječaj na linku: http://www.unizd.hr/Portals/0/stipendije/2019_20/2019_20_stipendije_izvrsnim_studentima_natjecaj.pdf  biti će sudjelovanje u aktivnostima Odjela za talijanistiku.


 

 

Obavijesti za kolegije prof.dr.sc. Ive Grgić Maroević - 5. studenog 2019.


Zbog generalnog štrajka neće se održati nastava iz kolegija Uvod u prevođenje. Nadoknada nastave održat će se u četvrtak 7.11.2019. u 12 sati. Mole se studenti da u četvrtak u 12 sati dođu ispred dvorane 142.

Studenti koji ne mogu doći zbog drugih predavanja, unaprijed su ispričani.

 


Zbog generalnog štrajka neće se održati nastava iz kolegija Suvremena proza u prijevodnom zrcalu. Nadoknada nastave održat će se u četvrtak 14.11.2019. u 12 sati. Mole se studenti da u četvrtak u 12 sati dođu ispred dvorane 142.

Studenti koji ne mogu doći zbog drugih predavanja, unaprijed su ispričani.


 

 

Obavijest o službenoj odsutnosti doc. dr. sc. Ane Bukvić - 5. studenog 2019.


U četvrtak, 7. studenog neće se održati predavanje iz kolegija Pirandellov teatar kod doc. dr. sc. Ane Bukvić zbog službenog puta.


 

 

Obavijest studentima - 5. studenog 2019.

U srijedu 6. i četvrtak 7. studenog, doc. dr. sc. Boško Knežić, zbog službene spriječenosti, neće održati predavanja ni konzultacije.

 

Obavijest o predavanjima u srijedu, 30.10. 2019. kod prof.dr.sc. Ive Grgić Maroević - 29. listopada 2019.


U srijedu, 30.10. 2019. predavanja iz kolegija Uvod u prevođenje s početkom u 12 sati i Suvremena proza u prijevodnom zrcalu sa početkom u 14 sati neće se održavati zbog štrajka. Mole se studentice/i da se u to vrijeme jave prof. dr. sc. Ivi Grgić Maroević u njezinom kabinetu.


 

 

Promjena termina konzultacija kod doc.dr.sc.Ane Bukvić - 28. listopada 2019.


Doc.dr.sc. Ana Bukvić održati će konzultacije u četvrtak u vremenu od 14:30 do 15:30 umjesto u uobičajeni dan primanja (utorak).


 

 

Termin predavanja kolegija Povijesni pregled talijanske književnosti - 14. listopada 2019.


Predavanje Povijesni pregled talijanske književnosti za studente prve godine preddiplomskih studija Odjela za talijanistiku počinje u 8.30 sati.


 

 

Obavijest o odsutnosti doc. dr. sc. Ane Bukvić - 11. listopada 2019.


U utorak, 15. listopada 2109. doc. dr. sc. Ana Bukvić neće održavati predavanja iz kolegija Metode interpretacije dubinskih sekcija tal.književnosti, kao ni satove primanja, zbog službene odsutnosti.


 

 

Predavanja Talijanski jezik 3 grupa C - 10. listopada 2019.


Studenti/ce 2. godine preddiplomskog studija koji slušaju Talijanski jezik 3 u C-grupi trebaju sutra, petak 11.10.2019. odabrati termin rada sa izvornom govornicom Mariannom Maricosu i doći na predavanje u terminu 8:30 sati ili 10:00 sati prema vlastitom odabiru.


 

 

promjena termina konzultacija kod prof. dr. sc. Ive Grgić Maroević - 9. listopada 2019.


U srijedu 9. listopada prof. dr. sc. Iva Grgić Maroević održati će konzultacije od 14 do 16 sati umjesto od 10 do 12.


 

 

Obavijest o odsutnosti doc. dr. sc. Ivane Škevin Rajko - 7. listopada 2019.


U utorak, 15. listopada 2019. doc.dr.sc. Ivana Škevin Rajko neće održati satove primanja i nastavu iz kolegija Sociolingvistika zbog službene odsutnosti.


 

 

Obavijest - 4. listopada 2019.


Nastava iz kolegija "Jezici u kontaktu" održavat će se ponedjeljkom od 8:30 do 10:00 sati u dvorani 154.

Iz Odjela


 

 

Obavijest o odgodi predavanja M. Tomas, prof. - 3. listopada 2019.


Zbog izlaganja na skupu, danas, 3. listopada Mirta Tomas, prof. neće održati popodnevna predavanja sa 2. god. diplomskog studija (kolegij: Prevođenje sa hrv. na tal.).

Iz Odjela


 

 

Rezultati izvanrednog roka iz Fonologije - 2. listopada 2019.


Rezultate roka 2.10. možete pogledati ovdje


 

 

OBAVIJEST O PRIMANJU STUDENATA/ICA PRVE GODINE - 30. rujna 2019.


OBAVIJEST

STUDENTIMA/CAMA PRVE PREDDIPLOMSKE GODINE STUDIJA

ODJELA ZA TALIJANISTIKU

 

Susret studenata/ica na Odjelu za talijanistiku (studenti/ce Talijanskog jezika i književnosti i studenti/ce Talijanskog jezika, smjer: prevoditeljski) , sa Pročelnicom Odjela i nastavnicama i nastavnikom, održati će se u

utorak, 1. listopada 2019., u 10:45 sati i 11:45 sati

(studenti sami odabiru termin za prvi odnosno drugi studij), u dvorani 142 (IV. kat, Obala kralja Petra Krešimira IV/2).


 

 

Teme za dodatni rok Završnog ispita - 30. rujna 2019.


Teme za dodatni rok Završnog ispita koji se održava u četvrtak, 3. listopada 2019. ipak ostaju jednake kao na Jesenskom roku. (Jutrošnja obavijest o promjeni se poništava).


 

 

Rezultati ispita iz Fonologije - 30. rujna 2019.


Rezultate možete pogledati ovdje


 

 

Odobren dodatni izvanredni rok jesenskog ispitnog roka_obavijest - 25. rujna 2019.


Po preporuci Uprave Sveučilišta, Stručno vijeće Odjela za talijanistiku donijelo je odluku o održavanju dodatnog izvanrednog jesenskog roka.

 

Studentima/cama se dana srijeda, 2. listopada 2019. u vremenu od 10:00-12:00 u dvorani 142., pruža mogućnost polaganja samo jednog ispita (po njihovom odabiru) na Odjelu za talijanistiku, kako bi mogli upisati višu godinu studija i/ili zadržati studentska prava (usmeni ispiti se dogovaraju u istom terminu sa predmetnim nastavnikom/com).

Svi studenti prijavljuju ispit u tajništvu Odjela do utorka, 1. listopada 2019.

 

Također odobrava se dodatni rok Završnog ispita dana četvrtak, 3. listopada 2019.   u dvorani 142   sa početkom u 9 sati, kada se održava i pismeni i usmeni dio ispita.

Studenti prijavljuju Završni ispit do srijede, 2. listopada 2019. u tajništvu Odjela ili mailom na mbotic@unizd.hr


 

 

Obavijest o odsutnosti dr. sc. Sandre Milanko - 24. rujna 2019.


Dr. sc. Sandra Milanko neće održavati konzultacije u tjednu od 23. do 27. rujna 2019. zbog službene odsutnosti.


 

 

Rezultati ispita iz kolegija Talijanska kultura i civilizacija - 22. rujna 2019.

Rezultate ispita iz kolegija Talijanska kultura i civilizacija možete vidjeti ovdje.

 

Rezultati drugog jesenskog roka Završnog ispita - 19. rujna 2019.


Svi kandidati koji su pristupili pismenom dijelu završnog ispita su položili.

Usmeni ispit održat će se sutra, 20. rujna 2019. po sljedećem rasporedu:

Jezik - 9:00 sati

Književnost - 9:00 sati

Traduktologija - 9:30 sati

 Rezultate možete vidjeti ovdje


 

 

Rezultati ispita kod prof. M. Tomas - 17. rujna 2019.


Ispit iz kolegija Povijest jezika položili su sljedeći studenti:

m780m i angeltina2.

Uvid u ispite i upis ocjene obavit će se u utorak, 17.09.2019. u 8.30 sati.


 

 

Rezultati ispita iz Fonologije - 13. rujna 2019.


Rezultate možete vidjeti ovdje


 

 

Termin razredbenog ispita za upis u prvu godinu - 9. rujna 2019.


Razredbeni ispit za upis u prvu godinu, po jedinoj pristigloj prijavi održati će se u utorak, 10. rujna 2019. godine u uredu lektorica Odjela za talijanistiku (V kat, zgrada na Rivi) sa početkom u 14. sati.


 

 

Rezultati ispita iz kolegija Talijanska kultura i civilizacija - 8. rujna 2019.

Rezultate ispita iz kolegija Talijanska kultura i civilizacija možete vidjeti ovdje.

 

Rezultati ispita kod prof. M. Tomas - 6. rujna 2019.


Ispit iz kolegija Prevođenje u poslovnoj komunikaciji, koji je održan u četvrtak 5.09.2019., nije položio nijedan student.

Ispit iz kolegija Glotodidaktika, koji je održan u četvrtak 5.09.2019., položila je jedina studentica koja je pristupila ispitu.


 

 

Rezultati pismenog dijela Završnog ispita održanog 5. rujna 2019. - 5. rujna 2019.


Svi kandidati koji su pristupili pismenom dijelu završnog ispita su položili.

Usmeni ispit održat će se sutra, 6. rujna 2019. po sljedećem rasporedu:

Jezik - 9:00 sati

Književnost - 9:00 sati

Traduktologija - 9:30 sati

Iz Odjela


 

 

Rezultati pismenih kod prof. M. Tomas - 3. rujna 2019.


Pismeni ispit iz kolegija Povijest jezika položili su studenti pod šiframa: Amy Winehouse i LALA17 dok su pismeni ispit iz kolegija Metodika nastave talijanskog jezika položili studenti Blu1234 i Roma985. Uvid u ispite i upis ocjena održat će se u utorak, 3.09.2019. od 10.30 sati, u uredu predmetne nastavnice.


 

 

Obavijest - 14. studenog 2022.

Doc. dr. sc. Ana Bukvić ovaj tjedan neće održati predavanja ni satove primanja. 

Iz Odjela