Odjel za talijanistiku

Veleposlanik i konzul Republike Italije u posjetu Sveučilištu u Zadru i Odjelu za talijanistiku

U petak, 27. svibnja 2022. godine u Rektoratu Sveučilišta u Zadru održan je nastupni posjet veleposlanika Republike Italije u Hrvatskoj Nj. E. Pierfrancesca Sacca. Veleposlaniku i konzulu gosp. Davideu Bradaniniju dobrodošlicu su zaželjeli prorektor za međuinstitucijsku suradnju i transfer tehnologija prof. dr. sc. Slaven Zjalić, pročelnica Odjela za talijanistiku izv. prof. dr. sc. Irena Marković te doc. dr. sc. Nikolina Gunjević Kosanović.

Prorektor za međuinstitucijsku suradnju i transfer tehnologija Sveučilišta u Zadru prof. dr sc. Slaven Zjalić veleposlaniku je izrazio dobrodošliscu te ga upoznao s poviješću i strukturom Sveučilišta. Poseban naglasak je dan suradnji Sveučilišta u Zadru s talijanskim akademskim institucijama.

Nj. E. Pierfrancesco Sacco se zahvalio na dobrodošlici te izrazio zadovoljstvo razvijenom suradnjom između Sveučilišta u Zadru i talijanskih kolega. Veleposlanik je izvijestio i o nedavno održanom sastanku ministara vanjskih poslova Hrvatske i Italije te delegacija državnih tajnika održanom u Rimu i izjavio da je siguran da će potpisivanjem novih sporazuma o suradnji među dvjema državama biti još više prostora za razvijanje znanstvene suradnje.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj suradnji koju Sveučilište u Zadru ima s talijanskim institucijama te o daljnjim mogućnostima suradnje. Nakon sastanka u Rektoratu veleposlanik i konzul posjetili su Odjel za talijanistiku, gdje su sa akademskim osobljem Odjela razgovarali o raznim temama.