Odjel za talijanistiku

Svečano otvaranje Dana talijanistike 2016.

Svečano otvaranje Dana talijanistike 2016.

Dani talijanistike - niz aktivnosti i događanja povodom 60. obljetnice Odjela za talijanistiku Sveučilišta u Zadru - otvoreni su prigodno u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, 3. svibnja 2016.

Prisutnima se obratio pročelnik Odjela izv. prof. dr. sc. Valter Tomas i nadahnutim govorom podsjetio na uspješno višegodišnje djelovanje Odjela od osnivanja Odjela (tada Odsjeka na Filozofskom fakultetu) do danas te se zahvalio svim bivšim i sadašnjim kolegama profesorima, suradnicima i studentima. Posebno lijepo bilo je čuti čestitarske riječi upućene od strane pročelnice Odsjeka za talijanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu, prof. dr. sc. Sanje Roić.

Dane talijanistike je otvorenim proglasila rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican koja se okupljenima obratila svečanim govorom izrazivši ponos i zahvalu svim profesorima, studentima i nenastavnim djelatnicima koji svojim radom svakodnevno pridonose izvanrednoj organizaciji i djelovanju Odjela u nastavi i znanosti, u Hrvatskoj i na međunarodnoj razini.

Program je nastavljen znanstveno-stručnim kolokvijem na kojem su svoja izlaganja održali prof. dr. sc. Živko Nižić, umirovljeni profesor i višegodišnji pročelnik Odjela (naslov izlaganja: "Pietro Ludovico Prever “Il pescatore“ – „Ribar“, ribanje potegačom spoznaja o hamartiji egzodusa") i akademik Goran Filipi, nekadašnji student Odjela, a sada djelatnik Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (naslov izlaganja: "Na kraju će ostati riječ").

Obilježavanje Dana nastavlja se bogatim programom u kojem će se izmjenjivati svečarska i radna atmosfera. Očekuje nas svečana promocija osme generacije prvostupnika Odjela za talijanistiku, studentska stručna konferencija, prikazivanje talijanskog filma, razne radionice i na na kraju Festa finale – dodjela nagrada za najbolji studentski književni rad, kviz i karaoke.

Fotogalerija